snart är det slut

Japp.. Nu har jag vart i Durham ett bra tag. På tisdag bär det av hemåt, känns oerhört trist. Även om vädret har varit extremt oengagerat i min resa hit så gillar jag verkligen det jag sett av England, speciellt shoppingen! Sorry att jag obloggat, har istället passat på att lägga mina annars rutinmässiga dagsysslor åt sidan och ta fram "det bättre jaget" som utesluter ett överdrivet bloggande. Men *host* den egentliga andledningen för en ouppdaterad blogg är faktiskt den "ohundiga" miljön som är här, förvånansvärt lite hund!! Det är som att gå tillbaka 10 år i tiden då majoriteten av matbutikerna endast hade två sorters hundmat, ett fult nylonhalsband i rött och tre skabbiga matskålar.
Durham är inte London och London är inte hela England.
Jag har fotat en del, försökt få känslan på bild och "fångat" de få hundar jag sett, men mitt Photoshop har kraschat så det blir inte förns senare jag kan lägga upp dom i bloggen och visa er.

Men snart är bloggen tillbaka igen..

pissoar för chihuahuor

image584


En kompis tipsade om denna fullständigt absurda, halvsnuskiga och fnissframkallande design som säkerligen är mer ploj än funktion - en rosa minipissoar för Chihuahuor! HAHA!
Nyfiken som jag blev började jag googla runt efter skaparen. Verkar som fler än jag varit inne på samma spår: "Är den riktig?", "Vart är företaget bakom designen?" och "varför är det en Chinese Crested på bild". Osv, Minihundsnack globalt ni vet.
Men inbiten surfare som man är lyckades jag ändå ganska snabbt hitta pissoarens ursprung här i England och som enligt bildtexten finns irl att skåda på flera platser i Soho, London.
Chihuahua pissoaren ingick i en reklamkampanj som gjordes av M&C Saatchi London för ITV:s Wags Boutique - en brittisk reality show där två modeintresserade tjejgäng ska starta och driva två rival modebutiker i centrala London, göra sitt modeintresse till vinstdrivande (med allt vad det innebär) och vinna, givetvis.
Chihuahua urinals är pure 21st centuary marknadsföring! Ploj mer än funktion absolut. Verkligen imponerande och roligt grafiker och ägare av minihund som man är. Klockren idé, ibland lyckas folk verkligen!
Och Sophia vill se showen, verkar kul ju, jag som annars är reality show hatare..



bild:

image581

Wags Boutique
M&C Sattchi London

Bildens ursprung

selma i blyerts

Fick för några veckor sen en förfrågan om tillåtels till att använda en bild på Selma, till att teckna av - självklart gav jag min tillåtelse och idag fick jag resultatet. Wow, vad snyggt! Det är så att man själv får lust att ta fram skissblocken, damma av Derwentlådorna och sätta igång igen. Snyggt gjort Len!



bild:


image579
Foto: Sophia Söderström

image580
Teckning: Ann-Helen Børufsen (Len)

hundmatkris i usa

På Aftonbladet (och E24) idag kan man läsa om hund- och kattmats tillverkarna Meny Food som har fått kalla tillbaka 60 miijoner burkar och påsar med hund- och kattmat p g a 10 (!) dödsfall. Meny Food tillverkar djurmat till många amerikanska företag som säljer produkterna under eget varumärke, bl.a Wall-mart, Nestlé och Iams. Kostnaden för återkallningen beräknas bli runt 250 miljoner kronor.
Företaget säger att man gjort diverse tester men inte kan koppla dödsfallen till maten men att det möjlightvis kan bero på en ny leverantör av vetegluten.
De rapporterade dödsfallen av hundar och katter drabbades av njursjukdom med symptom som utmattning kräkningar och gulsot. Ägarna till djuren ska bli kompenserade enligt företagets uttalande i New York times.
- Hur 17 kompenserar man för döda sällskapsdjur p g a för dålig koll på matproduktionen?
Snacka om hundmatkris!


Läs artikeln

kommentarer?

image578

Sitter och kollar blogg statistiken. För att vara så många besökare per dag så undrar jag vart alla kommentarer är?
Varför kommer ni inte med åsikter? Är det intressant läsning? Hittar du något snyggt till vovven? Eller är det bara för mycket och för extremt helt enkelt? - SKRIV!

Alla kommentarer uppskattas av fler än mig och Selma och ger möjlighet till intressanta disskusioner.

KOM IGEN NU SVERIGE!

miss selfridge - dresses paradise

image575

Då detta faktiskt är både en mini- och matteblogg tänkte jag nu visa enbart mattedesign. Miss Selfridge har säkert en del svenska mattar hört talas om (bör ha hört talas om!!) men att dom verkligen hade så snygga grejjer hade jag själv inte insett förns jag igår blev guidad genom Durhams shopping och fastnade i en Miss Selfridge butik. Oj, oj, oj säger jag bara.
Brittiska Miss Selfridge har funnits sedan 1966 och trots otaliga ägarbyten genom åren så kan man lugnt säga att dom idag är är en brittisk stolthet inom modedesign, alltid kommit med fräscht mode.
Dom är rätt, sååå rätt! Vårens klänningar är helt underbara allihop, med lagom retrokänsla och i sköna material, perfekta till tights. Matte vill ha. Alla! .. I allafall nån.. Dresses paradise = Miss selfridge.. M!
Varför inte börja köra lite minimode till alla Miss Selfridge vovvar också???



till matte:

image577

Miss Selfridge

pucci petwear

image560

När man befinner sig i England måste man ju skriva om megamärket Pucci Petwear!
Pucci produkter är i bra kvalitet och syns i media i samband med celebhundar. Grejjerna går i basic men med en gnutta glam här och var som piffar upp känslan. Rosa är the color som säljer, deras blinghalsband säljer mycket också, såväl som deras flexiga parka. Pucci har många godbitar som tex mjukisleksaker, lädercarriers och tanks, på puccipetwear.com kan man beställa tanks med egen text på - en riktigt rolig idé och värt sitt pris om man vill ge vovven nått extra!
Märket säljs här och var i Sverige men är man ute efter vissa delar i utbudet får man göra som en stor del av Puccikunderna gör, shoppa i designerbutiken här i England eller på sajten direkt.
Själv har jag beställt en svart Pucci Leather Limo Pet Carrier och ett 3-pack set med Squeaky Doughnut Toys, mjukisdonuts med glasyr (love!) som redan väntade på mig när jag kom till syrran i Durham.
Recension av Pucciprylarna kommer senare när jag är hemma hos lilla plyys igen! Men pure brittish dog design heter i allafall Pucci Petwear.



till mini:

image574

Pucci Petwear

köp hos:

Doggie

Fashion for dogs

stansted, london 08.45

08.45
Japp, efter ca 3 timmars sömn bar det av till Skavsta flygplats, vilken söt flygplats by the way! Säga vad man vill om Ryanair men billigt och bra var det, bortsett från de extremt osköna sätena så kom vi faktiskt 15 min före arrivaltiden!
Nu typ 4,5 timme senare och med en timme till "vinst" sitter jag på Stansted flygplats och väntar på att få checka in mitt baggage som ska med mig till Newcastle.
Stansteds flygplats är ljus och trevlig, inte alls så extremt krånglig som jag förväntade mig. Wireless broadband £2.99 för en halvtimme är helt okej, men maten kostar multum! Nu sitter jag halvt död p g a för lite sömn halft exalterad av att äntligen få vara på engelsk mark.
Hm kommer ta ytterligare ca 4 timmar innan jag är framme, pust. Försöker hålla ögonen öppna för att se åtminstone en "Carry-on" på vift med matte eller husse men trots The dog nation number 1 ser jag inte en enda hund här i salen. Nästa gång ska minsann Selma med och visa hur det funkar!

..Åååå.. Min lilla plyys!

09.51
GOSH vad jag älskar att resa! Sitter och bokstavligen njuter här på flygplatsen! Å Taxfree mohaha *nej monc, jag har inte börjat shoppa än*. 11.20 går nästa flyg. *vänta, vänta, väntaaa*

mot england med moderlig ångest

Så. Nu sitter jag på tåget som ska ta mig till Nyköping. Ska flyga från Skavsta till Stansted, London imorgon bitti och sover över hos pappa i Nyköping. Ryanair jaa.
Trodde det skulle kännas fruktansvärt att lämna Selma men det gick bättre än jag trodde, vi körde "matte och momo går ut ett tag = kommer snart" med lillsyrran som hundvakt. Sen när momo (mamma) väl kommer hem igen är glädjen stor, att matte fattas blir inte lika jobbigt som om hon skulle varit med, "vinkat hej då" på stationen och sett mig gå iväg.
Hm.. jag undrar hur hon upplever det, Selma. Kommer nog ta någon dag innan hon verkligen undrar över vart 17 matte tog vägen, men.. hur känner hon då?

En övergiven hund gråter och ylar, inte enbart p g a ensamhet utan i ren panik många gånger då att bli lämnad av familjen (flocken) = panik instinktivt: "vad händer nu?","varför lämnar dom mig?","vart får jag tag på mat" och "vart ska jag sova?". En hund uppvuxen i flock som helt plötsligt blir övergiven mår psykiskt dåligt. Nu kan ju detta många gånger tränas bort, hunden lär sig att matte/husse faktiskt kommer tillbaka efter ett tag, men som så många känner till, en hel del hundar lär sig aldrig att leva med känslan att bli övergiven och ylar lika mycket varje gång. Ändå har vi 1000-tals svenska hundar som lämnas ensamma i timmar varje dag p g a att matte/husse inte kan vara hemma eller ta med hunden till jobbet.

Hm.. I vilket fall som helst, jag vet att Selma kommer ha det bra hos momo så det känns lugnt, men det är ändå föga tröst när man sitter på tåget och upplever moderlig ångest..

vårmode från puppia

image571
Puppia har släppt sin vår/sommar katalog, fick hem den förra veckan och har bläddrat genom den några gånger.
Katalogen finns på Puppias "original" sajt nu som e-cataloge också, så det är bara att gå in och peeka på gottigheterna som snart kommer fylla de svenska butikerna!
Butiksbilderna på plaggen har inte lanserats än, plaggen har inte börjat skickats ut än, jag vet inte exakt datum när vi svennar kan börja shoppa vår- och sommarplagg än. Kollekionen är inte riiiktigt helt klar heller än enligt svenska Puppia (puppia.se), men det lär nog inte dröja ages i allafall.

Vår och sommar modet från Puppia går i pastell (SÅ rätt enligt mattes vårfärger!), sport, lite camo (kvar minsann) och självklart basic (som Puppia utbudet alltid innehåller) sweats, tees, tanks osv i bl. a rött, svart, blått, rosa...
En del av utbudet har man redan sett, det är sånt som kom i höstas eller förra våren och som uppenbarligen sålt bra, är Puppia "basics" och/eller som passar även vår/sommar kollektionen.
Trevliga nyheter är nya färger på THE Puppia harness, selarna som vi alla så väl känner till. Nya väskor, bäddar och accessoarer och mycket nya riktigt tjejjiga respektive riktigt killiga plagg - kanon! Har hittat 2 personliga favvosar, Tennis (klänning) och Tennis Cap (skärmmössa) i ljusgul eller ljusrosa, så sött!
Luxury kollektionen skulle jag kunna köpa hela, allt är klockrent!
Ja, kontentan blir: SHOP UNTIL YOU DROP PEOPLE! Hela gripande våren. Och sommaren.
Gosh om jag vore rik...



till mini:
image572
Puppia
Puppia Sverige

theo vårmåsten 07

image570

I lördags var vi nere på stan och fotade Selma för Theo. Theo har råsnygga hundkläder och här följer Royal S vårfavoriter - vårmåsten 07! Theo kläder är kvalitet och attityd, street still basic och passar de flesta hundar, både stora som små. Selma har Theo storlek S som sitter som gjuten bortsett från att halsmåtten är för stora, men som sagt förr - Pk-problemet följer med hela tiden och är något som inte spelar så stor roll faktiskt, det funkar ändå i majoritet, och i Theo fallet är det bara en pettitess! Selma gillar Theo plaggen, dom är väldigt hundvänliga, noga hundanpassade.
Och vi båda fullkomligt älskar vårnyheten Lady Coat (svensk nyhet), en superchick trenchcoat i mjuk sammet/manchester-aktigt tyg och loads med stil - ett absolut vårköp till alla små tjejjer! Och sweatshirt ziphoodien Sport jacket, tidlösa (Po.P randiga) T-shirt with hood, regn- och vindtäta Wind jacket och värmande West med avtagbar luva bör allihop finnas i var hunds garderob! Alla plagg finns i olika färger och i xs-xxxl.
Come on guys, you know you they want it, you know you they need it..



till mini:
image569
Foto: Monica "monc" Lindqvist, Sophia Söderström


Theo
Grossist i Sverige

köp hos:

Anicare


(Väskan är från Friis & Company, kopplet från Flexi)

englands megautsällningen slut

image567

Nu i mars mellan den 8-11:e pågick en av det absolut största hundutställningarna som arrangeras per år, Crufts "The worlds greatest dogshow". Brittiska (urgamla) The Kennel Club höll den 104:e hundshowen i Birmingham England och förutom alla deltagare som kom från både när och fjärran för att ställa ut så deltog massor med hundrelaterade företag, försäljare och tillverkare av hundprodukter - såklart, som på alla större hundmässor/utställningar.
Inte för att jag är så involverad i hundutställningar, tycker det är för mycket prestige, pajkastning och pragrafryttning vad gäller de svenska utställningsringarna för att ett brinnande intresse ska uppstå, det som drar mig till hundutställningar är all rolig hundshopping och design som samlas på ett och samma ställe för att hundägare och företagare ska kunna pilla och syna produkter live. Mmm jag kan tänka mig vilka gottigheter som fanns till åskådning under utställningsdagarna!
Och klockrena fototillfällen, att fota hundar är grymt roligt dom är ju så fotogenique!
Hm.. I vilket fall som helst, Cruftsresultat och vimmelbilder lär synas i svenska SKK sammanhang så att det räcker och blir över veckorna framöver då svenskarna kommer tillbaka för att skriva nu i dagarna, så jag avrundrar. Men är det någonstans det råder utställningsstämning årligen så är det i England, THE hundnation nr 1.

The Kennel Club

impulsresa till uk

I natt bokade jag flygbiljetter till Englad. Min storasyster bor i Durham där hennes man pluggar och jag har planerat en liten England tripp under våren för att hälsa på dom. Jag drar nu på torsdag, lite snabbt påtänkt sådär.
Att behöva flytta hem till mamma med familj efter att ha bott själv i flera år kan vara rätt påfrestande, England kommer som en räddande tillflykt i bostadskaoset och så kan jag ta upp pluggandet igen. Vad kan vara mer idealt för studier än en genuin engelsk universitetsmiljö? Det blir en tripp på 12 dar så man lär hinna suga in England atmosfären, mycket fotande kommer garanterat bli av!

Allt skulle vara helt underbart perfekt om det inte var så att jag är tvungen att lämna Selma hemma. Selma har ingen rabiesvaccination i passet och vaccinationen tar flera veckor, inget som funkar ihop med en impulsresa, tyvärr.
Skulle så gärna vilja ta med henne, tanken på att lämna henne i flera dagar känns nästan smärtsam, vi har ju aldrig varit borta från varann i mer än 2 dar! Men hos mamma vet jag att hon har det bra och känner sig hemma, annars skulle jag inte med samvete kunna åka bort..
Lilla plyys! Ska i allafall köpa lite pure brittish stuff till henne på resan, och om jag känner mig och syrran rätt blir det en och en annan shoppingdag. Hm.. Det känns lite crazy det här mitt i en termin, men åh så skönt att få lite fräscha intryck och sinnesro, om så bara under 12 dar.

selma i unt bilaga!

image565

Upsala Nya Tidning, Unt, satte igång på sin hemsida en tävling för 2 månader sen "bästa husdjursbild". Av ett 1000-tal bilder som kom in valdes 100 st ut där vinnaren nu ska röstas fram. Selma kom med, sötast som hon är i heeeeela världen! *stolt matte*
I dag den 11:e skickades en 16 sidig husdjursbilaga med i Unt numet med alla 100 bilderna. Vinnaren ska röstas fram och görs av läsarna fram till den 19:e mars. Man kan rösta via talong, sms (72018) eller på unt.se/husdjur. Alla som röstar har chans att vinna Trisslotter!

Kom igen nu hörrni! Rösta fram vinnaren!
..Psst bild 42. (hihi)



bild:


image566

Upsala Nya Tidning

hund på jobbet allt vanligare trots åsikter

image564
Foto: Malin Arnesson


I takt med det växande hundintresset följer självklart funderingar på hur hunden ska kunna inkluderas i mattes och husses vardag utan att försummas eller lämnas ensam för länge. En växande trend, nu även i Sverige, är att ta med hunden till jobbet. För hundägaren som är egenföretagare är det självklart lättare att låta hunden få vara med under arbetstid, i Stockholm tex kan man se "butikshundar" lite här och var som är lika självklara i butiken som själva utbudet och på större företag har t o m hunddagis eller hundgårdar arrangerats för att underlätta för de anställda. Är detta en negativ växande trend med tanke på allergirisk och hundfobi eller är det helt enkelt bara en naturlig del i moderniseringen vad gäller synen på hunden som en del i människans cityliv och vardag?

Det här med att hunden blir allt mer accepterad i samhället är rätt intressant. Med karriärsatsandet före familj skapas en lucka i många människors liv som ofta kan fyllas riktigt bra med en hund för dom som vill. I takt med hundintresset ökar hundägandet och i takt med hundägandet efterfrågan på hundtillbehör som i sin tur får marknanden för hundtillbehör och hundrelaterade tjänster att öka. Det är ett intresse som uppmuntras genom media där hunden under 2000-talet exploaterats allt mer som en egen individ, en familjemedlem, ett barn - till skillnad från hur majoriteten förrut såg på hunden, som vilket sällskapsdjur som helst man ger foder, vatten och stimulans.
Många skaffar hund istället för barn - tendensen att räkna dom som självklara i vardagen och att skämma bort dom med diverse prylar ligger där från början.
Men detta i att skämma bort sina 4-benta bebisar har pågått i alla tider men varit något som endast extremt rika och välbärgade personer gjort. Idag är det också från dessa personer som dagens enorma hundintresse egentligen härstammar, från celebsen! Det är celebsen med sina hundar som får media att skriva - att det fortfarande pågår en "hundexplosion" bland kändisarna på andra sidan Atlanten är inget okänt. Medelamerikanen (och medelsvensson) som kanske inte alls skulle skaffa hund naturligt hakar ändå på "trenden" som uppkommit helt genom media.

Men för vanliga dödliga som hakat på "trenden" med att skaffa hund för att fylla tomrum så råder oftast en annan verklighet än celebsens. Vanliga dödliga måste jobba från 8-17 och kan inte alltid göra det hemifrån - hund på jobbet blir en nödvändighet, hunddagis är inte alltid en självklar lösning.
Men alla arbetsplatser är inte hundvänliga och/eller hundanpassade. Många människor är pälsdjursallergiker, hundrädda eller vill av andra skäl, t e x religiösa, inte ens vistas i samma rum som en hund p g a hundfobi.
Löjligt kan man tycka som hundägare, speciellt vad gäller allergisymptom som kan utlösas av så mycket mer än bara hundpartiklar. Allergi som varierar så enormt och som är så väldigt individuellt vad gäller vilka pälsdjur och pariklar som faktiskt framkallar allergisymptom hos allergikerna ifråga.
Att min hund som är som ett barn för mig räknas som oren, äcklig och totalt värdelös i en annan människas ögon p g a dennes religion är något man som hundägare inte ens vågar kommentera trots starkt upprörda känslor, ändå måste jag som hundägare ta hänsyn till denna "främmande" syn på hunden i min vardag..

Att ta hänsyn till andra människor och att acceptera deras värderingar, åsikter och prioriteringar även om dom skiljer sig från mina egna är grunden för ett enat samhälle.
Egentligen är det inte så svårt det här med hund på jobbet, det handlar bara om acceptans av annas värdering och möjlig kompromiss med sina egna för att den andra parten ska kunna få ihop sin vardag och må bra.
Om jag som hundägare behöver ha min hund på jobbet och denne ifråga sköter sig och inte är ett störande moment borde det väl egentligen inte vara något problem med att hunden är med?

Men ändå kan hund på arbetsplatsen för vissa vara lika störande som kollegans frätande armsvett, chefens "ovana" att inte se eller sekreterarens starka parfym och extrema urringning är störande för dig.
Dessa moment kan skapa både fysiska och psykiska problem som lugnt kan likställas med t e x pälsdjursallergi eller inbiten religionsuppfattning som skapat fobi.
Bara för att man för ett otal år sedan fastslog att hunden bör vara utesluten i offentlig inomhusmiljö p g a allergirisk så ska man hålla fast vid det prestigemässigt trots uppdaterad vetskap om hur bred, varierande och individuell just allergirisken egentligen är. Stark parfym kan vara minst lika allergiframkallande hos vissa som pälsdjurshår är för andra. Chefens "ovana" att inte se en av sina anställda kan vara minst lika upprörande och traumatiskt för denne person som för en annan med hundhat och hundfobi som "tvingas" se en kollegas hund på kontoret.

Frågan är egentligen: Vart drar man gränsen? Hur drar man gränsen? Och vad är skillnaden?
- Ja svaret är inte enkelt och kan nog aldrig göras enkelt så länge det råder olika värderingar, åsikter och prioriteringar. För oss hundägare är det ökade hundintresset något otroligt positvit, att hunden accepteras mer och mer i samhället är bara kul.
Men vetskapen om att mina värderingar, mina åsikter och mina prioriteringar kan störa andra och sticka dom i ögonen gör det hela mindre roligt, men är något man aldrig kommer att komma ifrån vare sig det handlar om hund i samhället eller andra åsiktsfrågor inom vilket ämne som helst.
Vad gäller hundacceptans på jobbet är det en fråga som företagen själva beslutar om utöver den allmänna uppfattningen och koncensus: "hundförbudet". Även en livsmedelsbutik kan släppa in hundar "bakom kulisserna" om ägaren godkänner det, men det kanske inte är så rekomenderbart.
Men så har vi ju många arbetplatser där hundar är varmt välkomna, arbetsplatser som är anpassade för hundar eller där hundarna ifråga helt enkelt utgör en stor trivselfaktor för både kunder och anställda (som hundar ofta har tendends att göra). På dessa platser får besökare helt enkelt acceptera dessa hundar då dom ofta är lika självklara på platsen som själva utbudet. Om inte får man helt enkelt välja en annan plats att gå till om tillfälliga kompromisser vid besöket inte kan göras.
Det har gått så långt i humanifieringen av hunden att en hunds känslor och syften kan vara av större betydelse för en människa än vad en annan medmänniskas känslor och syften är - och vad säger man åt det som besökare i en klädbutik där hundarna står vid kassan lika självklart som butiksägaren själv?


Sophia Söderström


källor:

"Hundar väcker varma känslor"
"Skäll på jobbet ger friska medarbetare"

Paul Frank industries (Dog whisperer invite)
"Vilket hundjobb!"




foufou dog

image563

Kanadensisk FouFou Dog design har nog fler svenskar sett och pillat på än vad dom själva vet om, märket finns spritt i Sverige, deras blingiga och charm-vänliga halsband Yummy i olika färger har synts här och var och sålt bra i samband med blingintresset som var som värst 04/05.
Att FouFou Dog har ett rätt brett utbud av högkvalitets kläder är inte lika spritt dock. I höstas lanserade dom bl. a skor som finns i 2 varianter och som sätts på från hälen (rätt ovanligt), (the Sport sneakers är så himla snygga!), och nytt för vår/sommar utbudet är en Puppy kollektion där minsta storleken, xxs, ska kunna passa en mini med 22cm i bröst enligt storlekstabellen. Bra! More of that behövs!
Foufou design går i basic feeling i pastelfärger med lite svarta, röda och cerisa inslag, som majoriteten av hunddesign i allmänhet gör.. Men, även här funkar det, kopiöst (!), vår/sommar pastellerna gult och rosa är kanonrätt i år.
Dom blir bara bättre och bättre vad gäller displayen av plaggen också, vår/sommar katalogen känns mer professionell layoutmässigt än höst/vinter katalogen tex, tummen upp!
Canadian hunddesign är seriös - låt oss se mer FouFou stuff i svenska hundshoppar framöver, inte bara halsband och charms please!



till mini:
image562
FouFou dog

köp hos:

Fashion for dogs
Lollipup
Pawprint

hundshopping utan matte

Stötte på denna reklamfilm från Petlove, en hundbutik på Malta, så skön! Ja denna sjukt snabba utveckling av design och mode, denna "modernisering", inom hundvärlden kan ju sluta precis vart som helst.. Snart drar dom och hundshoppar utan matte! Haha!



d30 och vårsol

Det är soligt idag! Iallafall till och från.
Sitter och väntar på att monc ska komma så vi kan dra ner på stan. Monc har lyckats låna en lovely Canon D30 idag och jag tänkte passa på att ta lite coola modebilder på Selma i stadsmiljö med våroutfits från Theo. Till åskådning senare.
D30 och vårsol, kan det bli bättre en lördag i mars?

greenfields - köp!

image559

Varit sugen på att testa fler groomprodukter har jag ett tag. Selma har ju inte någon avancerad päls precis och luktar aldrig hund faktiskt (förutom ur munnen haha), men bra pälsvård tillhör små spolied rotten's, speciellt dom som sover i sängen!
Shampoot nere i djuraffären är inte alltid de roligaste, inte för dom priserna! Det finns så mycket trevligare grejjer.
Greenfields är ett uberkänt märke som utvecklar väldigt avancerade groomprodukter för hundar främst men också andra pälsdjur. Greenfields produkter är unika och innehåller bl. a en olja, motsvarande den som fåglar har för att skydda sina fjädrar som ger pälsen en otrolig mjukhet och lyster i jämförelse med andra groomprodukter. Shampoo, conditioner, lotion och diverse rengöring- och träningssprayer är vad som finns i utbudet.
Greenfields är rätt så nya på den svenska marknaden, men något man sett i butik är i allafall deras spray, Dog lotion som kommer i alla regnbågens färger och lika många fruktlukter.

Vi fick hem en Dog lotion Apple & Mint och några Dog shampoo prover.
Lotionsprayen är menad att ha mellan baden som en leave-in-conditioner. Borsett från att Selma tyckte det var läskigt att få en kalldusch "Apple & Mint" så var produkten över förväntan! Sprayen skönk fint in i pälsen och gav snabbt lyster och mjukade upp. Aldrig provat något liknande.
Äppelukten var rätt stark till en början, överkänslig mot parfym som man är, men Selma brydde sig inte alls om lukten vilket är ett väldigt gott tecken, efter en stund la sig lukten något men höll i sig sen hela dagen faktiskt - och mjukare päls har hon nog aldrig haft! Väldigt trevlig produkt när refreshment behövs mellan baden!
Grymt sugen är jag nu på en "Very Cherry" eller "Wild melon" lotion. Absoluta köp framöver!

Shampoot är ett shampoo och conditioner i ett, har en behaglig doft för dig som gillar Nivea stuket alá natural. Jag gillar det, känns pålitligt och bra. Bortsett från att Selma hatar duschslangen så är Greenfield shampoot en fröjd i jämförelse med de shampoon vi haft innan, minimal irritation för ögon och behaglig efterlukt. Och vilken effekt på pälsen! Babymjuk vovve, blank päls och hög pussa-mage-faktor utlovas! Hon dushades i förrgår och pälsen är fortfarande i topskick! This is THE shampoo framöver här hemma.

- Detta är verkligen seriösa grejjer! Jag skämtar inte! Kom igen, vad väntar ni på?



till mini:
image558
Foto & Layout: Sophia Söderström


Greenfields
Grossist i Sverige

köp hos:

Doggie

hundliv säljes

Oj. Hundliv är till salu. Alltså hundliv.se. Vet inte om det här är en "out of date" nyhet, brukar inte shoppa från hundliv så jag har ingen vidare koll på just detta företag, men detta är minsann inget man förväntade sig.
Företaget startade upp som Göteborgsbutik och webbutik år 2001 med ett lite roligare och intressantare utbud utöver "basic" än majoriteten av andra svenska hundbutiker och lyckades på kort tid bli regält väletablerat i Sverige.
Hundliv förtaget, namnet och webshoppen säljes nu våren 2007 för högstbjudande med utgångspris 200.000kr (!) exkl. moms. Som dom själva skriver "Det är svårt att sätta ett pris på ett livsverk"..
Någon som känner sig manad?



bild:

image554

Hundliv

javisst feminist..

Idag är det internationella kvinnodagen, (eller igår rättare sagt då klocken är efter 00) i allmän "sisterhood" anda tänkte jag att man kanske borde nämna det, och till Selmas ära som är den mest feministiska individ jag känner.. Manshatare som hon är. Hmm, jag måste nog ta tag i den här lär-dig-att-acceptera-män-Selma-träningen nu. Några tips?

Puppia paket

image552


Idag blev vi väckta av en dörrleverans. Ett intressant paket från Puppia kom!
2 sekunder senare var paketet historia och godbitarna kunde skådas. Jag älskar Puppia! Puppia-känslan är precis på samma sätt som när man äntligen köpt det där välsittande jeansen man glott på i 2 månader eller den där svindyra märkeströjan som är för underbar för att vara sann och som trots full garderob blir utsliten allt för snabbt.
Puppia är känsla och kvalitet helt enkelt.

Så till paketet.
Kan inte riktigt avslöja hela innehållet i detta inlägg men en Sockersöt polar fleece hoddie i rosa, Loveholic, i stl S fanns med, en Puppia Collection plåtburk (samma som Luxury halsbanden kommer i) och spring/summer katalogen. Mmm nu är det verkligen vår på gång!
Loveholic hoddien är i mjukaste barbierosa polar fleece med babyrosa hjärtan, känns nästan som en blandning av fleece och velor. En snygg ditbroderad hjärt-detalj med Puppia loggan och paljetter finns på baken och ett stort knubbigt "P" broderat på bröstet. Pure pleasure indeed!!!
Hoddien har bra passform trots Selmas "Pk problem" vad gäller storlekar - Matte loves och mini loves big time! Rekomenderas varmt nu inför vårprommisarna när slasken försvinner mer och mer!
Loveholic, från fall/winter kollektionen kan köpas på bl. a lollipup.se för 415kr.



till mini:
image557

Puppia
Puppia Sverige

köp hos:

Fashion for dogs
Lollipup



charms and cupcakes


Beroende Ebay surfare som man är stötte jag på det sötaste jag sett på länge!
Råkade buda på ett armband med charms i sista sekunden, smyken med charms (berlocker) har blivit riktigt hett i Usa det senaste året bl. a p g a Juicy Coutures underbara smycken och collectibles charms. Lika oskyldigt råkade jag också vinna auktionen då jag av misstag skrev ett kommatecken istället för en punkt vid budandet, vilket betyder att $10.99 blir $1099 av någon konstig anledning - och vem 17 budar över den summan på ett armband?
(Ebay lektion nr 1: Gå ALDRIG in på Ebay och "kolla" grejjer långt efter sovtid.)

I vilket fall som helst vann jag armbandet och kollade sen upp designen, Tiny Cravings. Mumma vad söta grejjer! Handgjorda, otroligt detaljrika minibakverk charms som luktar! På tinycravings.com kan man beställa armband, halsband och örhängen med charms i olika yummy varianter. Under "Build a cupcake" och "Build a charm bracelet" kan du designa ihop ditt eget Tiny Cravings smycke. Och till minihundar passar ett armband perfekt som halsband!
Till alla "pilligur-älskare" och shop-a-holics där ute - en självklar accessoar i vår och sommar till både matte och mini!



till matte (och mini):

image551

Tiny Cravings

Psst.. Till alla som försöker dra ner på sötsakerna finns även en fin broccoli charm till tröst.

måndag, tisdag, onsdag..

Varför går tiden så fort när man har mycket att göra? Situationen är knepig, man dras åt alla håll på nått sätt och det slutar med total handlingsförlamning och.. bloggande.
Nu har jag och Selma varit hemlösa i drygt en vecka, letar boende som galningar.
Mammas vardagsrum är bättre än inget men med oundviklig "familjemess", 70% av mitt liv inlåst i ett förråd på Shurgard och massor av vardagsmåsten blir man lätt stirrig. Det är bara den softa delen av mig som agerar som om inget särskilt hänt - min hund!

Selma går omkring som om det vore julafton varenda gripande dag, hemma hos momo får man kärlek i överflöd i form av gos, lek och kött. Heaven on earth enligt Selma. Fast lite undrande var hon första dagarna framåt kvällen vid ytterdörrn "Ska vi inte hem nu matte?".
Fy vad skönt att vara hund! Måndag, tisdag, onsdag.. Vem 17 bryr sig när livet bara består av överflödig uppmärksamhet, mat och prommisar?

izzy galore by chi wow wow

image549

Vintage wear till hundar är det absolut snyggaste som finns om jag måste välja. Vintage-recycle stilen tilltalar mig regält. Jag har nämnt amerikanska trendsettermärket Chi WOW WOW förut i bloggen, deras koncept för hundmode har skapat en helt egen kategori vad gäller hunddesign som många andra modeskapare av hundplagg också fått upp ögonen för.
Chi WOW WOWs one-of-a-kind plagg är råtuffa och passar den manligaste av minis, jag har däremot inte nämt om märkets tjejkollektion Izzy Galore! Izzy Galore plaggen är girly alá retro 70-tal, hoodiesarna har långa utsvängda armar och är sydda i kaxiga tyger i lagom mängd flower power som gör dom absolut klockrena.
Jag har inte hittat så många webshoppar som säljer delar ur kollektionen än men hos funnyfur.com finns några hoodies att dreggla över. Pris från $48.



till mini:


image550

Chi WOW WOW




wetnoz - världens snyggaste matskålar

image548

Som de flesta nog redan förstått, av de som läser bloggen, så har jag en svaghet för ren och clean design när det gäller inredning.
Wetnoz är ett världskänt märke av clean hunddesign, deras matskålar har fått designpris och syns mycket i hunddesign sammanhang och på senaste året även hos svenska återförsäljare.
Wetnoz är ett av mina favvomärken som jag lugnt skulle kunna skaffa hela utbudet av bara för designens skull, inget jag planerar att göra men två Peewee skålar och en Tidbits förvaringsburk ur Wetnoz Ultra serie skulle sitta fin fint! Vad jag skulle göra med resten av utbudet om jag nu skulle skaffa det har jag ingen aning om, men oh så fräscha matskålarna är, snyggare finns inte helt enkelt!



till mini:

image526

wetnoz
grossist i Sverige


köp hos:

Doggie
Fashion for dogs
Fanzy dog
Fina hund
Hundbutik
Hund-shop
Xl winterstyle


Psst..Rykten från säkra källor har nått mina öron att Wetnoz med Mark Kimbrough i spetsen snart lanserar nya produkter i Metro och Studio serien! Håll ögonen öppna, you don't wish to miss these babies!

jogga med hund eller hur var det?

image546


Med våren dyker det upp hurtfriska joggare i stadsparkerna, många hundägare tar med hunden på den dagliga joggingturen - kondition för både matte och hund, samtidigt. Att ha ett tyst sällskap på en tidig morgonrunda lär vara ovärdeligt när målmedvetenhet och diciplin är inblandat.
Majoriteten av hundägare väljer hundras som funkar ihop med deras livsstil och vardag, en hurtfrisk ägare vill gärna ha en hurtfrisk hund som tål att röra på sig i takt med ägaren ifråga, såklart inget konstigt.
Men så har vi ju ett problem.
Det är alla dessa "wannabe" hurtfriska hundägare vars hundar speglar sina ägares egentliga hållning och livsstil, som dom självfallet lever ut till max (hundarna alltså). Dessa hundar ägnar inte en tanke åt hurtfriskhet i vårkylan klockan 7 på morgonen. Matte vill röra på sig, eller snarare känner att hon måste röra på sig, tvingar kroppen till lydnad och knyter joggingskorna med ångest. Hunden ifråga har ett föga intresse för sådan aktivitet.

Dessa hundar får stanna hemma.
Eller kan numera tas med i en Sport trike stroller från DOGBAG ([]egr), en jogginganpassad vagn för alla spoiled rotten småhundar.

Mina tankar börjar rulla.
Är detta ännu en variant hundvagn som surfar på den uppenbart växande trenden eller är det enbart ännu en variant av nedtryckt ångest, ansträngd självpeppning och fasadupphåll i ämnet träning?
Hunden klarar inte av att hålla mattes tempo men ska ändå med ut på joggingturen - hunden får åka vagn.
Är det i ren manifestation av ångest och fasadupphåll man tar med hunden i vagn på turen? Min hund är en avspegling av mig, ska jag ut ska hunden ut, i ren "ytbehandlings anda" beger sig matte med hund ut på joggingtur - "Titta på oss vad vi är aktiva!"
Eller är denna uppfinning enbart en lösning på moderliga känslor i kombination med träningsångest som alltför lätt blir ett hinder i att komma ut en tidig vårmorgon i jogginskor?

- Jag har ingen aning, men en sak är säker - ni kommer aldrig se mig joggandes med Selma i vagn i Stadsparken.

Sen att vagnen har en rad smarta funktioner som avtagbar väska, förvaringsytrymmen och snabb ihopfällbarhet är en annan sak. Självklart kan vagnen användas till vardagsärenden som shopping eller på utställningar osv, som övriga hundvagnar, men plötsligt blev idén med Petstrollers bara för mycket.. Eller?



till mini (matte?):
image547

DOGBAG ([]egr)




10-gruppen gör halsband & koppel

image543

Svensk plain design är riktig mumma när 10-gruppen/10 Swedish designers får händerna fria. Svensk stolthet, deras cleana tryck är tidlösa och deras vaxduks nessesärer och väskor skulle lugnt kunna staplas på rad i mitt framtida hem.
Dom har även hundhalsband och koppel i sitt utbud! Jag har inte sett dom live än, frågan är om det finns tillräckligt små halsband till minisar, det brukar vara problem med det när designers kör hundtillbehör på sidan av som "projekt".
Men koppel till mini och matchande väska till matte vore ju i allafall väldigt trevligt på vårprommisen. Strykbrädan är faktiskt inte heller så fel, möjligtvis på prommisen då. Mmm, vem blir sugen på att shoppa bara liiite till?



till mini:

image544

till matte:

image545

10-gruppen

carlos the vavvalampa

image536

Ibland stöter man på riktigt fula grejjer i designögnandet. Denna lampa är så ful att den är cool och skulle lugnt få plats på min redan allt för långa inrednings wishlist. Jag gillar tanken med tratten!
Carlos, porslins-vavva-lampan från Walteria Living sägs ge ett behagligt sken och kan införskaffas för "ynka" $160 hos full loadade unicaHOME. En självklarhet till alla Chihuahua lovers/ägare där ute! Själv har jag ingen vavva men cool design behöver ingen andledning för inköp annat än det givna: designen. Eller vad säger ni?



till matte:
image542
Walteria living
unicaHOME

intresse för mode kostar apa på denna sida atlanten

image533


Jag har haft en sjukt intensiv shop-a-holic månad nu denna som varit! Jag sparar er bekännelser men något jag såg till att införskaffa var ett nummer av
The New York dog magazine som jag velat kolla in ordentligt i flera månader nu men som flera gånger försummats.
Numret inhandlades på Pressbyrån i Uppsala city för 79 gripande kronor! Och då kostar tidningen $4.99 som lösnummer i Usa (35kr)! Det är skamligt, verkligen! Väl hemma insåg jag att det inte var det senaste numret heller utan december-januari numret *host Pressbåryn*.
Men, var tidningen värd sina 79 svenska riksdaler? Hm..
..Faktiskt blev jag regält chockad av den höga procenten innehåll som bestod av mode- och designbilder, recensioner av produkter, tips på inköpställen och intressanta företagsannonser. Tidningen har inte mycket läsning egentligen men den läsning som finns är läsvärd, bearbetad och känns seriös. Elle-känsla!
- Släng er i väggen Sverige! The Ny Dog är den mest intressanta läsning (och bläddring) man stött på hittills vad gäller hundtidningar, anpassat som handen i handsken för alla cosmopolitan- och jetset hundägare med mode- och designintresse. Bruks och paragrafryttning är långa väga, jag är frälst!!!
Vet inte vad jag hade förväntat mig men över förväntan var tidningen absolut.
En ettårs prenumeration kostar $24.95 (175kr!), men med frakt till Sverige blir det hela $64.95 (457kr!), liiite skillnad! Tidningen kommer ut 6-7 ggr/år alltså får man räkna med ca 70kr/nummer, men det är den nog värd - en prenumeration väntar!



till matte:

image535

The NY dog magazine

Psst.. Finns som The Hollywood Dog magazine också.

vårkänslor, sol och kuddar

I 2 dagar har det varit strålande sol här i Uppsala, snön smälter och man börjar få vårkänslor. Att det fryser på igen under natten är av föga betydelse, det är ute på lunchprommisen alla frusna och bleka fejjor får färg igen och hoppet kommer tillbaka! Det bara måste hålla i sig nu!
Selma var helt till sig ute i solen igår när vi var inne i city och letade vårjacka till matte! Men det är fortfarande kallt om tassarna, Friis väskan med luddåkpåse är en underbar tillflykt när det blir för mycket. Värmeberoende och gos-a-holic som hon är så börjar tankarna flyga på matte såklart, mer gosplatser hemma skulle va nått..
Jag surfade på dessa små skönheter som bara skriker vår (eller snarare sjunger?) - den gröna är ju underbart snygg! Handgjorda "One-of-a-kind semi-custom" hundsängar som tjänar utmärkt som både mini-sovkudde och matte-sittpuff. Vad det är för märke har jag inte lyckats klura ut än men dom säljs hos Muttropolis från $124. Gimme!



till mini:


image527

image528

hemlösa och slitna

Jahapp..
Sorry för att den fattiga uppdateringen i bloggen den senaste veckan. Jag har två dugliga ursäkter. Först och främst har blogg.se varit kört, tydligen har dom lagt om och uppdaterat systemet, trevligt men segt.
Sen har jag och Selma varit mitt uppe i den mest intressanta flytthysterin hittills. Hysterin slutade här, sittandes på en madrass på golvet i mammas vardagsrum. Ett definitivt tillfälligt stopp visserligen, men ändå "Uppsala är.. Uppsala". Så fort som möjligt måste situationen lösas!
Känner mig rätt sliten just nu, dags för sängen kanske? Selma och jag har varit och minglat lite ikväll, eller rättare sagt, vi tänkte mingla men det slutade i en uttråkad Sophia p g a fel ålder på sällskapet och en lättretad Selma p g a för många män i sällskapet. Haaha! Livet är inte lätt men allt bra intressant.
Selma sover som en stock under fleecefilten, har jag tur kan jag gå och lägga mig snart men just nu är mitt "sovrum" occkuperat av diverse babblande hushålls medlemmar. Livet var det va?

kinas förbud spelar ingen roll, hundintresset ökar

image531 image532

Kinas ettbarnspolitik känner de flesta till, men hur många vet att det faktiskt råder etthundspolitik i landet också? I Peking får man bara ha en hund per hushåll, hunden får inte vara högre än 35cm i manken och får vistas ute enbart innan 07.00 och efter 20.00.
Hunden som i kinesisk historia tjänat som både gudomlig kejsarväktare, sällskap och slaktdjur får idag inte ens tas med i hiss. Det är både krångligt och dyrt att ha hund i dagens Kina, ändå växer intresset och hundinnehavet ökar konstant. Hur kan det komma sig?


I tidningen Härliga Hund nr 2/07 skriver Elisabeth Wikström om hur det är att ha hund i Kina. "Ingenstans har hundens status växlat som i Kina" skriver hon, och genom att snabbt studera kinesisk historia kan man se sanningen i det Wikström skriver.
Hunden har en historia som går långt tillbaka i Kina. Hunden räknades för 2000 år sedan som helig och fick tjäna som kejserlig väktare då den ansågs ha gudomlig kraft - Att ha hund var ett tecken på välstånd och kinesiska hundstatyer finns än idag kvar i produktion som ett historiskt arv av denna syn på hunden.
Under Maos regering däremot inträdde totalförbud för hundar - allt som ansågs borgerligt skulle rensas bort, det kejserliga hundintresset likaså. 1966 inleddes därför hundutrensning och massavlivning av hundar, resultatet ledde till att flera urgamla Kinesiska hundraser utrotades för all framtid. Wikström tar upp rasen Shar Pei som ett exempel då den var väldigt nära utrotning men som idag har lyckats återhämta sig.
Efter 20 års tabu togs hundförbudet bort 1990 men istället infördes registreringstvång med en avgift som gjorde att enbart rika kineser hade möjlighet att ha sällskapshund. Avgiften har sänkts men är i dagsläget fortfarande "en svindlande hög summa för många" förklarar Wikström.

image523 image526 image524
- Shar Pei - Chinese Creasted - Chinese Chongqing

Många förbud och regler finns för att hålla den kinesiska "hundpopulationen" under kontroll. I Peking är lagarna som hårdast.
Regeringen började år 2003 att införa bl. a maxstorlek och koppeltvång men det är inte förens på senaste tid som myndigheterna verkligen börjat "rensa upp" i staden, Wikström tror att det är inför OS 2008 då hela Peking genomgår "en allmän uppsnyggning" inför spelen som hon uttrycker det. Bl. a avlivades tiotusentals hundar i en razzia under 2006 och i tidningar världen över kunde man se hundpatruller slå ihjäl hundar med påkar direkt på gatan utan hänsyn till förbipasserande.
Den kinesiska regeringen är väldigt noga med hundlagarna. En hund som är över acceptabel maxstorlek, 35cm i manken, beslagtas av regeringen, rastning av hundar måste ske innan 07.00 på morgonen och efter 20.00, plockar du inte upp efter din hund riskerar du böter och hund i hiss är totalt förbjudet.

Men trots den hårda kollen från myndigheter och skvallrande grannar ökar hundintresset i Kina lika mycket som i resten av världen. Pekingbor har börjat demonstrera mot regeringens "hundsyn", hundkubbar, hundbutiker och hundsalonger startas upp. Även i kinesiska livsmedelsbutiker kan man se hundavdelningar där mat, kläder och övriga hundtillbehör finns. Och hunden som slaktdjur och maträtt råder det stark opinion mot bland kineserna i dagsläget, något som förut inte alls var lika självklart.
Hundintresset och hundinnehavet ökar konstant, många kineser skaffar familjehund som en lösning på ettbarnspolitiken - barnet får en lekkamrat och familjen ytterligare en medlem.
Kineserna älskar hundar helt enkelt! Wikström låter säker: "Hunden som sällskapsdjur verkar ha kommit till Kina för att stanna." "Kanske det blir mer sans och balans i reglerna och slut på brutala hundrazzior när världens blickar alltmer riktas mot Kina inför OS 2008" avslutar hon.
Ja, man kan ju hoppas! Att hunden blir allt populärare är ju ett världsvitt faktum, även i Kina.


Sophia Söderström


Källa:
"Trots en mur av förbud - kineshunden allt populärare"
Härliga Hund nr 2/07