göteborg

Jag å Selma är fast i göteborg.

Häng å dra.


gimme

Hitta ännu en blivande favvo designer. Snygga cleana plagg och accessoarer i "abercrombie feeling". Gimme! Gillar den ful-coola loggan som tryck på snyggt prickigt basictyg! Och hängslena och halsdukarna är ju underbara!
"Snälla tomten"..
Exempel..Till mini:

116345-429

116345-427


116345-426
116345-428

egoägare


Efter att ha startat en tråd i ett Chihuahua forum angående ägare som vägrar eller inte vågar (!) sätta på sina hundar när dom fryser och synligt behöver skydd, och 2 dagars oändligt kacklande från folk som inte kan acceptera att det finns behov och att det är okej med både kläder och skor på hund, så skriver jag nu av mig. Varför har man annars en blogg?

Till alla er som inte kan tåla varken skor eller kläder på hundar och till er som till sin gräns kan acceptera ett hundtäcke men inte ett "designat" plagg enbart för att det är designat och "onaturligt":

Citerar inlägg jag skrev i forumet:


Varför bara inte erkänna som det verkligen är - att man inte PALLAR att låta sin hund, chihuahua i det här fallet, ha kläder bara för att man inte vill framstå som en "Paris Hilton bimbo" och att folk ska "snacka".

För visst är det så i de flesta fall där ägaren vägrar sätta kläder på sin chihuahua?

Men en sak är säker, det finns andra saker som tynger mer för att få bimbo stämpel och det är bla att hävda och babbla om saker man inte vet något om.

Att folk väljer om man vill klä sin hund eller inte är sjävklart, men "design" hundkläds hatet är ENBART en inställning mot Paris Hilton och andra celebs som klär sina hundar. Man vill inte framstå som en celeb-wannabe.

Så.
Nu kan ju folk bli jätte sura och skrika. Men majoriteten av sko och kläd hatare är rädda för vad folk ska säga om dom. Punkt.

Gripande egoägare.

lilla doris..

Har somnat in nu.
Hon var inte stark nog för att kunna övervinna Parvon.
En stor kram till Bella med familj från mig och Selma i denna förtvivlan.
Finns inga ord.


Rest In Peace little one..

svart theo smygis!

116345-425

Oj, oj, oj. Vad stöter man inte på av en slump om inte en "smygis" kollektion för vintern från isländska Theo!
Vi som precis fått hem en beige (khaki) vinteroverall! *Suck*
Men åh så snyggt med en svart kollektion! Västar, jackor och overaller. Regn/vind overallen är inte med på bild och sen kom 2 camo västar också (som inte riktig passade in i sammanhanget). Undra om dom här är ute i butik än eller om dom precis kom in hos grossisten? Theo är ju så sega på att uppdatera sin sajt så det är pinsamt. Men vi säger oj, oj, oj åt dessa svarta nyheter.116345-424

Theo

so street

Är det något jag gillar så är det streetwear.
Japsarnas förmåga att applicera vårt streetmode in i hunddesign är absolut stunning! Speciellt jeansplaggen. Stonewash eller rå denim, fickor, nitar, brandpatches och loads med detaljer - PRECIS som vårt jeansmode.
Betoningen inom hundmode nu i Japan är streetwear, vintage och couture. Varvat. De flesta plaggen är helt enkelt suveränt snygga samtidigt som praktiska. GIMME ALL!
Och nu tänkte jag inte lägga tyngden vid att visa upp plagg utan HUNDEN i plagg, så man får in känslan.
Kan nån säga att detta inte är najs så slå mig en pling för inte kan jag annat än att nicka på huvudet och säga "wow" om och om igen. Släng er i väggen prestigetanter!
Älskar du streetwear - själklart ska din hund få ha samma sköna stil matchandes sina loads of attitude!


Chek em out!116345-422

potesko?

Alltid kul att visa ny design när det gäller hundskor.
Why?
1. För att för få modeller/märken syns, säljs eller ens känns till i gråa Sverige.
2. Alla hundskor är inte ergonomiska och/eller av bra kvalitet (bra att veta att det finns olika modeller att välja mellan).
3. Hundskor - så disskuterat, älskat och hatat. (mycket hat stöter man på som "hundsko-förespråkare", men nu är detta en hunddesign blogg!)

Dessa skor hittade jag hos Pet Shop Girls i Norge, har inte lyckats lista ur vilket märke det är än men priset talar - dessa skor är av bra kvalitet! De mest ergonomiska hundskor (med gjuten sula osv som gör att de ser ut och fungerar som "människo skor") jag stött på faktiskt. "Siste generasjon potesko har langt bedre egenskaper enn alt som har vært produsert til nå". Säger THE Pet Shop girls om skorna. Låter najs!
Och det BORDE dom vara för 698 nok!
Exempel..
Till mini:116345-419

116345-420

116345-421

Pet Shop Girls
dagis no more

Vem längtar tillbaka till dagis?
Vem av oss saknar en enda dag på dagis? Okej, man var liten, hade inte halva världens alla tyngder på sina axlar, men inte saknar vi fröken med oranga håret och isblicken. Mellanmåls mackan med kaviar som man tog fast man inte ens tyckte om kaviar och sen blev tvingad att äta upp. Eller snoriga killen som alltid drog flickorna i håret, eller "det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder" - filosofin. Inte ens pärlplattorna eller teckningarna man satt och pillade med i timmar och sen kom hem med till mamma som, konstigt nog,  blev lika glad varje gång saknar man.
Vart vill jag komma?
Hittade denna designer i mitt surfande. Back to dagis hårt! - Lets pjuke and have it overwith please.
Eller blir det som den där gången när man va 4 och hade blivt slagen av en idiot och sen hickade gråt i en halvtimma utan att kunna få fram ett ord medans dagisfröken pedagogiskt om och om igen frågar "men hur är det Sophia, vad hände, men Sophia hur mår du, men du, varför gråter du..". Neverending, dagis was pain.
Who let the dogs out? Jag bara undrar..
Exempel..
Till mini:

116345-423116345-412

116345-413

116345-414

116345-415
116345-418

116345-417

116345-416


dyrt? nä.

Yepp.
Japan dagar här hemma. Får passa på nu när det fortfarande är "the year of the dog"! ..tss.
Surfa på dessa små skönheter. One-of-a-kind denim klänningar i sliten vintage. Superfina detaljer på.
Pris? Från 26.000 yen. Alltså 1589 kr.
Sjukligt dyrt för att vara hundkläder? Nä. Design kostar.
Eller?Till mini:

116345-408
116345-407
116345-410
116345-411
116345-409

varför klä på hunden?


Måste ju skriva en artikel om varför folk klär på sina hundar då man nästan dagligen stöter på prestigetanter med åsikter för att man är "kläd- och skoförespråkare".
Folk har satt på sin hundar klädesplagg långt innan de flesta av dagens prestigetanter ens var påtänkta.
Men ändå, i denna explosion av hundmode och hunddesign som uppkommit de senaste åren är det fler än prestigetanter som ser rött när "designade" kläder syns och näms. Varför?


Att det finns behov för kläder till hunden är inte svårt att se och förstå för de som vidare ger sig in på frågan. Många hundar fryser i extrema väder. Många av dagens sällskapshundar är hårt framavlade och så starkt beroende av människan - att använda "vargen" som argument när man disskuterar om kläder och skor till hunden är fullständigt befängt. Hunden har varginstinkter kvar ja, men kära nån! Släng ut en liten hund på 2kg i svensk natur och se hur länge den klarar sig...
Att kläder behövs är ett faktum. Inte alla hundar fryser, men många gör. Som ägare är man skyldig att tillgodo se hunden behov, annars kan man lika bra skaffa innekatt.

Skillnad på täcke och "designad" jacka
Intressant är det när man märker hur hundkläder delas upp i godtagbara och icke godtagbara plagg.
Ett hundtäcke är helt okej om en hund fryser men inte en "designad" hundjacka.
Varför? Vad är skillnaden?

116345-424

1. Hundtäcket täcker hundes rygg, bröst och mage/ hundjackan täcker hundens rygg, bröst och mage, större delen av framben, huvudet också om luva finns.
2. Hundtäcket är "enkelt" sytt med funktionellt tyg/ hundjackan ser mer ut som våra jackor med bla funktionellt tyg, luva, dragkedja/knappar, muddar, "snygga" sömmar och andra detaljer.
3. Hundtäcket har oftast lågt-medel pris/ hundjackan har oftast medel-högt pris.

Detta är de som skiljer plaggen åt.
Är ett hundtäcke bättre och mer acceptabelt på en hund BARA för att hundjackan har fler detaljer, täcker mer av hunden och kostar mer? Sluta.

Skillnad på sko och "designad" sko
Nått som folk och många prestigetanter har ännu starkare åsikter om är hundskor.
- "Det är inte naturligt med skor på en hund."
- Nä. Men det är inte mycket "naturligt" med egentligen någonting i relationen mellan hund och människa.
Om allt skulle vara så naturligt som folk verkar vilja ha så skulle Sveriges gator vara fulla av vilda hundar som i flock strövar omkring. Enbart de starka skulle överleva och hundar uppkomna på varmare breddgrader skulle inte ens finnas i vårt land.
Skor har mer än en praktisk funktion för hundar som är anpassade till stadslivet. På vinterhalvåret skyddar dom mot smuts och slask, köldskador, halka och vägsalt, på sommarhalvåret mot het asfalt, smuts och glassplitter. Vissa hundar står och väger på 2-3 ben i kyla, för dom är hundskor en skön lösning.
MEN alla hundar gillar inte skor - dom slipper.
Likadan som med hundtäcket vs. hundjackan är vissa skor mer accepterade av folk än andra.
Varför? Vad är skillnaden?

116345-423

1. Hundskon skyddar hundens tass/"design" hundskon skyddar hundens tass
2. Hundskon är enkelt tillverkat i funktionellt material/ "design hundskon ser mer ut som våra skor med bla funktionellt material, sula (ofta gjuten) dragkedja, dragsko eller kardborre, snören, "snygga" sömmar och andra detaljer.
3. Hundskon har oftast lågt-medel pris/"design" hundskon har oftast medel-högt pris.

Detta är det som skiljer skorna åt.
Är en "enkel" hundsko bättre och mer acceptabel på en hund BARA för att en "designad" hundsko har fler detaljer och kostar mer? Sluta.


Men alla hundar har ju inte behov - varför "designade" plagg ändå?

För att det är kul!

Så simpelt är det.
Vissa hundägare tycker det är superkul med hunddesign! Dessa personer är oftast själva intresserade av mode och design och älskar att skämma bort sina hundar med, vad dom tycker, fina tillbehör. Kläder, skor, halsband, koppel, accessoarer, leksaker osv.
Varför då inte "designade" tillbehör?

Halsband tex.
Majoriteten av hundar har halsband. Varför betala 100 kr för ett tråkigt halsband i djurshoppen nere vid hörnet än ett "designat", mer bearbetat och fräscht halsband från en webshop för 150kr?
Why?


116345-425


Men varför ska hunden kläs på som ett barn?
En hund påklädd i "designade" plagg ser ju ut som en unge! Speciellt i full mundering!
Många tycker detta är pinsamt, till och med sjukt.
- Men.. Nej faktiskt inte.
Att hunden har fått en helt annan plats och status i människans liv bara de senaste 10 åren är inget  dolt!
Cityhunden, "Paris Hilton hunden" och bebishunden har uppkommit.
Intresset för småhundar har ökat enormt. I ett aktivt cityliv, studerande eller mitt i karriären, finns inte samma tidsutrymme som krävs för större hundar - man skaffar en mindre hund.
Många skaffar hund istället för barn. I Japan är detta ett stort problem då landet håller på att bli barnlöst! I Japan ser vi också den snabbaste utvecklingen vad gäller design, tillbehör och tjänster till och för hunden.

Att folk klär på sina "bebisar" har därför sin förklaring. Intresse för trender tillsammans med en kärlek till hunden som kan jämföras med kärleken som föräldrar har till barn gör marknaden för "designade" hundtillbehör.
Och folk tycker det är kul!

Skada
Många kommer med argument om att hunden i denna "hunddesign-hysteri" tar skada.
Det intressanta i dessa argument är att man rakt av omyndighetsförklarar varenda ägare som köper trendiga kläder och accessoarer till sin hund, och förklarar dom som djurplågare.
Väldigt onödigt och väldigt orealistiskt. Skulle alla dessa ägare vara såpass blåsta att man själv inte förstod om hunden skulle må dåligt av en hundtröja med luva och tryck på?
En hund som inte är bekväm i kläder och skor visar det tydlig varpå ägaren antingen försöker lära hunden att  bli vän med plaggen/plagget genom korta stunder på eller helt enkelt skippar plaggen/plagget.
Precis som ungar behöver lära sig att gå i skor behöver en hund också göra det. Skor är inte "naturligt" för någon av dom!
En hundägare kan snabbt se om hunden inte alls vill och då respekterar man det.
Ja det finns extrema fall, tyvärr, i och med denna "minihunds trend", men att dra alla ägare av små hundar över en kant och klassa dom som bimbos pga för mycket tv-tittande och skvallertidnings-läsning är absurt!

Och alla oräkneliga suckar över dessa småhundar som "släpas" omkring på..
Är det någon som VERKLIGEN vet hur dessa mår? Dessa hundar mår oftast 1000 ggr bättre än majoriteten av hundar som lämnas ensamma i timmar, är understimulerade, får leva på frolic och får sova i hallen. Det är nämligen en helt annan kategori av hund. Det är devis därför dessa "minihundar" också har en längre livsstid än "vanliga" hundar.

Nä. Är det någon som tar skada i denna designexplosion så är det enbart vi shop-o-holics som sitter med hunden i knät framför datorn och önskar att svensken vore mer som folk.

japan here I come!

Japp.

Så har man gjort det igen då.
Surfat på en guldgruva!
Måste dela med mig med lite av ett av det "nya" hundmärkena från Japan jag stött på. Ibland önskar man att man vore "bebodd" lite mer åt öster. Japanerna vet vad dom gör.
Exempel...Till mini:116345-381   116345-380 116345-379


116345-406  116345-408 116345-409116345-390 116345-391 116345-396


116345-392 116345-393116345-397116345-383 116345-382 116345-384


116345-405  116345-402 116345-403


116345-398 116345-406  116345-400


*love*
never ending sleeping

Nu i mörkare tider blir många av oss... förändrade.
Kylan och mörkret påverkar oss både fysiskt och psykiskt och när hösten garanterat är igång dröjer det inte länge förns iskylan är här med allt vad det innebär.
I dessa tider behövs "extras" i vardagen för att man ska orka med.
Extras är bla mysiga filtar, tofflor eller gossiga sockor, massor med värmeljus, goda teer och en bra bok eller film. Men också självklart, sköna hemma kläder!
Sådan ägare sådan hund sägs det och självklart ska mini få vara med i höst- och vintermyset!
Myskläder och pyjamas till hundar finns i otaliga varianter. Gossigare kan det inte bli! Mer mys åt folket! (och hundarna förstås).
Exempel..
Till mini:


116345-367116345-366

 
116345-363116345-368

116345-372116345-364

116345-362

116345-361

116345-360

116345-358 116345-357


116345-359

116345-370116345-369

doris har hundpest

Göteborg.

En av baksidorna i denna "småhunds hysteri" år när man importerar hundar lagligt MEN ovetandes ovaccinerade eller FELvaccinerade!
I fredags kom 11 st Prazsky Krysarik valpar (utan stam) från Tjeckien till Landvetters flygplats. I stort sett alla hämtades av sina nya ägare på plats och åkte sen hem till sina nya familjer.
Samma kväll dog en av dom på Blå stjärnan i Göteborg.
Igår, söndag, kom Doris 8 veckor också in till Blå stjärnan med allvarliga symptom, det visade sig att hon hade Parvo - en virussjukdom som oftast leder till död.

Detta är inga smuggelhundar utan fullt lagligt intagna valpar
med dispans från Jordbruksverket! Ändå ovaccinerade eller som i Doris fall felvaccinerad (för tidigt vaccination som ger "bakeffekt"). Konstigt nog är det INTE tvång på Parvo vaccination vid import men den rekommenderas och är faktisk sunt förnuft av ALLA uppfödare, även i Tjeckien, att se till att alla valpar får. 
Men detta är ett av de förkommande problemen när det gäller ostammad avel, att uppfödaren inte följer de regler och rekomendationer som rasklubbarna har - det blir lätt fel, dvs oseriös avel..

Parvo är ovanligt i Sverige då i stort sett alla hundar vaccineras. I slutet av 70-talet kom viruset till Sverige och en stor epidemi bröt ut - viruset är väldigt smittsamt, men på det senaste åren har sjukdomen varit väldigt sällsynt.

De övriga valparna som kom i fredags verkar må bra men råds att besöka veterinär och hållas i "karantän" hemma tills läget är under kontroll.


Vi ber en bön för lilla Doris och ger en stor kram till matte Ulla-Britt Carlson med familj och familjen vars valp Hero som dog redan i fredags.
Att det ska förekomma sånt här är helt otroligt.116345-356
"Doris åtta veckor kämpar för sitt liv på Blå stjärnan"
Foto: Johanna Wallin

Artikel:
Göteborgsposten
Expressen
Tråd i valpförmedlarens forum:
Ostammade PK forumet

Tråd i annat Pk forum:
Prazsky Krysarik forumet

morgon

Första gången på länge jag sett en morgon.

Ha.

Tänkte tipsa om de äldre inläggen jag gjort i bloggen med ball hund- och matte design. Dumt system att man inte kan bläddra vidare på start sidan..
Kolla under kategorier och "stuff & tips". Eller använd sökfunktionen. Båda i vänsterspalten ;)
- Det finns mycket kul jag tror många har missat.

Å glöm inte mobilen hemma om du drar iväg, lyckades att glömma min igår  (*pain in the a--* )

Ha en bra dag!Till matte:

116345-355
• Sony Ericsson k800i, *love* (tack monc)


(Foto i mobilen: Sophia Söderström)

 

japans nya barn = hundar

Kom över en artikel genom en kompis angående Japan och den växande hundtrenden.
Något jag redan anat men inte att  det skulle vara SÅ pass allvarligt!
Japan är på väg att bli "shoshika" - samhället utan barn.

Det låga födselantalet i Japan är alarmerande och i samband med det har istället hundägandet ökat något enormt! I Tokyo är industrin med tillbehör och tjänster för hundar HUGE och hundindustrin i Japan beräknas ha vuxit till en marknad värd 80 miljarder kronor! På bara några år.

Bara personligen genom att ha studerat den japanska marknaden ett tag vad gällande hundtillbeör, främst kläder och hund accessoarer, så blir man enormt imponerad.
Från att bara ha varit fokuserad på Usa och deras "celeb mode" som satt stora spår (och fortfarande gör) i hunddesign världen, så blir man helt "konverterad", förälskad i japanernas sätt att spinna vidare på vinnande koncept och TILL OCH MED göra dom 50 grr bättre och snyggare.
Japansk design går hand i hand med skandinavisk design - därmed också kanske orsaken till att Puppia slagit igenom så stort i vårat avlånga land. Japansk design är snygg, ren och välgjord. Men också väldigt bred och vågad - riktiga trendsetters enligt mig.

Det jag gillar bäst med med japansk hunddesign är att den är "a less version of me" - inte alls "less", taskig liknelse, men går alltså hand i hand med dig som ägare väldigt bra vad gäller mode och design, kläder, accessoarer, hem och inredning - OM du gillar trender.
Japanskt streetwear för hundar = mumma!116345-373116345-374
  116345-378116345-374116345-377116345-376

Ha! Puppia är inte allt. Inte ens en 1000 del! Japansk hunddesign rocks! Och Sverige ska snart få sin "beskärda del" av gottigheterna! ;)


Artikel:
Diego

vinterns skor

Idag kom Selmas QT boots från Canada!
Bli perfa nu i slask och snö.
Funktionell kvalitet med material som håller vätan ute från Purrwoofic Paws.
Skorna har dragsko istället för velcro strap som de flesta skor av denna typ har. Kul med något nytt. Lite stor undersula tycker jag för att vara stl 0 och en såpass liten sko inuti, men annars är jag helt nöjd! Råtuffa skor men samtidigt sååå söta.
Selma gillar dom också, springer omkring som en galning hemma! Till detta pris är dom helt enkelt suveräna!

Själv har jag letat land och rike runt känns det som för att hitta det där vinterskorna till mig själv som säger "klick". Dom måste palla kyla och väta samtidigt som dom ska kunna användas till lite snyggare kläder. Samma sak varje år! Man kan inte hitta en snygg vintersko som funkar till allt. Impossible!
Men nu har jag i allafall beställt ett par Vesuve boots från Rip Curl. Gillar stilen skarpt! Och sköna som tofflor är dom! Frågan är om dom pallar vintern?
Exempel..Till mini:


116345-349 
116345-351
116345-350
(Foto: Sophia Söderström)

• Purrwoofic Paws, QT boots
Ebay,
Pampered Paws Boutique
16.99 usd = 123 kr  
(exkl. frakt)Till matte:


116345-353
116345-352
• Rib Curl, Vesuve boots black
La Redoute, 819kr
(exkl. frakt)