40 dagar
MU! The royal bitch börjar nå hillarious proportioner kan jag lugnt säga! På 10 dagar har hon helt plötsligt gått upp 280g!
Nu är puppisarna 40 dagar gamla, det är nu som benstommen utvecklas varpå man kan se dom små på ultraljud! För övrigt är sista etappen av dräktighetstiden i full gång och puppisarna växer nu i spurtfart i runt 20 dagar till.
Får se om vi kommer iväg för en check nu snart men först har vi en flytt att genomföra! PUST Ska bli otroligt skönt när den är över så både matte och miniko kan ta det lugnt tills det är puppisdags!
Vi skaffade riktigt bra "mamma foder" förra veckan. Starter, från Royal Canin, Selma har aldrig älskat ett foder mer!
Fodret är energirikt och belastar inte mage och tarmsystem som vanligt foder. Samma foder används som övergångsfoder till puppisarna sen också. Får köra en recension senare..
Ska försöka fixa Selmabild så fort jag kan också, I promise! :)


panda i koppel?

I kinesisk nyhet kan man läsa om uppståndelsen kring Shan Zhai Panda. I en småstad i Kina har många rapporterat till kinesisk polis om att ha sett en babypanda i koppel på stadens gator. I själva verket visade det sig att pandan är en färgad Chow Chow vid namn Pan Pan! Det ska ha tagit 7 personer (!) och 6 timmar att färga lilla Pan Pan till sin pandalook, stackars. Men coolt är det ju måste jag säga! På de första 2 bildena ser han verkligen ut som en babypanda.
Hm.. vad kan man färga Selma till måntro till Halloween? Det blir vita prickar på rumpan och renhornsmössan tror jag alá rudolphs.. gravida bror?


bilder:

30 dagar
Nu har det gått hela 4 veckor sedan det var kuckelimuck här hemma! Men det är inte förns denna sista vecka nu jag blivit övertygad om att det är puppisar där inne i Selmas mage. Hon har gått upp ca 30g mer under dessa senaste 10 dagar men tar jag henne över ryggen så känns det som om hon växt massor! Hon är mer rubust över rygg och bröst och den förut vinthundsliknade magen är snart way gone. Spenor åt ko-hållet har börjat ta form! Mooo.
Lägger jag örat mot magen så hörs massa squip, ska bygga en "förstärkare" tror jag så man kan höra bättre ^~ ^..
På en amerikansk veterinärsajt läste jag att ca 28 dagar efter befrukningen är då valp embryona börjar utvecklas till att se ut som just valpar. Hittade National Geographics underbara Womb Animals bilder på hundfoster. Vad fort det går från räka till puppis! Ca 10 dagar mellan bilderna. Kolla, visst är det puppisar nu? 

Hundars dräktighet varar vanligtvis i 63 dagar. Fall mellan 56-72 dagar förekommer dock, vi satsar på 60 prick va? ;)
Drygt 4 veckor kvar. T_T

-"Hallååå där inneee! Väx och bli finaaa!"the vit vavvaTröstade min puppisoro med att redigera mobil(!)fotona på Mr. Horny alias Östen, the vit vavva! Sorry för kvaliteten på bilderna! *skäms* Visst är han väl söt om det än är rätt svårt att se hela härligheten (eh..) på dessa bilder.
Han heter Castillos Can't Get Any Better Then This som sitt kennelnamn och är en liten kille på runt 1,8kg och 20cm i mank. Inte alls så biffig som han ser ut på översta bilderna men absoult med den "rätta" vavva looken - låg, kompakt och med äppelfejs!
Hemma hos Helena kallas han Östen - we love Östen! Den gosigaste hunden jag mött om än en liten mammagris. Selmas åsikt vet vi redan..
Tror ni inte puppisarna kan bli hur fina som helst eller?!?!20 dagar
Nu har det gått 20 dagar. Selma känns rubust runt magen men ligger kvar på samma vikt och look som för 10 dagar sedan. Skumt.
Tankar av skepsis rör sig runt i mattes annars redan messed up huvud. Men första månaden är normalt så här läser jag överallt. Total har hon gått upp runt 200g. I bröstmått har hon ökat lite mindre än 1cm, i magmått hela 3cm! Jomen..
Vad tror ni?


i huvudet på matte

..Så var man utan bostad. Innan årskiftet måste vi dra här ifrån jag och Selma. Hyresvärdens dotter ska ta över lägenheten.
Visst så här med 24h avstånd från beskedet så känns det helt ok. När husse flyttar hit från Kina nästa år finns liksom inte tillräckligt med plats, detta obefintliga kök och dessa fattiga garderober! Men va 17! Så abrupt! ..Å puppisarna! Det var det det.
"Kissa!" hör jag mig själv säga med plugghysteri, jobbuppdrag, lägenhetskris, och nödig hund i bakhuvudet. Ok. Kissa dags Selma. Ut i höstmörkret. Mina fina svarta stövlar jag köpte i sommras läcker.
Selma tittar på mig med döende blick. Ok jag ger upp. 

puppis, bebis, puppis, bebis..

Och helt plötsligt fick man puppis skräck. Det underbara och charmiga med valpar, som är någelunda "tysta" och harmoniska vs. bebisar som skriker rak ut när det vill något, låg helt plötsligt på hal is.
*Gode gud, låt inte nån puppis i min närhet låta som en hungrig bebis!* :Pfilmklipp: