jogga med hund eller hur var det?

image546


Med våren dyker det upp hurtfriska joggare i stadsparkerna, många hundägare tar med hunden på den dagliga joggingturen - kondition för både matte och hund, samtidigt. Att ha ett tyst sällskap på en tidig morgonrunda lär vara ovärdeligt när målmedvetenhet och diciplin är inblandat.
Majoriteten av hundägare väljer hundras som funkar ihop med deras livsstil och vardag, en hurtfrisk ägare vill gärna ha en hurtfrisk hund som tål att röra på sig i takt med ägaren ifråga, såklart inget konstigt.
Men så har vi ju ett problem.
Det är alla dessa "wannabe" hurtfriska hundägare vars hundar speglar sina ägares egentliga hållning och livsstil, som dom självfallet lever ut till max (hundarna alltså). Dessa hundar ägnar inte en tanke åt hurtfriskhet i vårkylan klockan 7 på morgonen. Matte vill röra på sig, eller snarare känner att hon måste röra på sig, tvingar kroppen till lydnad och knyter joggingskorna med ångest. Hunden ifråga har ett föga intresse för sådan aktivitet.

Dessa hundar får stanna hemma.
Eller kan numera tas med i en Sport trike stroller från DOGBAG ([]egr), en jogginganpassad vagn för alla spoiled rotten småhundar.

Mina tankar börjar rulla.
Är detta ännu en variant hundvagn som surfar på den uppenbart växande trenden eller är det enbart ännu en variant av nedtryckt ångest, ansträngd självpeppning och fasadupphåll i ämnet träning?
Hunden klarar inte av att hålla mattes tempo men ska ändå med ut på joggingturen - hunden får åka vagn.
Är det i ren manifestation av ångest och fasadupphåll man tar med hunden i vagn på turen? Min hund är en avspegling av mig, ska jag ut ska hunden ut, i ren "ytbehandlings anda" beger sig matte med hund ut på joggingtur - "Titta på oss vad vi är aktiva!"
Eller är denna uppfinning enbart en lösning på moderliga känslor i kombination med träningsångest som alltför lätt blir ett hinder i att komma ut en tidig vårmorgon i jogginskor?

- Jag har ingen aning, men en sak är säker - ni kommer aldrig se mig joggandes med Selma i vagn i Stadsparken.

Sen att vagnen har en rad smarta funktioner som avtagbar väska, förvaringsytrymmen och snabb ihopfällbarhet är en annan sak. Självklart kan vagnen användas till vardagsärenden som shopping eller på utställningar osv, som övriga hundvagnar, men plötsligt blev idén med Petstrollers bara för mycket.. Eller?



till mini (matte?):
image547

DOGBAG ([]egr)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback