spkk - svenska prazsky krysarik klubben

image719


Sorry tjejjer men jag har ju faktiskt glömt bort att skriva om ert hårda arbete med att få in Prazskyn under den svenska hundmakten! Prazsky Krysarik är nu en SKK ras.

Jobbet har varit hårt och mycket, men ändå har det gått hejdundrande snabbt.
Det var 2005 den första (kända) stammade Prazskyn kom till Sverige och redan 2006 startades PKGS, Prazsky Krysarik Group Of Sweden, upp nere i Göteborgstrakten. Ett gäng tjejjer som strävade mot att bli SKK anslutna. Själv var jag en av dom som medverkade med det jag kunde vilket var klubbprofilen, men då låg allt fortfarande bara i luften och kändes långt borta vad gäller Pk:n som en SKK ras..
Men drömmar kan bli verklighet fortare än man tror. Januari 2007 blev rasen godkänd i SKK:s annexregister för registrering, i maj 2007 kom den första svenskfödda Pk kullen och i juni var den svenska rasstandarden översatt och klar. 2007 kunde Pk ägare också för första gången ställa i inofficiella utsällningar.
Sedan Januari 2008, i samband med My Dog i Göteborg, blev rasen godkänd för officiella utställningar och den 5 mars 2008 blev klubben tillslut godkänd av SKK.
Numera går klubben under namnet SPKK, Svenska Prazsky Krysarik Klubben - en SKK ansluten svensk rasklubb! Bra jobbat tjejjer!

Klubben arbetar bl a för engagerade medlemmar, givande och roliga träffar och sund avel och jobbar emot hundsmuggling, osund avel och osund hundhållning.
Kika in på SPKK:s sajt vettja alla ni som är intresserade av en mini, ett bra alternativ till Chihuahuan. På sajten finns all info du kan tänka dig, rasstandard, bilder, uppfödarkontakter, importinfo och bl a ett stort välinformerande forum och en massa bra länkar.

.. Men Maria, vad hände med ögonen i loggan? Zer lite zzpooky ut *fniss*

bild:

image720
Pia med sin Nelinka


SPKK

panik, ångest och sol i gbg

Jahapp, så vart man blåst.
Förstår att ägare av hanhundar har föga intresse i en parning i jämförelse med tikägare. Men tikägaren till skillnad från hanhundägaren måste göra diverse förberedelser och planera långt innan en parning kan genomföras. 
För hanhundägaren kan försäljning av avelstjänst vara ett enkelt sätt att få lite extra cash men tikägaren måste utöver själva "spermiepriset" och all planering betala diverse andra saker som för min och Selmas del inkluderat veterinärbesök, progesteronprov och rese- och underhållspengar. För att inte tala sen då när väl valparna kommer..
I förrgår kväll åkte vi ner från Uppsala till Göteborg i tron om att vi skulle bli mottagna av vår utvalda hanhundägare. Letandet av lämplig hanhund hade tagit närapå 1 år och kontakten med just denna hade vi haft sen i början av året, allt var OK från dennes sida. Men det blev inte riktig som vi tänkt. 
P g a en hanhundägare som fick panik av en veckas tidigare löp än beräknat vs. hästar, poliskontroller och hundkräk i framsätet (eller nu vad 17 som egentligen var orsaken till att dissa oss och inte svara på mail, mobil eller sms) så blev jag och Selma utlämnade åt slumpen. 
Vi blev tvingade att yrsla omkring i timmar i en för oss främmande stad vilket orsakade både oro och stress för både matte och mini. Selma har varit helspänd och besvärlig, på kvällen lös i magen givetvis orsakad av stress - lämpligt under höglöp då hon helst  i lugn och ro skulle få lära känna sin blinddate.. 
Kvällen då vi kom blev vi tvångna att åka ut till Borås för att sova  och söndagen tillbringades av timmar i väntan på "vår" hane som aldrig dök upp. I natt sov vi Göteborg.
...Jahapp, det var det det. Ikväll åker vi hem.


Fy vad jag känner mig blåst, vilken ångest. Hade det inte varit för solen här nere hade jag inte kunnat hålla tårarna, jag har planerat hela sommaren efter denna parning.
TACK för ingenting, jag har lagt ut månader av planering och pengar på att i sista sekund bli blåst av en brud som hellre är ute och rider än tar sitt ansvar och står för sitt ord. Förstår att du blev stressad Fanny, men vad 17! Varför gav du mig ett ok på att vi kunde komma?

sommarvärme och progesteronprov

Nu är det så gott som sommar här i Uppsala, helt underbart! På förmiddagen var vi ute hos veterinären, igen, men denna gång för ett progesteron prov. Lillan, går ju knappt att ta någe blod från de där tunna venerna i benen men hon var så duktig så, momo var ju med också! Men 650kr? Pust..
Väl ute på landet fortsatte vi mot närmaste vatten där vi tog en liten prommis och njöt, svensk natur är ju bara för underbar när man bott i betong och damm i 4 månader.
Svaret på provet fick vi för nån timme sen, bästa dag: måndag. Så det blir en tur till Göteborg i helgen, jag som planerat in löpet i slutet av månaden och möjlig parning i början av juni, filurhund!
..Japp, Selma ska paras! :Dbild:

image718
Totalt ovetande om mattes framtidsplaner..

flexi elegance för minisar

image716


Är det jag som är seg eller? Surfade på en amerikansk release av Flexi koppel, såg ut som Elegance men mindre och med bling på (sk Flexi Glam). Jag surfa vidare och vad stöter jag inte på om Elegance petite - jag som dreggla hakan av mig när Elegance serien kom ut men lika snabbt blev snustorr i munnen då jag insåg hur stora de var.
Petite serien är alltså framtagen för hundar under 12kg med 3m koppel. "Koppeldosan" är ca 10x6cm vilket är mindre än den från Comfort serien vi har, låter som närapå genialiskt (om man nu inte är ute efter mini, mini då). Frågan är nu om man ska köpa en svart eller en vit, eller t o m vara supervågad, en rosa? Eller vänta på att en dimper ner i brevlådan, charity?
Pust. Hittade kanonpris iallafall, 249 kr hos www.texandterry.com (växjö butik). Jag vill ha ett nytt Flexi!
Finns i fem färger i fräsch pianolack finish (eller var det billack?)till mini:
image717

pasta for dogs

Att stanna utomlands för en längre period där pasta knappt ens finns att köpa kan få den mest pastahatiske svensken att dreggla efter snabbmakaroner. Pasta är basmat i det svenska köket trots sitt italienska ursprung och säg den svensk som inte äter någon form av pasta under en arbetsvecka?
Det amerikanska märket Doggie Vita har uppfunnit snabbmat a la Findus micromat för hundar, färdiga pastarätter bara att ta ur förpackningen att servera. Givetvis är rätterna gjorda på "human quality ingrediets" och är 100% natural utan färgämnen och kemiska tillsatser, framtagna tillsammans med en legitimerad veterinär.
Vad sägs om "Lasagna with wild boar meat", "Fusili pasta with salomon", "Ravioli pasta with hare ragout sauce", "Cannellioni pasta with venison meat" eller "Cheese tortelloni pasta with walnuts"?
Yummy (borsett från harragu och vildsvinskött då för min del..) - Vilken rolig idé!till mini:

image715

Doggie Vita

hemma med tandsten och ankägg

Hej alla!
Nu är jag hemma i Uppsala igen efter 4 månader i Kina. GUD vad jag har saknat min lilla plyys, min snuttis Selma!
Helt underbart fantastiskt med hundpussar och gos trots doggiebreath a'la fish = svår tandsten JA (tack momo).
Jag ska försöka sätta igång mer med bloggen igen, tyvärr är ju inte mina försök till blogglojalitet vidare trovärdiga, SÅ lessen för det, men livet är verkligen.. ett enda stort ankägg, fullt med nån grönblå sörja och en konstig lukt av fisk. .. Eh. Förklaring finns nånstans..

Igår beställde jag en Puppia sele, vårkollektionen 08, från Ebay. Ska bli kul att inviga och recensera, Selma drar något fruktansvärt när vi är ute på prommisar (tack momo :P), återkommer med den när den landat på svensk mark!
Imorrn ska vi till veterinären, Selma ska få sin andra rabiesspruta vilket känns bra, för matte, men tyvärr inte för liten hund och speciellt inte för plånboken. Men, vare sig jag flyttar till Kina eller ej senare så kommer Selma iallafall vara förberedd, vill aldrig lämna henne igen! *Tårögd*.

OBS! Om det är någon som mailat oss de senaste halvåret utan att ni fått svar så var snälla att maila igen, vår mail flög åt skogen för ett tag sedan och hela kontot raderades varpå jag gick in i chockfas och sedan (på något konstigt sätt) direkt in i nyorieteringsfas med förnekelse (!). Ber om ursäkt.
Sen har alla företagsannonser flygit till skyarna tillsammans med halva Royal S bannern..
"MONC! *skriiiIk*

:P