mode, nudlar och pms

Selma har fått nicket "Slemma" här hemma, "slick, slick, glup, glup" hör man från soffan. Hon löper nu och tikskydden vi har funkar inte så bra, måste fixa nya..
Urk.. Vad osmakligt det blev. Men vadå, alla tikägare vet vad jag pratar om? Dessutom, 2-3 ggr/år är helt ok till skillnad från "slick, slick, glup, glup" året runt av många hannar. Varför så pryd?
..Dessa tillfällen är man i allafall glad att man har en minihund med minilöp.
Pms ja. Intressant fenomen. Slemma lycks alltid tajma in mig också så vi går båda omkring som 2 explosiva hormonbomber här hemma. Lite komiskt faktiskt men hm.. Nog om det tror jag.

Köpte nya numret av Elle idag (perfekt för pms dagar), GUUU vad jag älskar höstmode! Koftor, kavajer, mysiga jackor, klänningar, strumbyxor och höga knästrumpor! Och stickat! Mmmm. I år känns höstmodet riktigt trevligt med roliga accentfärger till det gråa och svarta i bl a lila, rostrött och orange men allra bäst, givetvis,: senapsgult! Det kliar i shoppingfingrarna, ska fixa en höst måstelista i år igen..
  Har annars precis avslutat en sushi take-away middag med Monc här hemma, sushi är riktigt mumsigt när man inte är sådär direkt  hungrig men ändå måste äta, lagom helt enkelt och så snyggt! (!) Älskar alla maki sushi.
Nått som är riktigt omumsigt dock är Willys snabbnudlar för 1.95kr som jag gjorde igår. Räksmak jo visst (not), smakade som en misslyckad kräftskiva med för mycket bröd blandat med 2 glas saltvatten. Slemma däremot åt dom - BLÄÄK!! Å andra sidan vad ska man förvänt sig av en som slickar sig i skrevet non stop under 2 veckor 3ggr/år?


bild:

image671
Foto: Sophia Söderström (men vem i heeela friden bryr sig)
pet fashion week 2007

[new york]


image670

I år hölls Pet Fashion Week igen för andra året i New York. Detta event föddes i det synligt växande (exploderande!) intresset för hundmode och samlar designers, säljare och köpare från jordens alla hörn under ett och samma tak i 2 dar.
  Jag är sur över att jag inte kunde åka och har därför totaliggnorerat detta event och varken nämnt eller skrivit ett ord om modedagarna nånstans *barnrumpa*. I allafall har jag idag tvingat mig själv att leta upp lite info om hur 2007 års mässa var. Hm inte det lättaste, antar att man skriver om det än i press.. Eller vill jag inte veta?
  Mässan hölls mellan den 18-19 augusti och bestod förutom av seminarier och en massa intressanta utsällare också givetvis av runway shower och design award utdelning. Av de 13 designers som representerade "the very best of the pet industry" på runwayen deltog ingen mindre än vår egna Manfred of Sweden! *stolt*.
  Pet Fashion Week NY är inget skämt utan ett seriös mode event med enbart seriösa designers på catwalken, därav bilderna som kan vara halvt skrattretande i vissa fall - när klär du ut din hund i hindu inspirerad påfågelsdräkt t e x? Och whats with the wigs!?!?!?! Modedagarna är till för inspiration och sätter den moderiktning som de "mindre" tillverkarna sen, troligtvis, följer - precis som våra "riktiga" modeveckor med matte och husse mode!
  I allafall lyckades jag få fram en del bilder. Se och njut, eller nu vad du gör när det gäller kläder och tillbehör för hundar. Själv tycker jag det är kul att hundmode industrin nu verkligen blivit en såpass stabiliserad och accepterad industri som ett sånt här event så tydligt bekräftar. Jag menar här har svensk jantelag och slitna 40-talister inget att säga till om, faktum är faktum och Sophia är mer än lycklig. SLÄNG ER I VÄGGEN BAKÅTSTRÄVARE!

Pilutta er!


bilder:

image668

Foto: AFP

Pet Fashion Week

wooflink

image666

Kul att se de japanska och kinesiska hundmärkena bli mer och mer "accepterade" på den amerikanska marknaden. Inget oväntat givetvis men allt har ju sin tid, i Sverige dröjer det väl som vanligt lite längre innan folk får upp ögonen för utmärkt design när det gäller hundtillbehör *suck*. Själv älskar jag asiaternas streetwear som vuxit något enormt inom hundmode, japanskt hundmode är så snyggt så man storknar!
Surfade på ett märke i dag jag faktiskt inte förut sett, Wooflink från Hong Kong, och blev glatt överraskad. Inte favoriten hittills, japanerna är duktigare på detta än så länge tycker jag, men märket är i abosolut rätt streetanda! Bearbetade Jeans, "All-in-one" plagg (coveralls, annat ord) och tröjor i rough vintage feeling är specifikt för denna typ av design och är inte bara "sött" på hundarna utan otroligt kaxigt med bl a tuffa tryck, patches och nitar. En plain hundtröja kan vara grymt snygg men det känns som om dessa typer av plagg ändå är värda sina priser så välberabetade som dom är, de känns mer "riktiga" på nått sätt. Men sen är det ju ursnyggt att matcha plaint med lite mer attityd, me like! Wooflink till Sverige kanske? *hint, hint*till mini:
image667
Wooflink

bodhi toys med smak av asien

image664

Har haft bodhi loggan på skrivbordet hela sommarn, har ju planerat att skriva om märket men glömt bort gång på gång! bodhi design syns mer och mer i trendiga inrednings- och prylbutiker på webben, det amerikanska märket tillverkar prylar till hundar i ren snygg design. Stort fokus har dom fått för sina leksaker i "world anda" inspirerade från asiatisk kultur - de har både en kinesisk och en indisk kollektion för alla er mattar och hussar som älskar asiatiskt! Själv är jag ju en oförklarligt besatt Kina älskare och mina absoluta favoriter är "Lotus bud", Lotus kvisten som står för harmoni och renhet och "Bamboo", bambu pinnen som står för långt liv och mod i kinesisk kultur - supersnygga leksakstuggpinnar. Tyvärr måste jag ju säga att bodhi främst fokuserar på större hundar, en bambu pinne är i största laget för en mini. Men men, jag skulle lugnt kunna ha några liggandes här hemma ändå, men jag är ju lite udda också..
Vill du ha en snygg kvalitets leksak för din "heavy chewer" så ska du i allafall köpa en bodhi toy!till mini ?:

image665

bodhi toys

minihundar, idioter och utsällningar

Första helgen i augusti var jag och Selma på PK (Prazsky Krysarik) träff/utställnings helg i Herrljunga. För er som inte vet vart Herrljunga ligger så kan jag meddela att det ligger i Västergötlands skog- och vägsmet.. i bushen,
i nowhere! Pure WICKED!
  Det tog oss 8 timmar (!) från Sthlm ner tilll den fjärran stuga vi skulle tillbringa helgen i. Visserligen p g a att sällskapet i de 3 bilar som samåkte inte riiiktigt var på samma.. nivå. Vi körde fel x antal ggr och stannade för att äta/kissa/rasta hundar x antal ggr. Vår bil var sist..
Men tillslut kom vi fram, efter otaliga mil, och hundarna kunde få springa fritt och "leka". Jag märkte snabbt på Selma att hon hade problem med så mycket rörelse, inget jag varit helt omedveten om innan (hon träffar ju inte så många hundar som hon kan leka med här hemma) hon är väldigt osäker när det är många hundar och hon tog snabbt rollen som hundpolis. Hon rök ihop med en tik som höll på att sno hennes leksak varav jag blev biten i handen! ..Tur att man har stelkrampsprutan uppdaterad! Prazskys i flock asså, vette 17 hur dom skulle överleva varann!
  Förutom andra dominata tikar har Selma också svårt för många män, givetvis var det några "ditlurade" män med på resan som visade sig vara mer idioter än män - dom hade följt med för att festa på Lisseberg (!), som för övrigt låg 1,5h timmes bilfärd ifrån där stugan låg. Dessa hade noll intresse för helgens syfte och gjorde allt för att visa det, vilket var = inget.. Selma har verkligen gott person omdömme, förvånar mig lika mycket varje gång.

I allafall bestod helgen av 2 utställningar där nere varav Selma ställdes på en, den sista dagen. Jag kom fram till att utställning nog inte är något för oss. Visserligen hade Selma aldrig gått i utställningskoppel innan så jag fick väl skylla mig själv, men hur i hela friden får man hunden att gå snyggt med tandtråd runt halsen!?!?!
  Fast det värsta var nog bordet. Jag har tränat henne lite grann att stå på bordet men givetvis var dagens inhyrda domare av manligt kön - Selma blev stel som en pinne när hon fick se domaren som givetvis var klädd i svart (ännu värre "framhävning" av skurkatighet), hon skällde som en tok. Domaren var lyckligtvis pedagogisk och backade några steg varav jag kunde visa upp mitt oförskämda kräk och vi lyckades få en riktigt fin bedömning. Men vi hamnade ändå på sista plats av 5 med motivationen "..Det är något fel med nosen och.. så gillar hon inte mig *skratt*". - Skrattar bäst som skrattar sist (not), jo hon har lång nos och ja hon hatar dig. Selma gillade inte alls utställning. ..Inte jag heller.

Selmas bedömning:
"2år, liten tik. Bra huvud, något väl markerat stup. Stark hals, stark välutvecklad kropp, ljup fin bröstkorg. Bra vinklad fram, något bättre bak. Rör sig mycket brett bak, tillräcklig steglängd från sidan, utmärkt framifrån. Utmärkt päls och färg. Välvisad"

- Ja bättre kan man väl inte få, och vi fick ju ett HP! Nä, ska det bli mer utställning blir det hårdträning och känner jag mig och Selma rätt blir det nog.. ingen hårdträning hehe.
  Helgen var för övrigt givande med både gamla och nya PK kontakter och vänner. Jag och Selma förälskade oss i lilla Tindra, supersöt liten tik vi lugnt kunde kidnappat (jättelik Selma som bebis)! Sen så träffade jag på en ur gullig nakenfis (Chinese Crested) som vi lugnt också kunde kidnappat, hon var så otroligt liten och näpen! Teddy var helgens stjärna, nog den enda hunden som var riktigt lugn (men så är han ju inte heller nån PK).
- Tack tjejjer, ni gjorde ett bra jobb! Men oj så skönt det var att komma hem till civilisation igen! Och lugn! 24kvm pure heaven!bilder:
image663
Foto & Layout: Sophia Söderström

sommarslut och trosa

Hej alla trogna!
Sommarn är över och bloggen skriker med sitt pinsamt långa skrivuppehåll i mina ögon, så nu får jag nog ta och lägga ner sommarlovet och skriva något fyndigt.

Min och Selmas sommar har bestått av födelsedag, flytt, projektarbete, regn, plugg, segling, utställning (i nowhere) och.. pure lathet! Har inte haft någon tid att skriva mellan vardagar och latdagar faktiskt! ..Men bloggen lever än! *host*
  Selma verkar ha åldrats minst 4 år denna sommar och det både fascinerar och skrämmer mig, hur 17 kommer hon vara när hon är 10? Blir intressant vad för karaktärsdrag som hon kommer utveckla nu i höst när jag kommer plugga mer intensivt. Denna höst kommer bli v ä l d i g t intensiv med många timmar framför datorn, det är tur att momo finns till hand! *tack momo!*

En sak som vi gjorde i år igen var att segla en vecka med mofa på hans båt. En av destinationerna är givetvis ursöta Trosa som har en precis lagom gästhamn för slitna båtmänniskor med fettigt hår och en lagom söt centrumkärna för alla dessa "wannabe båtmänniskor" som saknar både asfalt och normala duschar så att det gör ont väl ute til havs (sånna som jag och Selma).
  I Trosa köps alltid lite lektyr i form av Elle eller, på senare år, Härliga Hund. Men vart 17 har Härliga Hund tagit vägen? Det är inte bara på ett ställe jag saknat tidningen i sommar!
  Nåväl så är ett av huvudmålen i Trosa design och inredningsbutiken formodesign, här suktar matte bl a i Marimekko, Eva solo och KG design minst 2 ggr/dag vid besök i pluttstaden. I år kom jag hem med 2 ubercoola disktrasor från Malin Westberg Collection, det gör lite ont att torka upp fil- och muslisnusk med så snygga disktrasor men vad ska man göra? Spillde för övrig fil med musli på halva min dator här om veckan men det är en annan story..
Här kommer lite bilder från formodesign i Trosa, absolut värt ett besök om du hamnar i staden, om inte shoppa loss i deras webbutik! Selma poserar (otroligt engagerad i mattes intresse för inredning).bilder:
image662
Formodesign
Malin Westberg Collection