minifredag på world dog show 2008
Ja just ja.
Glöm inte bort World Dog Show 2008, Älvsjö mässan/Sthlm, feta hundeventet! Mässan/utställningarna startade igår den 3:e och pågår till den 6:e. Idag (fredag den 4:e) kan du skåda sällskapshundar ur grupp 9 och, givetvis, minis tills du baxnar. Sen lär det finnas en del najs shopping också. Inträde 140kr/vuxen.
Själv ska jag plugga skinnet av mig medans ni springer och har roligt på Älvsjö :( ..Du grymma eventvärld. Fast jag vill ändå inte dit utan kamera. *Bortförklaring*. Suck.


Chihuahua
Från kl 8.30 - utställningsring: C,52, C53, C60, C61 och C63

Prazsky Krysarik

Från kl 12:30 - utställningsring: C53


Dags att sova kanske..


World Dog Show 2008

vera bradley halsbandDörrleverans!
Vera Bradley ser man en del när man är ute och surfar i amerikanska modesammanhang, märkets design är i stil med vårt härliga, egna, svenska Gudrun Sjödén, men givetvis har det amerikanska märket ett amerikanskanpassat utbud: djurtillbehör! Har varit sugen på att titta närmre på märket ett bra tag nu.
Vera Bradley åt minis finns i form av bärväskor, halsband och koppel - alla i märkets känneteckande tyger och färger och till rätt överkomliga priser.
Idag fick vi hem ett "Pet Collar XS-S" i tyget "Capri Melon" - enkelt men snyggt i vågad cerise med pastellfärger(!). Oj, oj, oj vad hände!!?.. mongoköp på Ebay, yäs.. (obs, färgen är "retired"). Tyvärr måste jag säga att för minis var det inte designat.
Halsbandet ska gå att anpassa storleksmässigt från 15 till 25cm omkrets men med tanke på det rätt grova nylonbandet + vävd bomull + diverse sömmar och plats för d-ring och spänne så blir det hela på tok för tjockt och stelt. Suck. Att plastspännet var kasst också (utöver det redan nämda) vilket resulterar i fingerkramp varje gång man ska knäppa upp det gjorde ju inte det hela bättre precis. Nä, Vera, bättre kan du väl?
Halsbandet är fint och känns robust men får fungera som extra när de andra plaina känns tråkiga p g a att det faktiskt inte är anpassat för hundnackar under 25 cm eller mer (!).
Och Selma says?: Sen när köpte du rosa grejjer till mig matte?
Nämnas skall att hund- och kattgrejjerna är limited editions, vill du fynda så leta på Ebay.

*morr* så toppar vi det hela med en usel kamera och felaktig färgprofil, halsbandet är cerise inte dass lax. Nä, inte en sekund mer bloggande idag! P M Still mini:


Vera Bradley

fat cat inc. ...hm
Ibland har man [o]turen att stöta på riktigt ful design, och då menar jag inte den där designen som är så ful att den får en slags coolhetsfaktor och man bara måste ha utan helt 100% rent ful design. Fat Cat Inc. är sådan design. Det amerikanska företaget började som en ploj med kattleksaker och gör idag tillbehör och främst leksaker för både katter och hundar. Med ett "rågat" mått humor, amerikansk "nationalism" och en ..taskig, visserligen egen men ändå taskig, designprofil har man ändå lyckats sätta ett stadigt steg ut på det enorma fältet som utgör "the pet industry", och folk köper! Den legendariske "Vet The Victim" (vettskrämd veterinär mjukis som man sett några år på amerikanska sajter) var det som satte megastarten för en lyckad affärsidé och försäljningen har sedan dess bara rullat på och ökat enligt infon på Fat Cat's sajt. "..Fat Cat designed toys do "make people and pets laugh"!!!".
Hm, visst vill du vill ha en "George W" eller en "Arnold" ur Fat Cat inc.'s "Political Animals Series" hemma på köksgolvet? Not.
Sophia skrattar inte. Selma sover.till mini?:Fat Cat Inc.

snacks enligt dogmatic
Godis, godbitar, belöning.. Nu heter det snacks, dogsnacks. Snacks är givetvis extra tugg mellan de regelbundna måltiderna både för 2-benta och 4-benta.
Nytänkarna från amerikanska Dogmatic gör kul och smart design för hundar, också snacks. Kolla in deras "Snackshotz" - en rolig godispistol som skjuter iväg godisbrickor sk "Discos" som om de vore genmanipulerade frisbees eller geniala "Woofpop" - micropopcorn för hundar (utan tillsatt fett eller salt) i smaker som bacon, chicken, peanut butter, pepperoni eller cheddar. Allt ätbart är givetvis gjort på 100% naturliga ingredienser med "human grade". Visst älskar vi väl alla dessa geniala nytänkare?! Welcome to "The future of dog snacking"!

Vovvar ska få ögon stora som dasslock och köra igenom hela trickboken på eget initiativ över dessa Woofpop's, vi bara måste få vantarna på en påse och prova.
Te Sverige någon?till mini:Dogmatic