10 dagar
Jupp nu är det 10 dagar sedan sista parningen. Jag fick tag på en våg nu äntligen och rätt surprisad blev jag, Selma har gått upp 200g på 10 dar!!! Det måste ju betyda puppisar? För hos momo har hon inte varit under längre tid precis (brukar gå upp då det bjuds på kött, ris och potatis i mängder) och hon är way mer spänd över magen än vanlig fismage.
Men är det inte lite tidigt att gå upp 200g första veckan? Antingen är det massvis med puppisar eller.. En gripande gigaton anabola valp! Huh. Vi håller tummarna för massvis hellre än anabola.
Selma är ovanligt skuttig och springing än normalt tycker jag för att vara på smällen. "Akta puppisarna!!!" säger jag flera gånger per dag, men det hjälper inte. Det gör inte "vaaaar-e-puppisarna!?-puss-på-magen-leken" heller. Pedagogik brukar ju funka annars huh?
Hm men fortsätter det i denna takt kommer hon nog lugna ner sig mer för var vecka som går. HAHA Jag längtar efter den där gris-bilden i slutet av november.. Håll tummarna!


..så var det slut på det roliga
.. I allafall för Mr. Horny alias Östen.
Mr. Horny lämnade ofrivilligt för 15 minuter sedan lägenheten ännu än gång. Ms. Popcorn  ligger och solar på mattan som om inget någonsin har hänt. Bitch.
Men, det blev i allafall 3 parningar totalt. Och lite "extras" på min säng Y U C K! *Tvätta AB*
Idag körde vi fasthållning och filt över huvudet nr 2 men i slutet vart det fullt med kuckelimuck i hundkojan med en tik som ställde upp sig som en... ja. Det känns som om jag inte känner min hund längre! Stranger Bitch dog!
Fick en jobbig bild i huvudet. Ni vet dom där "Titta han snackar" filmerna från 90-talet med John Travolta där spermierna för en tävlingssnack på väg mot ägget.. Tänk er 7 dubbelt så många spermier och ägg och snacket som pågår just i denna sekund.
Sajko, varför tittar man på så många B filmer?
Tack för att ni ville komma hit, tack för all hjälp och de tips du gett Helena!

Tänk 7 små puppisar! Alla vita! Hehehee..Håll tummarna!

Psst.. Uppfödare, det är olagligt att hålla fast tikarna under parning. Så det kanske inte är något någon rookie ska börja köra som standard nu HAHAHAA!
För Selma var detta ok, i slutet förstod hon att hon skulle ställa upp sig själv. Tror denna tjej kunnat "poppa" runt i en vecka utan att förstå vad hon skulle göra med alla hormoner i explosion samtidigt i fascinationen över att ha en lekkompis hemma.
Alla fundamentalistiska SKK anhängare kan andas ut.. ;)


fasthållning och filt över huvudet för alla popcorn
Efter gårdagens "förspel" med en skuttande tik som lekte fjortis och en kåt hane som tappade tålamodet för var minut så försökte vi idag igen. Selma Popcorn och Östen Horny var klara på ca 15 min med hjälp av 2 otåliga matter och ytterligare 2 roade åskådare. Matte känner sig lite skurkaktig.
Efter de 10 första minuterna in på besöket kom Östens matte med idéen att hålla fast Selma och täcka med en filt över huvudet. Hon kände till en uppfödare som brukar göra så när tikarna är för skuttiga. Hmm tänkte jag.
 Det blev filt över huvudet och fasthållning av Ms. Popcorn. Mr Horny såg sin chans redan i förväg och med hjälp av 2 mattars "hjälpande händer" var parningen igång. Rubriker med ordet "våldtäkt" och "uttnyttjad" rullade runt i huvud på mig. Men oj så smidigt det gick, endast lite sprattlande, rabieständer, ett gruff ..tystnad och klart! Inte ens i närheten av när vi ska klippa klorna som tar ca 30 min, 2 pers och en t-shirt när det är som värst. Lite ställd vart hon Selma, det är frågan om hon förstod vad som hände.
Mr. Horny gick ofrivilligt hem och matte höll Ms. Popcorn på axeln med rumpan upp i 10 min "..ja hon brukar göra så för att det inte ska komma ut något", Helena menade uppfödaren såklart. Det lätt rätt logiskt så att inte de dyrbara små spermierna åker ut på en gång och blir uppslukade (!) av en förvirrad tik. 
Varför hittar man inte dessa tips på forumen?
Eller.. Borde jag få en uppläxning?
Vi försöker samma visa imorgon igen helt enkelt.

Kom alla små puppisar!

Selma mår bra, oro er inte.


på onsdag
Och vad snubblar man inte på om en vit stammad Chihuahua hane precis utanför gården. Helt otroligt, här har man letat rumpan av sig efter en snygg hane och så dimper han upp rakt framför näsan en kväll. 10 minuter senare och han hade varit utom synhåll! 1 dag innan löpet satte igång. Thanks God säger jag bara! Hoppet kom tillbaka!
 Många har svarat på vår Blocket annons, intressanta reaktioner man får ibland. Ett erbjudande kom från en Prazsky hanne, han var något större dock sa ägaren. Hur stor undrade jag för att vara snäll. 4kg och 35cm i mank. Det är mer av en normal dvärgpinscher! Dessutom var han extremt aktiv och som ägaren sa " vill aldrig sitta still". Inte är det en positiv egenskap i mina ögon, snarare raka motsatsen och bevis på en understimulerad hund! Men, man ska inte vara elak. Tyvärr men tack för intresset sa jag och förklarade riskerna med en större hanne i avel på hundar i 2kgs klassen.
En annan intressant reaktion var tejjen som rekommenderade sin kompis hanne men när hon fick veta att jag bestämt mig för en Chihuahua ändrade hon sig tvärt. Hon ansåg att det var avel som min som är olämplig. Avel som min? Hur mycket av den stammade avel är egentligen lämplig i detta land? Långt ifrån 100% min vän. Och varför i hela friden haka upp sig på att jag avlar med en Chihauhua? Min hund räknas inte ens som renras!

suck

Nej, blandning Chihuahua Prazsky tror jag stenhårt på! Vavvagenerna kan jämna ut Pk "främlingsfientlighet" med ett mer easy going lynne, spinkiga pk ben med mer robusta och tunntunn Pk päls med lite starkare päls. Chihuahua är mer renodlad sällskapshund medan Prazskyn har mycket jakt i sig, råttjägare som dom egentligen är. Jag är som sagt väldigt sugen på vavva!
Drömmen är en vit, creme, liten tjej med vavva lynne men pk looken vad gäller kroppsform. Min lilla.. Men, nu ska vi inte ta ut för mycket i förskott, planera inköp av halsband, valpfoder, sy kläder och leksaker utan snarare vara mer realistiska. Trots allt.. mer än en månads väntan innan vi vet att det funkat! Och.. HOST, parningen ska göras innan också! På onsdag gäller det, då har vi bestämt första tillfället. NeRVÖS!!!

Tips till en uppfödar rookie?


selmas utvik

Hejsan alla! Jag börjar sakna min förr så väluppdaterade blogg. Kanske en reform ligger för dörren? Eller bör.. Det är svårt att veta så här års.
  Efter vårens besvikelse I Göteborg har flitiga matte letat efter en ny tänkbar partner under sommaren. Nu drar det dock ihop sig till löp. Flitig eller ej, varför ska det vara så svårt att hitta en lämplig hanhund under 2kg i närheten? Jag gör definitivt inte om samma misstag igen och riskerar både fejs och hundhäsla caused by en roadtrip till andra sidan förnuftet. För att inte tala om pengarna som brann. Gripande göteborgare *duckar*.

Jaja, nu är det nya tag som gäller så jag passade på att vika ut Selma, eller.. Tycker faktiskt att Selma vek ut sig själv, attityden är helt igenom The Royal Bitch. Jag aktiverade ju bara annonsen. Och betalade.
Är det inte lite sjukt att jag köper bort min hunds oskuld? Och betalar för att få henne på smällen. Sånna där fjortistankar åker upp i huvudet när jag tänker på systemet. Det är ju inte bara djuravel längre det är frågan om utan faktiskt nått känsligare, min minibäbis ska bli påsatt (!), stor och fet för att sen squeeza ur sig egna minibäbisar! Förhoppningsvis.. Oj vad jobbigt obehagligt det blev att lyssna på sig själv.  
 Vart finns den perfekta mannen månntro? Eller är det så att vi alla faktiskt behöver kompromissa för att vinna de viktigaste egenskaperna? Hm..
"Liten trevlig hane önskad till dejt"bild:
Kolla annonsen på Blocket