glück

116345-473

Nu tänkte jag tipsa om ett japanskt märke som är rätt så stort där borta. Glück – kan inte riktigt komma ifrån det heller, deras hängslen!
Även om hängsel-hösten inte är kvar så kan jag inte komma ifrån det charmiga med coola hängslen, speciellt när det gäller hundmodet!
Japanskt hundmode i dagsläget inkluderar mycket kjol- jeans- och byxplagg, och där uppstod behovet av hängslen, för att hålla de egentligen överflödiga plaggen på plats.
Även om byxor och skydd över bak och bakben kan tjäna ett visst syfte med att hålla hunden varm så är det i majoritet enbart p g a att man tycker det är coolt och snyggt som man klär sina bebisar i kjolar och byxor, offcourse. Och inget fel i det tycker jag, smaken är som.. Ja.
Sålänge hunden inte stör sig så why not? Och dessa hängslen är ju bara för sköna!



till mini:
116345-475

mommy and me

Som "hundmamma" är man väldigt mån om sin bebis. Som modeintresserad är man väldigt mån om sin look.
I kombination av dessa 2 har "mommy and me" mode inom hunddesign vuxit fram.
Har du som vana att matcha din hunds look med din egen vad gäller kläder, accessoarer och färger så vet du vad jag snackar om. Själv får jag väl skylla på yrkesskada eller.. färg obsession! Jag och Selma är ett när det gäller färger..

Hos de flesta modeskapare som kör hundkollektioner "på sidan av" kan man lätt hitta hundplagg i samma tyger/stil som mattes "original" plagg och däremed matcha. Ta vilket märke som helst Burberry, Coach, Louis Vuitton, Juicy Couture, Von Dutch, Ed Hardy osv..
Men nu görs också plagg som är absolut menade att bäras tillsammans, matte och hund plagg som är exakt likadana (förutom storlek och passform såklart).
De enklaste varianterna man kan hitta är t-shirts och tanks med samma tryck – inget man kör varje dag precis men visst är det kul med lite.. samspel och teamfeeling ibland? - "GO MOMMY AND ME!"
Exempel..



till matte och mini:

116345-471

en hundägares bekännelser

Så här på "småtimmarna" när man inte kan sova, hunden för länge sedan har krypit ihop till en liten boll djupt inne i duntäcket och tankarna rullar är det lätt att man börjar tänka på livet. Livet, alltså "Vad gör jag?", "Vart ska jag?" och "Vad 17 håller jag på med?"
– Jag kom på att jag hellre och oftare shoppar stuff till min hund än till mig själv. Jag är mer mån om min hunds hälsa och aptit än min egen. Jag umgås hellre med min hund en fredagkväll än går på fester. Om jag ska någonstans tar jag med min hund och om det inte går struntar jag oftast i att gå.
Är jag konstig? Är jag..
Är jag en "doggy surfer" – "surfar" på min hund och har henne som täckmatel för att jag inte vill umgås med människor. Eller för att jag inte kan? Eller är jag så inne i "mommy and me" tänkandet att min hund faktiskt blivit och är en del av mig? Eller är det så, att en hund faktiskt automatiskt och utan protester infattar sig i rollen som barn om ägeren ger "utrymme" för det – vilket i sin tur påverkar ägaren både fysiskt och psykiskt som vilken förälder som helst som är oskiljaktig sitt barn de första åren pga barnets beroende av närhet och tillsyn?

..Eller är jag bara grymt tött just nu?

Som tur var surfade jag på denna relativt gamla intervjuartikel med bl a Top Dog Adde och Arne och helt plötsligt kände jag lugn ingen, jag kanske inte är så konstig ändå?


Artikel SvD

hund, hem, habegär

Är det något som är ögongodis i vardagen så är det snygg inredning.
Har man hund och intresse för design och inredning så är det ju en självklarthet att hundens grejjer matchar med hemmets. Eller är det jag som är skadad?
I vilket fall så är det sånna här r i k t i g a möbler som får mig att multidreggla samtidigt som drömmen om en framtid då kontot är lika fullproppat som hjärnan är med designprylar är en verklighet. Du ljuva framtid..

Clean, ren design är underbar!  Snygg och skön att skåda, som konstverk! Men främst för det lugn den ger. Luft – pure air!
Teak, plexi, formpressat, retro, vitt, ljust, cleant, fräsht.. Jag kan hålla på hela kvällen – me love!
Ta och kolla in dom här grejjerna! När ska vi svenskar bli mer som "alla andra" när det gäller hundmöbler?



till mini:
116345-470

när garderoben växer

Något som följer med intresset för shopping åt hunden är undran över vart 17 man ska göra av allt? Och egentligen, varför ska hunden behöva ha alla sina kläder, halsband, koppel och skor "undanstuffat" i en låda? Självklart ska mini få antingen en egen garderob eller en plats i mattes/husses.

Här hemma kör vi hund ytterkläder på galgar på hatthyllan tillsammans med resten av "familjens" jackor, självklart! Mycket populärt bland hemmets besökare som i majoritet, konstigt nog, får sig ett gott skratt (eller ibland asgarv) när dom hänger av sig ytterkläderna..
Selma har resten av sina kläder, halsband och accessoarer noga placerade i en låda, något jag måste ändra på!
Garderoben växer, och att vika plagg är inget som frivilligt görs ens med den egna garderobens innehåll! Planerar för en "hundplats" i min garderob, egen våning med egen stång, något som får komma i verket när vi flyttat..

Men, vad behövs i en garderob? Galgar såklart! Massor!

En del hunddesignmärken skickar galgar med plaggen, tex Puppia, vilket uppskattas  MEN visst vill man väl ha en snygg garderob till mini också om man nu råkar vara lite pedant med ens egna..? Och nu snackar jag inte innehållet, kläderna, utan inredningen i garderoben!
Har letat något enormt efter snygga hundgalgar som inte bara är snygga utan som faktiskt är tillräckligt små också eftersom de flesta man stöter på är huge.
Men kära nån, varför går det knappt att få tag på i Sverige? Borde vara självklart i varje hundbutik att ha hundgalgar i sitt utbud!
Kom igen, bring the real stuff on!



till mini:

116345-472

agria gillar selma

Oj! Vad stöter man inte på om My Dog bilderna på Selma på agria.se. Kul! Speciellt när vi kör Folksam *haha*.
(Agria var/är göteborgmässans största sponsorer).



bild:

116345-468

Agria

maila royal s

Tips!

Nu finns en fin liten mailadress som man kan maila om man undrar över något som rör bloggen, hundar och stuff.. eller om man helt enkelt bara vill snacka med mig eller Selma!

mail:   
royals.blogg.se@hotmail.com

juicy carriers fetkonverterar!

116345-457

Oj ,oj! Skrev om Juicy carriers förra veckan och så stötte jag på denna igår. Juicy Coutures pet carriers  inte bara konverterar åt streethållet dom FETkonverterar! Och det till det bättre vad gäller funktion, fler fack, inte lika stora meshfönster total reconstruction typ..
Har suttit och suktat efter en röd Juicy hela vintern men varför satte dom ljusblått som accentfärg?????
Suck. Den har silver hardware i allafall! Självklart är det en hel serie med matchande tröjor, säng, koppel och halsband! En red realese helt enkelt lagom till Valentines day den 14:e Februari.
Check it out!



till mini:

116345-467

vad hände med engla?

Nu var det snart 1 år sen tvprogrammet Top Dog hade premiär.
Jag kommer ihåg när tv3 började sin "audition" några månader tidigare då man ute i hundforum på webben märkte hur intresset för programmet alltjämt ökade i takt med hundägares egna små drömmar om att få sin hund känd genom tv.

Så sattes "dokusåpan" igång och jag kan ju erkänna att jag faktiskt inte såg mer än 3 avsnitt, konstigt nog.
Men så vann då minstingen, Chihuahuan Engla Isabella, till en stor del av de svenska tittarnas protester trots att det var tittarna som faktiskt röstade fram vinnaren..
Protester? Why?
Uppsalaborna Engla Isabella och matte Mona ansågs ha bäst samspel och skönast utstrålning. OCH så kan man ju lugnt säga.. de senaste årens "vavva-feber" sa sitt. Inget konstigt.
Att vinnaren skulle öka hundsmugglingen på dessa småhundar är det lamaste jag hört som kommentar mot att en Chihuahua vann. Jag tycker dom var värdiga vinnare!

Men så till min fråga. Vad hände med Engla Isabella?
Sist jag såg henne var på framsidan till hundtidningen Vovve, nr 4 2006. Vovve som för övrigt har lagts ner.
Vinnaren till Top Dog vann ett modellkontrakt hos Rusta (!) värt 100.000kr.
Hm..  Vid närmre eftersökningar är det enda tecknet på modelljobb hos Rusta för Engla Isabella dessa bilder som finns på rusta.se.
MEN vid ännu närmre eftersökningar: ÄR DETTA ENS ENGLA ISABELLA? Ser inte till 100% ut som det då Engla vid annan modellfotografering är ljus i öron , runt ögon och på nos!



bilder:


 116345-465116345-466


100.000kr för dessa bilder som kanske inte ens är samma hund? Är det något väsentligt vi missat här?
Vad hände med Engla?

----------------------------------------------------------------------

UPPDATERING:
Japp! Det är Engla Isabella! Såklart, vem annars.. Som Mona själv svarade på min spekulation: "Är man tillräckligt hund kunnig så är man nog väl medveten om att hundars päls kan ändras med årstiderna. Isabella blir rödare under våren och sommaren samt ljusare under höst och vintern. Dessutom så beror skuggningar mkt på ljussättningen i bakgrunden."

- Antar att jag inte är tillräckligt hundkunnig då! Men bild, foto och redigering har jag ett ganska bra hum om. Rustabildena ovan är inte värst smickrade för Isabellas "fasta" färger på/runt nos och i öron, därav "missförståndet". Blev fundersam med dessa enda 2 bilder som fanns att hitta med tanke på de mörka skuggningarna. Men själklart är det The Top Dog.
De senaste 2-3 veckorna har vi sett mer av Engla Isabella i Rustas reklamutskick och fått reda på mer fakta ang. modellkontraktet också så något väsentligt hade vi absolut missat! Men nu är bilderna bekräftade av säker källa!

trots allt.. hunden är alltid hund

Ja trots allt, trots designkläder, dyra halsband och hippa accessoarer så är hunden alltid hund! Det är inget någon glömmer, gömmer eller viftar bort – som så många tror att man gör ju mer "humanifierade" våra 4-fotade vänner tycks bli i denna design- och intresseexplosion.
Hunden är alltid hund, men det betyder inte att den inte klarar av att moderniseras i takt med människan vad gäller utveckling i vardagen.
Så länge hunden mår bra så spelar lite "5 minutes of fame", glam och kläder mindre roll.
Mode utesluter inga naturlagar. Inte för människa, inte för hund. Vi förblir vad vi är ändå, eller hur?

Här har vi ett roligt filmklipp från Pet fashion week i New York, måste man så måste man helt enkelt! Och jag tror knappast hunden var den som "led", snarare föraren! "Precis som en prommis på doggiewalken skulle skilja sig från en prommis runt kvarteret?" *fniss* I don't think so.


film:


sötsaker, godis och gottigheter

En marknad som vuxit enormt i takt med hunddesignintresset är marknaden för dogtreats – sötsaker, godis och gottigheter som tex bakelser, kakor och praliner anpassade till hunden.
Finns många bagerier som enbart sysslar med gottigheter till hundar, sånna som är identiska med "orginalen" till oss 2-benta bortsett från innehållet som är helt anpassat till hundmagar.
Sockerfria, vegetariska, laktosfria, glutenfria, you name it – MASSOR finns att välja bland för kräsna och bortskämda hundar.
Så att spoila sin hund inkluderar inte bara  kläder, skor, accessoarer, skönhetsvård och lyxmat utan även, såklart, lyxgodis!
Glöm den tiden då hundgodis bestod av leversnittar och endast gavs som belöning i lydnad, nu är 2000-talet här och alla vill bli bortskämda med sötsaker som ett bevis på uppskattning, även våra bästa vänner!
Exempel..



till mini:

116345-464

visakort till hunden?

Bank of America har tillsammans med PetRewards utvecklat PetRewards Visa, ett visakort till din hund!
Eller snarare till "förmån för" din hund. Med kortet samlar man poäng vid bl a köp av foder och veterinärtjänster.
Självklart kan du designa ditt eget visakort med ett foto på din älskling! Nästa gång du shoppar se då till att slänga fram kortet med stil, med din hund! .. The glamorous Usa.



till matte:
 116345-462

PetRewards Visa

sexy beast?

116345-461


Sexy Beast - Canine style unleshed, är en lyxig serie skönhetsprodukter för hundar och deras ägare menat att användas istället för, eller mellan, hundens salongbesök.
Sexy Beasts produkter är alla växt- och mineralbaserade utan kemikalier. Självklart utan någon som helst inblandning av djurförsök. "100% vegan, 100% safe, 100% sexy".

"The goal for Sexy Beast is to create the first true line of pet beauty products made especially for dogs but with the same high standards that our customer would expect from the products they use themselfs" säger Renée Ryan, skaparen bakom Sexy Beast.

På Sexy Beast sajt kan man bla hitta deras Unisex eau de parfume från $50 och deras trestegs- behandling, Fresh, Powder och Gloss från $26.

Hm men varför "sexy"? Ja vad 17 vet jag? Men att sexy står för ungdom, skönhet, självsäkerhet och klass nuförtiden är inget nytt precis. Konsumtionsbenägna som vi kvinnor är, din hund är en förlängning av dig själv säger man ju..



till mini:

116345-462

Sexy Beast
 

man ska ha husvagn!

Något jag har velat få vantarna på till selma ett tag nu är en limited edition Pet camper by Judson Beautmont (made in America förstås).  Hundkojan som är designad som en husvagn görs bara i några få exemplar och säljs för blygsamma $3500 och det på REA! Men å andra sidan, man kan väl förstå varför.. Eller?
*dreggel*



till mini:

116345-460



film:



Säljs hos Tag for dogs and cats
Judson Beaumont

snoriga hundar

Japp, hundar blir också förkylda.
Många kläd- och skohatare för argument om att hundar inte alls skulle må dåligt av kyla då "modernatur" försett dom med både päls och trampdynor som skydd. Och "vem har sett en varg i skor"?
- Alltså menar man att hundar som fryser ska härdas för att "överleva" vintern, som vargen.. Att vissa hundar faktiskt kan bli både förkylda och allvarligt sjuka av att frysa i denna "härdning" struntar man i.

.. Men bara en liten tankeställare:
Sen NÄR hade "modernatur" senast något som helst att göra med dagens framavlade hundar?
Sen när hade "modernatur" en hand med i aveln av tex Chihuahuan med fontanellproblem? Shäfern med knäproblem? Sharpai med hudproblem? Pitbullen med mentala problem? Chinese crested med "pälsproblem"?
Jag bara undrar, för "modernatur" har nämnligen en tendens att sålla ur de individer som orsakar problem i kedjan, de som har brister..
Även om viss instinkt finns kvar hos dagens framavlade hundar från "vargsarvet" så kan man inte fysiskt jämföra en 2kg framavlad sällskapshund med en urvarg. Det är absurt. 
Förresten, menar man att vargen självmant gick ut ur lyan i ur och skur 7ggr/dag för att kissa? Knappast.
Så lägg ner vargargumenten nu.


Även stora hundar blir förkylda. Det är inte bara nakna och små hundraser som kan behöva kläder mot kylan.
"Det kommer lika många hundar till mig med förkylning som det kommer människor till en läkare." säger den norska veterinären Geir Erik Berge i en artikel på nrk.no.
"På hösten är hundar, katter och andra sällskapsdjur lika plågade av bakterier och virus som oss människor." "För en hund är det nära katastrofalt att bli förkyld. Den använder ju luktsinnet hela tiden som blir kraftigt reducerat i en förkylning."
Berge talar en del om jakthundar också som ofta blir förkylda i jaktsäsong då dom jobbar och anstränger sig utöver sin förmåga i kyla varpå imunförsvar försämras och förkylning blossar upp.
Han råder ägare att klä på sina hundar i jakt: "Du kan ju tänka dig själv hur behagligt det är att gå med bar överkropp i 20 minus grader."

Sunt förnuft att tänka lite extra.
Bara för att din hund har rikligt med päls och inte skakar ute betyder inte det att den inte kan bli nerkyld!

läs hela artiklen

pk vs. dp

Många som ser en Prazsky Krysarik för första gången tror att det antingen är en Chihuahua eller Dvärgpincher.
Inte så konstigt i för sig då båda raserna använts i uppaveln då Prazskyn var närapå utdöd på 80-talet .
MEN ställer man raserna bredvid varann ser man en tydlig skillnad.
På My Dog i Göteborg fick vi tillfälle att fota en pk med en dp.
En pk får väga 1-3kg och vara 19-23cm i mank, en dp 4-6kg och 25-30cm i mank.
Dp:n är betydligt större och grövre helt enkelt.
Visst syns det skillnad?



bild:

116345-459
Ocko och Chabbi Queen

juicy carriers konverterar

116345-457


Har glömt att visa dessa jue!
Juicy coutures odödliga pet carriers blir bara snyggare och snyggare! Att silver hardware börjar förekomma mer och mer är ju underbart då alla faktiskt inte är fans av guld *nämner inga namn*. Gillar att dom börjar dra sig åt streethållet också.
För runt 300usd så kan mini skatta sig lycklig i en juciy bag eller tote. Självfallet kan man hitta matchande hood och tee! Selma says: mine, mine.



till mini:


116345-455


116345-456

så finurligt!

Läste ett så finurligt citat ur en amerikansk hundtidning angående hunden. Haha, så sant.

"Man's best friend, woman's best spend"

living the good live

Här är ett litet filmklipp från det amerikanska tv programet "The good life" där man tar upp ämnet "pampered pets" - bortskämda djur.
Djurpsykiatrikern och UBC professorn Dr Stanley Coren förklarar varför amerikanare idag lägger ner så mycket omsorg och pengar på sina hundar – hunden är ett barn! Kan jämföras sinnesmässigt med ett barn på 2-2,5 år och som föräldrar instinktivt agerar beskyddande mot.

Förr var det oftast endast rikt folk som hade sällskapshundar man slösade pengar på, idag har "medelamerikanen" mer extra pengar och kan utan problem spendera mer på sin hund varav intresset och marknaden växer. Och inget fel med det, folk tycker att det är kul att skämma bort sina "barn" helt enkelt.
"After all, it's just a part of living the good life"!

Väldigt intressant!
Enjoy!


film:


lilliboo

Under My Dog mässan stötte jag och Selma för första gången på italienska märket LilliBoo och några av deras  halsband. Oj vad jag blev förälskad!
Tyvärr fanns det inget i Selmas storlek så det blev inget köp på mässan. Men på vårens wishlist finns i allafall LilliBoos "New Orleans" halsband och koppel. - OM dom nu finns i tillräckligt små strolekar. Hoppas, jag fullkomligt älskar ju ärtgrönt och brunt tillsammans i läcker retrolook!



till mini:
116345-453
LilliBoo

veterinärer är också pro kläder!

Kollade precis in på puppia.se och stötte på ett uttalande, som jag tycker är extremt nämnvärt även här i bloggen, av veterinären Erik Lundberg (känd genom bl a  Hemmets Journal som tidningens "egna" djurdoktor). Jag lägger nu också ut uttalandet, svart på vitt, då vanföreställningar vad gäller hundens egna "syn" på kläder flitigt används av klädhatare i svenska hundforum som argument – att hunden ifråga skulle skämmas med kläder på!

Utdrag ur artikeln:

"Veterinär Erik Lundberg tycker att kläder till hundar kan vara bra. - Pratet om att hundar skulle skämmas om de har kläder stämmer inte, säger han. Det är om vi själva tycker det är fånigt som vi säger att hundarna har de känslorna.
- Tvärtom tycker jag att kläder är bra för vissa hundar. Man kan se hundar som verkligen huttrar på vintern, de skulle må bra av att ha något varmt på sig. Ett annat tecken på att hunden fryser är att den står stilla och lyfter upp en tass i taget. Det betyder att den tycker det är så kallt att den inte vill ha alla fyra tassarna i marken samtidigt."

Här har vi en fullt utbildad och legimiterad veterinärs åsikter vad gäller hundkläder, och även en antydan på att skor kan behövas för frysna hundar.

Tack Puppia för det!
..Skulle säkerligen inte hittat det sjäv.. i Hemmets Journal av alla ställen.


bild:

116345-451
Erik Lundberg, veterinär

chihuahua söker nytt hem utan väskor

Stötte på denna annons på blocket.se, en Chihuahua söker nytt hem pga att han inte går ihop med familjens barn.
I en tredjedel av annonsen förklarar ägaren att hunden inte ska till ett hem där han blir behandlad som en accessoar. Detta är det JAG förstår genom att läsa mellan raderna. Istället skriver säljaren såhär:

"Personer som söker chihuahua för att bära i väskan eller klä ut med kläder behöver ej göra sig besvär med denna annons."

- Med detta drar personen ifråga alla som använder väskor och kläder till sin hund över en och samma kant och dumförklarar hela bunten.
Detta stör mig.
Att säga det hon menar, att hunden inte ska behöva användas som accessoar, hade inte varit svårare att skriva. Hade t o m besparat antal tangenttryckningar och minskat på annonsens text!
Men hon väljer att skriva som hon gör för att hon har förutfattade meningar vad gäller ägare som använder väskor och kläder till sin hund.

Detta är de fördommar och attityder som får mig att argumentera för min grej.
Även om vissa hundar olyckligt nog hamnar hos ägare som varken vet eller bryr sig om hur hunden ifråga mår i "tjänsten" som docka så är det lååångt ifrån vanligt, och ännu längre ifrån majoritet, att småhundsköpare har sina hundar som accessoarer och dockor bara för att väskor och kläder är inblandade!


Kom igen nu Sverige! Sluta upp med denna vanföreställning!



bild:

116345-450

flexiflex

Har denna vecka introdagar för några kurser jag tar nu i vår på flex.
Hur smart är inte detta på en skala? Man kan vid vilken tid som helst sitta hemma framför datorn och utföra sina studier efter eget schema istället för att tvingas upp och sitta redo i skolbänken a'la piggelin vid 8.00 varje morgon.
Flexkurs innebär individuellt studerande och med träff i grupp ca 2 ggr /månad.
Kan det bli bättre?
I love it! Och Selma loves it, då det blir mer morgongos med matte!
Blir nog en skön vårtermin det här!

Och så kan jag ju samtidigt tipsa om något jag stötte på här om dagen, funkar under rubriken, den nya "Elégance" serien från Flexi (det tyska koppelmärket ni vet).

Selma fick ett Flexikoppel i julklapp, vilket matte nog uppskattar mer än Selma själv då hon tycker den ser läskig ut, men oh så skönt det är att slippa gå på de ställen man annars med ett vanligt koppel tvingas göra.. In under den stora kissbusken där kvarterets alla hundar bara måste markera,  över den fd höstlövshögen som efter en schizofren vinter numera är ett enda kladdigt inferno och på lergräsmattan där man självklart måste göra nr 2 såpass ogenerat att alla förbipasserande vänder blicken i marken.
No more!
Numera kan man stå kvar på asfalten medans mini bökar omkring för bästa möjliga toaplats.

Elégance kopplen är snygga i lackfinish och finns i 8 färger att välja mellan, tyvärr enbart i 5 m storleken som brukar vara overkill för riktiga minis, men visst blir man sugen?


till mini:

116345-452

vems dagis är snyggast?

.. Ja inte är det Sveriges i allafall!
När det kommer till hunddagis så finns det en hel del i vårt avlånga land. Faktiskt.
I och med cityhunden och "bebishundens" alltjämt växande antal så kan ägare behöva plats på dagis för sin hund då tillräcklig tid eller möjlighet till att ta med hund till jobbet inte alltid finns varje dag i ett intensivt cityliv.

1:a priset på snyggaste hunddagis går i allafall till våra kära grannar, norrmännen!
Norge vet minsann hur det ska vara när det gäller hunddesign till skillnad från oss många gånger trångsynta jantelagssvenskar..

Tiny Tails är Norges första "hundbanehage" - hunddagis!
Trodde personligen hunddagis var lika förekommande där som här, men så är inte fallet.
Beläget i Oslo fokuserar Tiny Tails på små cityhundar och har som vilket dagis som helst, där andra lämnar sina ungar, dagliga rutiner som lek-, mat- och sovstunder för hundarna.
Självklart driver dagiset hundsalong och hundbutik också.

Ta en titt på bilderna! Gissa vem som får lust att starta upp skandinaviens snyggaste hunddagis slash hundbutik i Sverige?



bilder:

116345-449
Foto: Karin Beate Nøsterud
Layout: Sophia Söderström

Se foton/artikel

motsatsen till socker = betong?

Efter det sockersöta här om dan måste jag ju balansera upp med lite.. man.
Om sockersött är typiskt tjejigt vad är då typiskt killigt, grabbigt? Betong?
Hmm.. klart man tänker mer åt betong-, street- hårt kroppsarbete- och matchohållet när man tänker på just "manligt".
I allafall jag. I färger tänker man främst svart, grått och de lite dovare färgerna mörkröd och mörkblått.

Är detta tankemönster gammalt? Är det fel att anse att ljusa pastellfärger är tjejjigt och dova, mörkare färger är grabbigt?
Spelar ingen roll hur mycket vi människor twistar på urgamla grundvalar, tjejigt kommer vara tjejigt och grabbigt kommer vara grabbigt, alltid. Även om vi till och från "lånar" av varann för att förgylla vardagen..
Självklart är det samma sak för våra fyrbenta vänner. En man är en man och det ska ju synas där ute i den stora världen så att alla vet. Eller?
Det är faltiskt bara de senaste 2-3 åren vi börjat se riktiga killplagg till hundar på marknaden. Tur det! Inte ska lillgrabben behöva gå i babyblå när han faktiskt vuxit upp till man!?



till mini:

116345-448

5 stjärnigt för 170kr/natt!

..Om du har vägarna förbi Washington och är hund förstås..

Djurhotellet Petsmart är ett amerikanskt 5 stjärningt lyxhotell för hundar (och katter). Här kan man vi behov lämna sin bästa vän över natten, eller helgen med gott samvete. Djuren får alla en egen "svit" och individuell uppmärksamhet av hotellpersonalen för att trivseln ska vara på topp. Och värst dyrt är det ju inte heller, ca 170kr/natt och laktosfri glass ingår!
För 10 usd extra kan hunden få tv på rummet också.
- "Det hjälper dem att slappna av, eftersom de är vana att höra tv:n hemma, säger Vince Malanaphy, som driver Petsmart Pethotel, till AFP."

"Gina Martin, en konsumentanalytiker på Wachovia Bank, ser hur tillväxten ökar inom husdjursindustrin.
- Utgifter för husdjur växer i en otroligt hög takt. Det råder en trend att behandla sitt djur som en människa, säger hon.
Amerikanare spenderar närmare 298 miljarder kronor på sina husdjur, det är ungefär 30 procent mer än för fem år sedan. Siffran kommer allt närmare vad amerikanare spenderar på leksaker till sina barn, det vill säga 358 miljarder kronor."


Det kallar jag pure 21st century!

Läs artikeln på E24



bilder:

116345-447 116345-446116345-443 116345-444

 

tanthunden no 1 - chihuahuan

Älskar den här bilden.
Grov men så sjukt rolig..
Kan ni tänka er att Chihuahuan för bara 10 år sen klassades som THE tanthund no 1 och inte alls som "Paris Hilton hund"?
Du ljuva tid kan man ju tycka. Men det vette 17.
Vavvorna har det säkerligen 1000 ggr bättre idag hos ägare som skämmer bort dom med både prylar, spaweekends och gourmetmat i tjänsten som "istället för barn". Och framför allt, med mattar som vet vart dom har sina hundar!



bild:

116345-442

puttinutt gulligull

..Rosa såklart!
Rosa är THE puttinutt gulligull färg no 1. Det bara är så. Även om rosa de senaste åren lyckats konvertera till plagg och inredning med mer attityd så består färgen ändå innerst inne av socker.
Personligen är jag delad vad gäller färgen.
Den är söt. Ibland. Snygg vid andra tillfällen. Flickig såklart men ibland faktiskt kvinnlig på något sätt. Men ändå ibland bara.. för mycket!
Hm, Selma har inte mycket rosa. Hon är som jag, grabbig yta fast med socker within.

.. Tänkte att jag skulle visa upp lite rosa hundgrejjer.
Väldigt amerikanskt, väldigt överexponerat och uttjatat vad gäller hunddesign (som äntligen drar sig mer åt streetwear och vintage hållet). Men ändå tidlöst. - Man blir ju faktiskt glad av rosa. I lagom dos. Man får ju nästan vårkänslor såhär mitt i januari.

Tillägnat Emma-Lee och Precious i Sthlm (puss på er) :P



till mini:

116345-441

barnvagn going hundvagn

Något som börjat göra entré i hundvärldens Sverige är hundvagnen, den sk pet strollern.
Trots delade åsikter bland hundfolk har hundvagnen, som lätt kan förväxlas med en babystroller, ändå gjort succé både i Usa och i Japan.
Hundägare bosatta i storstäder som vill kunna ta med hundarna i storstadsdjugeln kan med vagn både  få plats med x antal hundar och x antal shoppingkassar istället för att lämna hemma eller bära på.
I en vagn kan hunden lätt ta en tupplur om så behövs och är skyddad mot både väder och stadsmyller. Vilken hund tackar nej till att glida genom stan i en mjuk vagn när man får vara med matte istället för att lämnas hemma? - Men det gäller bara för de mindre hundarna förstås, inte stoppar man ner en GD lätt precis..

"- Det är jättenytt än så länge, men tack vare vagnen kan man ta med sin hund lite oftare, även om den inte orkar gå så långt själv." -
GP 5/1

Hundvagnen är smart, absoult, och är både bekvämare och mer praktisk än tex de burar satta på hjul man ser 100-tals av på utställningar där hunden stängs in och buren täcks med ett tygskynke för att hunden ska få möjlighet till ro.
Smått kryper hundvagnen in på den svenska marknaden men det lär ta lite tid innan den syns på gatorna - det är ju Sverige vi snackar om.

Visst känns det lite overkill än så länge, men med tanke på cityhundens och "bebis hundens" instormande
så finns säkerligen både behov och efterfrågan. Det är bara att svälja sin stolthet och konvertera till 2000-talet helt enkelt.



till mini:
116345-441
film:
(men åååååå stackars hundar! *sarkasm*)



Going japanese?

island vet!

116345-425

Passade på att införskaffa en röd Sport jacket från Theo till Selma på
My Dog för mässpriset 199kr! (kap).
Fick en liten brochyr med Theo kollektionen också, och vad ser jag om inte
Prazsky Krysarik
skrivet på storlekarna xs och s i rastabellen? Detta är sensation!
Första gången jag sett i någon storlekstabell! Island vet minsann!



bild:

116345-438
foto: sophia söderström



till mini:

116345-439

my dog 4-7 jan - selma superstar!

[göteborg]


116345-431



Hej allihop!

Nu var det riktigt länge sen jag bloggade!
Jag och Selma har haft en relaxad jul och nyår. Nu sitter vi i Göteborg för My Dog mässan. Klubben hann bildas innan och "lanserades" nu på mässan i Prazsky Krysarik Group of Swedens rasmonter.
Profilen är jag riktigt nöjd med ;) (skriver mer om den sen) och Pkgs montern har nog säkerligen vart den mest besökta och som mött störst intresse under helgen!
Rasparaden med presentation av raser var välbesökt idag också och många fick en glimt av pk:s.
Är 1000-tals (tack vare media) som nu i helgen för första gången har fått se Pk:s, vilket är väldigt kul!
Selma har setts trippande i skor till och från och hon har fått så mycket uppmärksamhet att hon fått storhetsvansinne haha. Har t o m börjat posa framför kameror!

Men bäst av allt, Selma har blivit "gbg-kädis" med stor bild på första sidan i Göteborgs Posten igår (den 5:e) och bild på Aftonbladet.se (/punktse) och expressen.se! Många pressfotografer var förbi den 4:e och förhoppningsvis dyker det upp pk-bilder på fler ställen.

Min lilla plyys!
Men anmärkninsvärda överdrifter var det i GP. Bla att Prazskyn "måste" sitta i väska när man shoppar – så typiskt hur media ska tolka och forma om, vi sa att det är bra och praktiskt med väska där det är mycket folk eller där man annars inte kan gå in med "stor" hund i koppel..
Det är precis så här folk får fördomar!

Pk:n är ingen väskhund ju! Att dom i majoritet älskar väskor är en annan sak. ;)



skärmdumpar:


116345-433


116345-434


116345-434


116345-435


116345-436


116345-437



länkar:

GP - om mässan och lite om pk, se också bildspel
Aftonbladet - kolla bildspel
Expressen - kolla bildspel
My Dog - kolla bilder