petite elegance

None


Tjihoo! Igår väntade ett paket när jag kom hem. Helloooo Flexi Petite Elegance good bye Flexi Comfort!
Vår lilla skönhet är i vit/creme, har 3 m lina och skimrar lite i pärlemofinish. Guu va söt den är!
Den är betyligt mindre än den gamla skrutten vi har, som visserligen är en aning skönare att hålla i men som man helst gömmer ute i civilisation.
Flexi är det bästa made in Germany enligt mig och Petite får högsta betyg. Smidig att använda, enkel stoppfunktion och skönt "schwisch" ljud - och, givetvis, urläcker att se på. Petite är inget för husse med stora händer men helt ok för matte med "normal" handstorlek. Själv har jag väl rätt stora händer för mina 160cm men med 3 fingrar har jag ändå ett skönt grepp, 4 funkar om mini får eld i röven och det skulle behövas mer kraft.
Storleken på dosan är mindre än de äldre versionerna i small men en aning större fast mer rubust och smidigare än den minsta av Flexi (ni vet xs i rosa/svart, blå/svart alltså mini dosan). Petite funkar även för de minsta minisar skulle jag säga bortsett från lobsterlåset i änden som kan vara en aaaning stort för en 600g vappis - inhandla en Petite när mini blivit äldre i sånna fall.
3m lina funkar perfekt, 5m är på tok för långt då både matte och mini får en dålig ovana som i ett cityliv är rätt farligt (jag vet vad jag pratar om). Llinan är platt vilket = woundeful, inga fler oförberedda "schwisch-cuttningar" på miniben, invirrade byxor, knutar eller tvärbromsande cyklar(!) med vettskrämd mini och stelfrusen matte som resultat. Halvt osynliga trådar borde inte få finnas i hundsammanhang! Med Elegance platta lina behövdes dock ett smart "anti-stuck-system" och det runda hålfenomenet där linan kommer ut ser riktigt snyggt ut. Helheten av Petite är.. läcker!

Så.. slutsats: Kvalitet på riktigt, helt enkelt. Elegance serien slår ut alla sina föregångare och konkurrenter i smidighet och funktionalitet och Petite är behov besvarat. Och Selma says.. "Bara 3m? Hur i korvstroganoff ska jag jaga hararna med bara 3 m?!" Men harar är föga av intresse när stil är inblandat, eller hur Selma? *Tittar i taket*
Petite Elegance finns i fem snygga lackfärger. 289kr inkl. frakt från texandterry.com. Lite fler färger/färgkombinationer skulle va nått, huh Tyskland?

*Host* mobilkamera. Illa, man ser inte lackfinishen..till mini (och matte):


Flexi


minileksaker från petstages
Idag hade vi ett litet cykeläventyr jag och Selma, vi cyklade bort till en relativt nybyggd zoobutik som vi inte besökt än och jag inhandlade lite gott och en leksak från Petstages. Amerikanska Petstages är kända för sina färglada och smarta leksaker för både hundar och katter och även fåglar (!). Petstages gör "products with purpose" och har flera olika serier av produkter däri en serie för minihundar, great! Idag inhandlades en "Mini treat tube" och både Selma och mattw ger den högsta poäng!
Mini treat tube:en kan användas som ett lindrade tugg för kliiga valptänder eller mot uttråkning, som en toss leksak/studsboll (apport) och även, uppenbarligen, som en godisgömma. Tygremsan med knyt i änden måste försås nämnas, Selma älskar ju knutar och trådar! På förpackningen sägs det att leksaken kan bli fylld med godbitar för att "distrahera" hunden och därmed lugna den i stressfyllda situationer. Hm, med tanke på hur irriterad Selma blev när en godbit åkte längre och längre in i tuben ju mer hon försökte få ut den så vet jag inte riktigt.. HAHA. Närå, ärligt talat så har Mini treat tube:en varit med hela dagen och det är den mest flexibla och MINIVÄNLIGA leksaken Selma har i leklådan, för 48kr är det ett givet köp. Selma ligger på sängen och chewar i denna sekund. Utmärkt interaktiv leksak även för minivalpar!
Sorry för minibilden, får lägga in egna bilder när jag har kamera igen :Ptill mini:
Petstages