8 veckor
2 hela månader har gått sedan mattes älsklingar kom till världen! Sigrid och Siri är idag 8 veckor gamla och precis som valpar i den ålder ska vara, så stygga samtidigt så ljuvliga! Siri har kaxat till sig regält och plågar syrran dag och natt med start av bitlekar, Sigrid har gått i rewind och börjat bajsa där man inte ska. Sigird är så otroligt nyfiken och framåt, följer Selma i allt hon gör från "dammsugning" av köksgolvet till att tugga tuggpinne. Siri är inte dålig hon heller i att lära sig, och hon vet bäst hur man charmar alla. De e så goa att se på och gosa med, lägger sig på rygg när man sticker in huvudet i kojan och ger pussar i överflöd, imorse sov dom en stund med mig i sängen.
Vädigt kul att se att de är så otroligt olika till utseendet, Siri ser ut som en Prazsky efter mamma och Sigrid en Chihuahua efter pappa.
  Selma är fortfarande jätteduktig och diar dom t o m än när de vill! Helt söndersugen på magen stackarn :( Hon är rätt trött dock, specellt när de kaxar upp sig, snor hennes leksaker och tuggpinnar eller springer efter henne som små svansar i köket. Ibland vet hon inte om hon ska leka eller sätta dom på plats, hon sover nu hos matte varje natt igen.

I lördags var Siris nya matte här på besök! Siri ska flytta till Monc (mattes bästa vän) vilket var min absolut högsta önskan då jag helst velat behålla denna underbart vackra Selma-look-a-like tösen men inte kan. Monc bor i Uppsala också så hon kommer inte långt bort Siri. Hon får det kanon lillan, kommer bli spoiled rotten precis som mamma, följa med överallt och tidigt lära sig stå framför kameran då nya matte är frilansfotograf. Men det är kravet på mina valpköpare, att tjejjerna ska få leva softarliv och slippa ha för höga krav på sig som småhundar ofta får nowadays. Det är så himla trist då man nu i kontrast mot den utdöende vavvahysterin försöker både blint och rödögd överrösta den dömande massan för att inte bli stämplad som en bimbo alias Paris Hilton wannabe - "NEJ MIN HUND HAAAATAR KLÄDER!".
  - "Paragrafryttare och insnöade squareheads hålla sig på stadigt avstånd, dessa valpar ska ha livsgaranti i överflöd med gos, varma kläder och nån väska att ta tillflykt till ute i den stora elaka världen"

Människor är verkligen elaka där ute, t o m sånna som skulle vara fränder. Vem som helst kan se att dessa små ända från början har ett större behöv av väme och tillflykt än vad "normala" hundar har, sen behöver man ju inte dumförklara sin egen hund! Hundar är otroligt skärpta, det borde alla som skaffar hund också vara och kunna se till hundens bästa.
Pust, nu lägger vi locket på en sekund.. Här e de senaste bilderna! Tack Monc :)
Så får vi se vart sötis-Sigrid hamnar..Kommentarer
Postat av: ida

jag vill ha den andra hunden för den är så söt :)

Postat av: monc

spoiled AB.. Fast på ett bra sätt.. ;)

2009-01-13 @ 13:08:16
URL: http://monc.blogg.se/
Postat av: Maria

Vilka snuttisar. Vill träffa dem! Men om Monc ska ha Siri så finns det ju hopp för det även längre fram. Vilken bra lösning och kul för er alla.

Och självklart har du rätt vad gäller blandrasavel...att man ens ska behöva föra en sådan diskussion. Men kanske inte oväntat med tanke på hur det blev inom pk-världen med stammat vs ostammat.

ha det gott och njut av de små söööta!

kram från oss

2009-01-14 @ 08:46:54
URL: http://melonsylt.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback