50 dagar
Matte och matte går inte riktigt ihop, jag blev lite chockad (helt plötsligt) när jag insåg att det är 50:e dagen idag! Det betyder att det, i extremaste fall, kan komma puppisar efter 6 dagar nu! MINDRE ÄN EN VECKA!
Selma har visat på att hon nu börjat känna av. Vet inte om det är puppisarna eller småvärkar hon känner men helt plötsligt står hon i hörnet inne i duschen som om hon vore påväg att kräkas. Momo tror det blir just inne i duschen som valpningen blir av varav det nu byggts en myshörna där inne. Selmas limpa har börjat hänga ner mer och den har fått någon slags platt form under! När hon sitter hänger magen på backen som en stor sackosäck.
Förutom de tillfällen hon visar på tydlig utmattning eller illamående är hon annars rätt pigg tycker jag, hoppar ner från sängen till lådan vidare till golvet i spurtfart så att magen skumpar när instinkten som vakthund tar över. Man blir ju rädd att de där små benen ska gå av! Har försökt börja träna henne i "valphantering" med diverse gosedjur men det ser inte så bra ut. Stackars puppisar, Slit och Bit AB.
Prommisar blir det inget av längre, det är kissa, bajsa, in ungefär. Sätter jag på kopplet och försöker gå utanför tomten sätter hon sig ner och tittat bort. -"Jaja, du vinner!" ..Men bara för att du är gravid och ser ut som en mjölkko.
Nu är puppisarna 50 dagar gamla, nosen hundens mest avancerade känsloorgan är nära fullt utvecklad och nu kan man se päls, morrhår, trampdynor och klor!  Bara 13 dagar kvar, allt är snart färdigutvecklat och ändå ska de växa nästan det dubbla den sista tiden nu storleksmässigt!
Vi får hoppas att de föds runt den 21:a, 63 dagar, så att dom är tillräckligt starka för den första tiden utanför.. Och att Selma orkar med ännu större sacosäck!
Bilden är på ett ca 55 dagar gammalt Chihuahua foster.

Psst lägger man fingrarna på magen känner man nu tydliga rörelser! Är så nyfiken vad som finns där inne och hur många!Kommentarer
Postat av: Maria

vad spännande! Undrar hur de blir, hur många, kön, färg etcetc. Selma som bullmamma, det är svårt att tänka sig! ha! Hoppas det går bra nu och glöm inte att updatera bloggen sen när de kommer!! kramar från oss...

/Maria och Desmond

Postat av: sophia

Till Maria:6 stycken säger vi, hehe!

Klart jag kommer uppdatera sen! Kram på er!

2008-11-08 @ 16:14:43
URL: http://royals.blogg.se/
Postat av: Karin

Vicken magge. Selma måste vara som en enda stor mage så liten hon är. Ge henne myyycke kött ;) (or not) och hälsa från mig :)

2008-11-08 @ 23:05:18
URL: http://grejsar.blogg.se/
Postat av: monc

nawwww.. gos voven... De e ju jätte snart ju.. :P spänande

2008-11-09 @ 01:30:42
URL: http://monc.blogg.se/
Postat av: Emma-Lee

Nu är det snart dags :-D Så himla spännande!!!

2008-11-09 @ 13:50:44
URL: http://metrobloggen.se/emmalee

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback