hurtta vinteroveraller
FATTA vad det har snöat nu dessa dagar här i Uppsala! Jag skojjar inte, 50 gripande cm! På vissa ställen går det upp till midjan på mig! Kan inte minnas sist jag erfarade så mycket snö på hemmaplan. Igår kväll hade vi 4 timmars strömavbrott dessutom, nu bor man verkligen på landet!
Selma har aldrig gillat kyla så att leka i snön är inget av intresse. Igår åkte dock de Hurtta overaller på som inköptes av momo förra vintern då matte var i Kina. Det finska märket Hurtta har en lång historia men det är inte förns de senaste åren, efter att de tagit fram en större kollektion, som de har fått stå i rampljus här i Sverige. Märket fokuserar på tävlings- och brukshundar varpå matte inte riiiktigt ansträngt sig till att ens fingra igenom deras design. Det var inte förns det låg 2 st Fleece Overall och en Polar Overall i Selmas garderob som jag började skåda igenom grejjerna.
  Fleece Overall är varm och gosig med stor polokrage, finns i röd eller svart. Plagget knäpps i ryggen med kardborre och har knappar på utsidan som kan fästas ihop med skaloverallen, Polar Overall. Fleece overallen har en rätt bra skärning om än en lite "fjompig" midja där det sitter en resår. Fleece overallen kan bäras för sig eller knäppas ihop med Polar overallen för att bli en både varm, vind- och vattentät overall - smart då många snygga vinteroveraller ofta är svårburna för minisar under 2kg då ben och armar blir för tjocka alá "michelin". Istället för att göra ifrån sig står mini och glor ute i kylan och tittar bedjande på matte - "snälla, jag kan inte röra mig! ..Det är lugnt, jag kan pissa på golvet istället.. ".
  Polar Overall är av vind- och vattentätt material, ofodrat och lite prasslig. Overallen har dragkedja i rygg och expanderbart gummiband i nacke och midja. Den är i färgerna svart, beige och röd. Vidare har båda plaggen reflexer på lämpliga ställen.
Hurtta Plaggen känns allmänt billigt gjorda och något felskurna, men då funktion kommer före look så är det ändå godkända. Speciellt när man bara betalar ca 250kr för en Fleece Overall till skillnad från majoriteten konkurrenter som säljer liknade fleeceoveraller (om än med trevligare design) för runt 600kr!
Selma kan acceptera fleece overallerna men med ytterligare ett lager som dessutom är prassligt så blir det lite störigt. Lager-på-lager idén är annars utmärkt för minisar där för tjocka och tunga plagg borde vara totaltabu, flexibilitet är också viktig när vädret skiftar.
  Hurtta fokuserar dock på större hundar varpå små storlekar egentligen inte alls finns i deras sortiment. Storlek 201, den minsta, passar Selma som har ett bröstmått på 34cm och ryggmått på 23cm. Mindre minisar får vända sig till konkurenterna helt enkelt varpå en stor kundgrupp med behov ramlar bort.
Men, både matte och mini kan rekomendera Hurttas Fleeceoverall! Den är varm, billig, ser neutral ut och är lätt att få på och av. Köp om du behöver ett varmt "slit-och-släng" plagg i vinter! För er som vill ha lite bättre kvalitet så ska Hurttas nya Pro serie vara av högre standard men.. vi väntar på annat vi :Ptill mini:

Hurtta

Kommentarer
Postat av: Hundmodebloggen/Emma

Haha, den där bedjande looken känner man igen :P

Visst är den gamla fleeceoverallen lite fjompig, och skorstenskragen ber ju om att det ska snöa in. Nya pro-modellen är något helt annat, jag är supernöjd med både passform och design. Blir ju dock lite nyfiken på vad ni har på gång ... har du shoppat på Ebay nu igen? ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback