spkk - svenska prazsky krysarik klubben

image719


Sorry tjejjer men jag har ju faktiskt glömt bort att skriva om ert hårda arbete med att få in Prazskyn under den svenska hundmakten! Prazsky Krysarik är nu en SKK ras.

Jobbet har varit hårt och mycket, men ändå har det gått hejdundrande snabbt.
Det var 2005 den första (kända) stammade Prazskyn kom till Sverige och redan 2006 startades PKGS, Prazsky Krysarik Group Of Sweden, upp nere i Göteborgstrakten. Ett gäng tjejjer som strävade mot att bli SKK anslutna. Själv var jag en av dom som medverkade med det jag kunde vilket var klubbprofilen, men då låg allt fortfarande bara i luften och kändes långt borta vad gäller Pk:n som en SKK ras..
Men drömmar kan bli verklighet fortare än man tror. Januari 2007 blev rasen godkänd i SKK:s annexregister för registrering, i maj 2007 kom den första svenskfödda Pk kullen och i juni var den svenska rasstandarden översatt och klar. 2007 kunde Pk ägare också för första gången ställa i inofficiella utsällningar.
Sedan Januari 2008, i samband med My Dog i Göteborg, blev rasen godkänd för officiella utställningar och den 5 mars 2008 blev klubben tillslut godkänd av SKK.
Numera går klubben under namnet SPKK, Svenska Prazsky Krysarik Klubben - en SKK ansluten svensk rasklubb! Bra jobbat tjejjer!

Klubben arbetar bl a för engagerade medlemmar, givande och roliga träffar och sund avel och jobbar emot hundsmuggling, osund avel och osund hundhållning.
Kika in på SPKK:s sajt vettja alla ni som är intresserade av en mini, ett bra alternativ till Chihuahuan. På sajten finns all info du kan tänka dig, rasstandard, bilder, uppfödarkontakter, importinfo och bl a ett stort välinformerande forum och en massa bra länkar.

.. Men Maria, vad hände med ögonen i loggan? Zer lite zzpooky ut *fniss*

bild:

image720
Pia med sin Nelinka


SPKK

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback