petite elegance

None


Tjihoo! Igår väntade ett paket när jag kom hem. Helloooo Flexi Petite Elegance good bye Flexi Comfort!
Vår lilla skönhet är i vit/creme, har 3 m lina och skimrar lite i pärlemofinish. Guu va söt den är!
Den är betyligt mindre än den gamla skrutten vi har, som visserligen är en aning skönare att hålla i men som man helst gömmer ute i civilisation.
Flexi är det bästa made in Germany enligt mig och Petite får högsta betyg. Smidig att använda, enkel stoppfunktion och skönt "schwisch" ljud - och, givetvis, urläcker att se på. Petite är inget för husse med stora händer men helt ok för matte med "normal" handstorlek. Själv har jag väl rätt stora händer för mina 160cm men med 3 fingrar har jag ändå ett skönt grepp, 4 funkar om mini får eld i röven och det skulle behövas mer kraft.
Storleken på dosan är mindre än de äldre versionerna i small men en aning större fast mer rubust och smidigare än den minsta av Flexi (ni vet xs i rosa/svart, blå/svart alltså mini dosan). Petite funkar även för de minsta minisar skulle jag säga bortsett från lobsterlåset i änden som kan vara en aaaning stort för en 600g vappis - inhandla en Petite när mini blivit äldre i sånna fall.
3m lina funkar perfekt, 5m är på tok för långt då både matte och mini får en dålig ovana som i ett cityliv är rätt farligt (jag vet vad jag pratar om). Llinan är platt vilket = woundeful, inga fler oförberedda "schwisch-cuttningar" på miniben, invirrade byxor, knutar eller tvärbromsande cyklar(!) med vettskrämd mini och stelfrusen matte som resultat. Halvt osynliga trådar borde inte få finnas i hundsammanhang! Med Elegance platta lina behövdes dock ett smart "anti-stuck-system" och det runda hålfenomenet där linan kommer ut ser riktigt snyggt ut. Helheten av Petite är.. läcker!

Så.. slutsats: Kvalitet på riktigt, helt enkelt. Elegance serien slår ut alla sina föregångare och konkurrenter i smidighet och funktionalitet och Petite är behov besvarat. Och Selma says.. "Bara 3m? Hur i korvstroganoff ska jag jaga hararna med bara 3 m?!" Men harar är föga av intresse när stil är inblandat, eller hur Selma? *Tittar i taket*
Petite Elegance finns i fem snygga lackfärger. 289kr inkl. frakt från texandterry.com. Lite fler färger/färgkombinationer skulle va nått, huh Tyskland?

*Host* mobilkamera. Illa, man ser inte lackfinishen..till mini (och matte):


Flexi


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback