barnvagn going hundvagn

Något som börjat göra entré i hundvärldens Sverige är hundvagnen, den sk pet strollern.
Trots delade åsikter bland hundfolk har hundvagnen, som lätt kan förväxlas med en babystroller, ändå gjort succé både i Usa och i Japan.
Hundägare bosatta i storstäder som vill kunna ta med hundarna i storstadsdjugeln kan med vagn både  få plats med x antal hundar och x antal shoppingkassar istället för att lämna hemma eller bära på.
I en vagn kan hunden lätt ta en tupplur om så behövs och är skyddad mot både väder och stadsmyller. Vilken hund tackar nej till att glida genom stan i en mjuk vagn när man får vara med matte istället för att lämnas hemma? - Men det gäller bara för de mindre hundarna förstås, inte stoppar man ner en GD lätt precis..

"- Det är jättenytt än så länge, men tack vare vagnen kan man ta med sin hund lite oftare, även om den inte orkar gå så långt själv." -
GP 5/1

Hundvagnen är smart, absoult, och är både bekvämare och mer praktisk än tex de burar satta på hjul man ser 100-tals av på utställningar där hunden stängs in och buren täcks med ett tygskynke för att hunden ska få möjlighet till ro.
Smått kryper hundvagnen in på den svenska marknaden men det lär ta lite tid innan den syns på gatorna - det är ju Sverige vi snackar om.

Visst känns det lite overkill än så länge, men med tanke på cityhundens och "bebis hundens" instormande
så finns säkerligen både behov och efterfrågan. Det är bara att svälja sin stolthet och konvertera till 2000-talet helt enkelt.



till mini:
116345-441
film:
(men åååååå stackars hundar! *sarkasm*)



Going japanese?

Kommentarer
Postat av: paulina brealt

Själv har jag gjort om två st vagnar til mina hundar jag har.
en större vagn som är bekvämare att gå "långt" med. och en liten paraply sulky som jag slänger ner transport buren i lite snabbt om man bara ska dra in vagnen på en mässa/utstälning eller liknande.

Skulle gärn avilja ha en som är mer avsedd för HUND med lite större mått och yta.

Postat av: Eva-Marie Wahlsten

AHA, nu äntligen har man uppfunnit något bra för småhundarna - allrahelst på mässorna va! Nu kan folk slippa gå o dra de där tunga GNISSLANDE ZOO-burarna! Ha ha ha.... Tur att det går framåt i världen.... De som inte hoppar på det tåget är väl närmast att betrakta som bakåtsträvare.
Har man hund ska man väl göra det så skönt det går för den, eller hur!
vARFÖR SKA VOVVEN LIGGA O FRYSA I EN STÅLBUR, kan man undra. Eller få svårt att kissa pga att man inte har något som täcker magen när det är snö o kallt. T o m kanske inte kunna få ungar när det är dags!
Släng er i väggen, som inte vågar att pröva något nytt.
På tal om kläder o ass till människans bästa vän, blir man förvånad hur många som lever i forntiden! Det är väl självklart att man sätter på en liten tunnhårig spinkig vovve något så att den inte fryser! Det förvånar mig att så många PLÅGAR sina hundar för att "de etablerade" TYCKER att det är fel med att låta hundarna må bra i kylan! Släng er i väggen!
Jag antar att de är såna som låter sina småbarn sitta i tunna byxor på mark o sten på vintern, så att de senare i livet inte kan få barn också? Man ser förvånatsvärt många ungar som inte ens har ordentliga byxor som går ner över stövelskaften i minusgrader, eller nyfödda som saknar ena strumpan så foten är blå, medan mamma el pappa står o pratar m kompisen!
Ska hundar därför betraktas som barn? Na, men det verkar vara bevisat att vissa hundägare behandlar sina hundar med mer respekt änd småbarnsföräldrar gör med sina barn!
Tack för ordet.

2007-01-15 @ 00:26:13
Postat av: Eva-Marie

PS glömde att säga att jag skulle självklart välja den rosa vagnen till hundflickan o en lysgrön till killen....

2007-01-15 @ 00:30:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback