torkad blodpudding - billigt och busenkelt

Har tänkt i flera veckor nu på att prova göra hemmagjort godis till Selma, hon är så kräsen och annat som "vanliga" hundar dergglar över fnyser hon bara åt! Blodpudding är ett tips man hört ska vara populärt  som belöningsgodis. Jag drog ner till Ica och införskaffade en blodpudding på runt 450g för 9kr. Billigare kan det väl inte bli? Jag fotade proceduren och tänkte i bild och text visa på hur busenkelt det är att fixa mums-godis till mini som säkerligen lär vara mer uppmärksam vid nästa träning!



steg för steg:

116345-512
1.
Köp blodpudding! Kan hittas överallt i stort sett och kostar runt 10kr. Sätt ungnen på 50-100° (beroende på ugn). Ta fram en skärbräda samt en bra kniv.
2.
Öppna blodpuddingsförpackningen och ta ur blodpuddingen (viktigt). Börja skära i lagom tjocka skivor, ca 3-5mm.
116345-513
3. Skär skivorna i stavar och sen i tärningar. Gör i lagom stora bitar beroende på minis storlek. Tänk på att inte göra för små så att de känns som "smulor" och inte för stora så att mini måste tugga 2 min per belöningstillfälle!
4.
Ta fram en ugnsplåt och lägg på bakplåtspapper. Lägg på tärningarna, stoppa in i ugnen och lämna luckan lite på glänt (sätt en handduk i mellan t e x). Förbered er på att vänta. ..Och vänta. ..Tålmodigt. .. I timmar..
116345-514
5.
Beroende på bitarnas tjocklek och ugn så kan torkandet ta upp till 7-8 timmar *visslar*. Blodpuddingen ska vara torr och svart men behöver nödvändigtvis inte vara knapriga. Glöm inte att hålla koll och känna på bitarna då och då, låt gärna mini prova så du kan avgöra konsistens.
6.
När dom verkar ok tas plåten ut och dom kan lämnas på plåten eller läggas i en skål för att svalna och torka lite ytterligare.
116345-515
7. Försäkra dig om att bitarna är helt torra innan du lägger dom i burk. Dom kan utan problem läggas i en skål för att torka ytterligare men glöm inte att förvara dom torrt, alltså inte i kylen!
8.
Så, nu är det bra att börja träna och belöna! Lägg ut ett blodpudding spår i lägenheten eller träna coola trix – massor av kul kan hittas på!
Glöm inte att träningen ska vara en lek och att båda ska vara på humör.
*Selma i lila tröja "Supermodel in training" broderat på ryggen*

Enjoy!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback