skk:s "fyrkantighet" och brist på respekt

116345-498


Under Göteborgmässan My Dog i januari i år var vi några tjejjer som första gången I Sveriges hundhistoria visade upp rasen Prazsky Krysarik i en monter på mässans rastorg. Bemötandet var mycket stort och i majoritet mycket positivt, men såklart så fort småhundar är inblandade så blir det mycket skitsnack. Mest av sk "hundfolk"inom Skk! Varför är det så att unga tjejjer med minihundar sticker SÅ mycket i ögonen?

Prazkyn var vid tillfället för Svenska mässans årliga hundsatsing ingen Skk-godkänd ras, men eftersom rasen disskuterats och skulle disskuteras djupare efter mässan av Skk var vi välkomna med en rasmonter av My Dog mässan, som för övrigt INTE är en Skk-mässa.
Dessutom hade vi en nystartad rasklubb – något som en del Skk godkända raser faktiskt inte har än!

Första dagen på mässan var det mycket mediafolk, journalister och fotografer, som rörde sig i mässhallarna, majoriteten av dessa hade självklart frågor om och ville fota "den nya rasen".
Selma blev fotat sittandes i en väska den 4:e då burar inte är något som förekommer i hennes vardag och då väskan är den plats hon uppskattar mest i röriga miljöer – Jag hade väska i montern.
Dagen efter skrev Göreborgsposten: "Väskhunden Selma.." och "..Men dom måste sitta i väska.."  vilket inte var något som vi i montern uttryckt oss om alls på det sättet och med den vinklingen. Vi sa att det KAN vara smart att ha väska där det är mycket folk för att hunden inte ska bli ihjältrampad eller ihjälpklappad.

Dagarna efter sedan var det en del arga och upprörda människor som kom till montern och rent av skällde ut oss då dom läst i tidningen och genom vinklingen trott att vi var på mässan och visade upp accessoarer! Det var bl a smuggelhund, "Paris Hilton hund" och andra liknade fördomar som vi fick bemöta av sk "hundfolk" enbart pga medias frosseri av "lämpliga" vinklingar!
Majoriteten av mässans besökare var dock v ä l d i  g t facinerade och intresserade av dessa minihundar och alla som ville fick utförlig information om rasen. Det var INGEN som blev felinformerad av oss personligen som stod i montern om denna rasens ursprung, användningsområden och lynne.

Under mässan var det fler av Pk-hundarna som syntes i tröjor mellan rastning och monter, eftersom dessa hundar allmänt är frusna av sig och majoriteten av ägare möter det behovet kombinerat med ett allmänt intresset för mode.
Selma syntes i skor då jag ville undvika den ohygieniska miljön under mässan och för att visa att hundar visst kan gå i skor utan problem, så mycket snack man stött på tyckte jag det var nödvändigt och tog tillfället i akt på mässan med mycket positiv respons men med undantag, såklart..
Även om vi ägare har olika åsikter och andledningar till varför vi skaffade minihund, en Prazsky i detta fall, så gavs ingen vinkling av "accessoar hundar" från vårt håll förutom det som uppenbarligen sticker folk i ögonen: våra hundar fick ha kläder och/eller skor på rastplatsen där det var iskallt och allmänt ohygieniskt och fick sitta i väska istället för bur eftersom det är detta våra hundar är vana vid och behöver för att må bra.

Förra veckan kom Skk-tidningen Hundsport nr 2, 2007 ut. I artikeln "Kynologisk kulturkrock på My Dog" skrivs det om upprörda Skk medlemmar som hört av sig till Skk och varit upprörda över att vi tejjer i rasmontern för Pkgs gav ett oseriöst intryck på "deras" rastorg under My Dog mässan! Hur? Varför? Oseriöst p g a vad?
1. P g a "väskhund" som media under mässdagarna stämplat oss med.
2. P g a att våra hundar syntes i kläder och skor utanför montern.
3. P g a att vi alla var unga, fräscha tjejjer med minihundar..?

Prazsky Krysarik Group of Sweden (Pkgs) är inte en oseriös förening.
Det tyckte inte majoriteten av våra monterbesökare och inte heller My Dog mässan som gav oss 3:e pris för mest välebearbetad monter som vi för övrigt slet och spenderade egna pengar på för att ge största möjliga SERIÖSA INTRYCK.
Att Skk nu i början av året godkänt rasen Praszky Krysarik i deras annex-register är en produkt av mycket hårt arbete av flera personer. Skulle detta vara oseriöst p g a kläder och skor och en vinkling som media sett till att stämpla oss med?
Har man ingen skam i kroppen?

Att artiklen i Hundsport sen blev "redigerad" och djupt vinklad av en korrperson på Hundsport är också intressant.
Då Pkgs snabbt kontaktade Hundsport för att fråga ut om vinklingen i artiklen kom det fram att texten hårt beskurits och vinklats till mer negativ än vad den egentligen var, inskickad för "påbyggnad" och sättning. Journalisten ifråga som upprört kom till montern under mässhelgen då Skk-medlemmar anmält " flickornas oseriösa framträdande i montern" gick därifrån mycket lugnare och med bra material till artikeln, men efter att en andra journalist byggt på artikel och sänt till sättningen kom en helt annan vinkling fram för skk medlemmarnas läsning.

Och folk menar att det är vi unga småhundsägare som sätter stämpel på dessa hundar? Media fullkomligt älskar att frossa i förutfattade meningar i bristen på respekt av andra människor och sätter därmed en stämpel majoriteten av läsarna sen, självklart, går med på. Läsarna som sen kommer fram på lunchprommisen en "bad hairday" och skäller ut mig för att min hund får ha snygga kläder när den fryser.

Thanks Skk för er "fyrkantighet". Kanske dags att bli lite mjukare i kanterna och sluta att omyndighetsförklara unga ägare med en syn på hunden som kan skilja sig från majoriteten av paragrafryttares och "squareheads".




bild:

116345-497


Läs Hundsport artikeln i större format

Pkgs styrelse uttalar sig om artikeln

Kommentarer
Postat av: sophia

Till Martina:

Haha.. tack ni! Ja ibland önskar man att något störtade in i diverse "mediabyggnader" landet runt..

Postat av: paulina

ja gisa om man blir arg, ledsen och grymmt besviken när man öppnar skk tidningen för att läsa om ens ras och monter o så läser man detta. allt de arbete som vi lagt ne, o detta är tacken som ALLA i klubben ser :S

uuurk.

vi gjorde ett BÄST arbete tjejer.

Men unga flickor ?? i det ? jag e 27. emmalee 30.. osv..

kul.. hihi jag e en Flicka :D tjooo

2007-02-13 @ 02:42:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback