mona & engla isabella – livet efter top dog

116345-512

Vi är många som funderat över vad som hände med Top Dog vinnarna Mona och Engla Isabella efter att dom kammat hem första pris, den största media publiciteten tystnat och omkringsnacket lagt sig.
Jag och Selma lyckades med inbjudan från Theo att komma i kontakt med vinnarparet vid en Theo modevisning. Att få se dom båda jobba tillsammans var oerhört fascinerande, minihundsägare som man själv är men inte med riiiktigt samma flyt i träningen. Att dom båda tjejjerna var värda sitt pris och att Isabella är The Top Dog No.1 är vi absolut eniga om, det ligger hårt jobb och mycket tålamod bakom för båda två, men hur har livet varit efter Top Dog?



[Royal S] Kul att äntligen få se er live! Vi har suttit och funderat på vart Top Dog vinnarna efter programmets strålkastarljus tog vägen och vad vinsten inneburit i vardagen. Vad har hänt efter Top Dog egentligen?
[Mona] Ja mycket har skett efter Top Dog. Direkt efter finalen var det en härlig mingel gathering för att fira omslaget vi prydde för tidningen Vovve, efter det har det vart många spännande fotograferingar bl. a med de svenska Top Model tjejerna, Vi har även gått dogwalks för Tv4 samt fotograferat för julkort och Manfred of Swedens kollektion och samt härliga Theo.
Men något av det första som vi gjorde var att donera bort tre års hundmat till mer behövande hundar, nämligen till Hundstallet i Stockholm.

[Royal S] Vi nosade upp bilder på Engla Isabella på rusta.se och har de senaste veckorna skymtat henne i deras reklamutskick, är ni nöjda med modellkontraktet som ni vann?
[Mona] Absolut, var otroligt kul att fotografera för Rusta då teamet vi jobbade med var otroligt roliga och hundanpassade. Isabella kom i första hand och allt gjordes efter Isabellas krav och förmågor.
116345-513
[Royal S]  Som de flesta har vi förstått att ni båda är rätt intresserade av mode och design och med all rätt – det är ju så kul! Men många inom hundvärlden anser att hundmode och denna ”modernisering” vad gäller hundtillbehör är en negativ utveckling som skadar hunden, vad säger ni om det? Mår Isabella dåligt av ditt intresse för mode?
[Mona] Nej det gör hon absolut inte. Anledningen till att min hund har kläder på sig är att hon är otroligt frusen av sig och om hon ändå skall ha någonting över sig varför inte något funktionellt och vackert? Men det gäller att inte låta det gå över styr.

[Royal S] Hört att ni nyligen ingått ett avtal med isländska hundmärket Theo – visst är det kul med skandinavisk design vad gäller hundkläder! Vem tycker sådana avtal är roligast, matte eller mini? Vilket Theoplagg bara måste man ha i vår?
[Mona] Det tycker nog vi båda två, Theos kläder är stilrena, funktionella och till bra pris. Ett absolut Theo-måste är helt klart västen med den avtagbara luvan. Superlätt att klä av och på och hundarna håller sig varma under kylan.

[Royal S] Ni har verkligen ett skönt samspel in action, man ser att ni byggt på träningen från Top Dog. Många skaffar minihundar just för att ”slippa” träning men i själva verket är det något både hund och ägare kan ha kul i, oavsett storlek på hund. Men är det inte jobbigt att träna och att hålla i träningen? Hur gör ni?
[Mona] Inte alls det gäller att göra träningen till en lek. När vi tränar så ”leker” jag och Isabella. Samtidigt gäller det att hålla korta pass och att belöna samt att sluta när hunden gör bra ifrån sig. Gäller även att öva när det passar hunden.
116345-511
[Royal S] Ingen kan ju förneka att det är extra kul när en minihund visar upp för omvärlden att den är lika mycket hund som en ”normalstor” och har minst lika mycket kapacitet till att lära sig som en sådan. Får ni mycket positiv feedback där ni rör er eller stöter ni på lika mycket fördomar som vi andra minihundsägare?

[Mona] Anledningen till att jag gick med i Top Dog över huvudtaget var att jag ville visa att småhundar kan så mycket mer än att vara små och söta. Jag såg hur smart och medveten Isabella var men visste inte hur jag skulle träna henne, men fick rätt kunskap tack vare Lotta Lejdström, Top Dog. Och jag måste säga att det känns som vi lyckats då vi endast har fått positiv feedback från folk med små hundar, stora hundar samt folk utan hundar där de tyckt det varit skönt att man visat att dvärghundar är så pass smarta som dom är.

[Royal S] Att många svenskar ser rött när tjej, minihund och mode är inblandat är nog inget ni heller kunnat undvika. Vilka tror ni främst är dem som har fördomar mot minihundar och dess ägare? Och hur tror ni man bäst bryter ner sådana fördomar utan att själv tvingas skippa sina egna intressen som, självklart, påverkar hunden?
[Mona] Tycker inte man ska tänka på vad andra tycker om än utan att man ska vara sig själv och tänka på hundens bästa.

[Royal S] Så till sist, vad händer framöver? Kan vi förväntas se Top Dog duon på någon specifik plats, vad har ni för planer nu i vår?
[Mona] Vi har fått en hel del erbjudanden men just nu pluggar jag på universitetet och lever det vanliga livet med familj och vänner. Att vara med i Top Dog var otroligt roligt och lärorikt men nu är det gjort och livet går vidare. Familj, hund, vänner och skola är topprioritet, resten får vara på hold.

[Royal S] Tack Mona och Isabella för intervjun, lycka till med allt! Jag och Selma önskar er ett skönt år!


Foto & Layout: Sophia Söderström

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback