japans nya barn = hundar

Kom över en artikel genom en kompis angående Japan och den växande hundtrenden.
Något jag redan anat men inte att  det skulle vara SÅ pass allvarligt!
Japan är på väg att bli "shoshika" - samhället utan barn.

Det låga födselantalet i Japan är alarmerande och i samband med det har istället hundägandet ökat något enormt! I Tokyo är industrin med tillbehör och tjänster för hundar HUGE och hundindustrin i Japan beräknas ha vuxit till en marknad värd 80 miljarder kronor! På bara några år.

Bara personligen genom att ha studerat den japanska marknaden ett tag vad gällande hundtillbeör, främst kläder och hund accessoarer, så blir man enormt imponerad.
Från att bara ha varit fokuserad på Usa och deras "celeb mode" som satt stora spår (och fortfarande gör) i hunddesign världen, så blir man helt "konverterad", förälskad i japanernas sätt att spinna vidare på vinnande koncept och TILL OCH MED göra dom 50 grr bättre och snyggare.
Japansk design går hand i hand med skandinavisk design - därmed också kanske orsaken till att Puppia slagit igenom så stort i vårat avlånga land. Japansk design är snygg, ren och välgjord. Men också väldigt bred och vågad - riktiga trendsetters enligt mig.

Det jag gillar bäst med med japansk hunddesign är att den är "a less version of me" - inte alls "less", taskig liknelse, men går alltså hand i hand med dig som ägare väldigt bra vad gäller mode och design, kläder, accessoarer, hem och inredning - OM du gillar trender.
Japanskt streetwear för hundar = mumma!



116345-373116345-374
  116345-378116345-374116345-377116345-376

Ha! Puppia är inte allt. Inte ens en 1000 del! Japansk hunddesign rocks! Och Sverige ska snart få sin "beskärda del" av gottigheterna! ;)


Artikel:
Diego

Kommentarer
Postat av: paulina brealt

KUL! bara de inet blir för dyrt ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback