ear care från espree




Selma har utvecklat en rätt otrevlig odör i öronen de senaste veckorna, idag var vi runt i 3 av stans djuraffärer i Sigrids debut som väskhund (ja, du hörde rätt din stackars forumkräkare) och jag passade på att leta efter någon produkt för hundöron. Inne på Djurfavoriten nosade matte fram Ear Care från Espree. Har inte bekantat mig med Espree innan då de kom där i samma veva som Greenfeilds och vi blev "inmutade" i greenfeildsdiket (äääälskar Greenfeilds hundshampoo). Anyway det amerikanska märket Espree är kända för naturliga superprodukter i hundvård. Just denna Ear Care, "öronputs", har medicinsk verkan. Med en speciell blandning av teatree-olja, eukalyptus- och pepparmyntsolja sägs illaluktande waxproppar lösas upp på både hundar och katter. Men det bästa är att dessa oljor även fungerar antibakteriellt och svamp(!)dödande! Kan inte bli bättre än bäst eller? Vi testar helt enkelt bestämde jag. 169kr för en flaska på 118ml.
  Selma hatar allt "hygienpill", duschning, kloklipning, tandborstning och öronrengörning -allt! Givetvis var hon inte så vidare pigg på att få öronen indränkta och masserade med olja heller.
Första försöket, vänster öra: kläm på flaska, megasprut i nacken. Liiite väl stark stråle va? Andra försöket gick bättre om än jag blev orolig att strålen åkte för långt in i örat, det går inte att droppa vidare med flaskan. Men sprut och sedan lätt massage från öronroten och uppåt gick ändå relativt lätt, sedan var det bara att försöka torka upp där inne med papper. Det luktar "rent" än nu några timmar efter och lär nog hålla i sig 1-2 dygn kan jag tänka då lukten är såpass stark. Får väl uppdatera resultatet, nu kan vi väl bara säga: -"NICE, ingen snusklukt!"
  Espree Ear Care har en rätt stark lukt av pepparmint/teatree (men det första jag tänkte på var kåda), en lukt som majoriteten hundar garanterat stör sig på, men med de bakterie- och svampdödande oljorna i organisk formula på flaska är väl avgörande för ett köp? Vi får helt enkelt lita på Espree. Ursäkta bildkvaliteten, bedrööööövligt ljus.



till mini:


Espree

the helg




Oj. Vilken helg.
På lördagen var Monc här och på kvällen flyttade lilla Siri. Har gått över förväntan både här hemma och där borta i "osaknaden" av varann. Klart vi humans här i huset saknar den lilla squirten med det var ju dags att hon kom hem till matte. Siri bekantar sig i sitt nya hem och med sin nya familj utan mycket ynkande alls, hon har visat på att va en riktig tuffing här de senaste veckorna så jag är inte förvånad. Är så glad att hon hamnade hos Monc som ju är den närmsta vän jag har, hon var i STOR hundnöd också! Perfekt tajiming för att skaffa en liten och hela släkten är positiv till det nya tillskottet. :D
 På söndagen var det i stort sätt avgjort att Sigrid skulle till ett par i Göteborgsområdet. Ulla var en av dom som svarade på Sigrids Blocketannons, jättetrevlig och vi hade mailkontakt i veckan. Men helt plötsligt fick jag ett chokerande besked!
Momo (min mamma) som varit med ända från början med valparna och som tidigt "bonda" sig med Sigrid fick med sig sin sambo i valet trots ett avgörande "nej" tidigare i veckan varpå jag la ut annons. Men, Sigrid stannar nu i familjen!
Chockerande beslut för alla faktiskt och det blev riktigt jobbigt där då hon nära var såld men jag kunde verkligen inte neka mamma. Förlåt Ulla!!! Men de har en speciell kontakt de två, Sigrid och mamma, redan från vecka 4 var jag inställd på att det var just hos mamma Sigrid skulle stanna och jag kunde inte acceptera tanken på att de skulle behöva skiljas. Tack Martin!
Nämen gud var glad jag är! Detta var precis vad jag önskade för småtjejjerna, ni anar inte min lättnad, jag är SÅ glad!
Här, bilder på de små med sina nya mattar, lite anonymt sådär *fniss*.



kreativ blogger?

Har fått 2 utmärkelser nu i dagarna, "Kreativ Blogger [award]"! Guuu så söta ni är! Det där med utmärkelser är ju bara för "eliten" har jag hittills tänkt. Dessutom, jag är väl en stackare att utnämna haha! Bloggar så lite nu förtiden att man skäms, annat var det där 2006-07, bloggen var livet typ.
Men tackar så otroligt mycket tejjjer! Helt plötsligt känner man sig jätteuppskattad och får inspiration till att fortsätta! Se till att kika in på
Pompom och Dog Fashion nu alla! Hm, vad gör jag nu då hörrni? 7 stycken!? Hm..





1. På plats nummer ett måste vi placera Posh Poddle - Hundmodebloggen. Första gången jag surfade in till Maggie fick jag nästa tårar i ögonen. ÄNTLIGEN ÄR SVERIGE RÄDDAT! Hehe.. nått sånt. Go dagens outfit, hysterishopping och allt fikande.

2. På andra plats ligger Life of Leif. När vi hittade Leffes blogg 2007 blev jag beroende, läste hela bloggen på en gång. Skön, torr och klockren humor i ord och bilder - rullade runt på golvet i timmar. Chihuahuan Leif och Leifland äger helt enkelt.. LEIF FOR PRESIDENT!

3. Tredje platsen får tappra Prazsky Krysarik killen Tyson och hans matte Jessica, Princessjess. NI ÄR HJÄLTAR! Så mycket elände de får stå ut med p g a av grov oseriös avel och en uppfödare som inte tar ansvar. Tyson är ständigt hos veterinär p g a inavel.

4. Fjärde platsen går till monc.blogg, en fräsch blogg full med massa snygg design, tankar och sköna frilansarbilder. Monc är vår blogguru, löser alla problem som kan tänkas. LOVE YA! Dessutom, det är här vi kommer kunna följa Siri i sitt nya hem!

5. På femteplats måste vi ju sätta Kenza. På nått sätt känns hon i kontrast mot alla modebloggare så "pure", så himla skönt äkta och.. bekant. Kenza är värd all success. Och så har hon ju söta Chihuahuan Armani vid sin sida! KENZA 4-ever säger vi.

6. På plats nummer sex Inspiration & Design, kan inte få nog av denna underbara inredningsblogg. Vill bara köpa, och köpa och.. ja. TACK Malin för en underbar blogg som får än att vilja jobba arslet av sig för ett kunna köpa till sig ett snyggt hem!

7. Vi placerar på plats nummer sju Rudolph för sin superläckra fotoblogg. Fotografmatte Eva fotar sköna studiobilder på Chihuahuan Rudolph och här hemma sitter vi och dregglar så snygga foton som tas. MEGAAVIS ja.


Hm.. Ja.. Alla dessa är väl inte direkt "kreativa" i designbemärkelsen, men. alla skapar vi historia på olika sätt. Surf on nu!

sigrid på blocket

Det var med sorg i hjärtat men ja la ut Sigrid på blocket inatt.. Det är nämnligen så att momo ganska tidigt fäste sig vid "gisen" och tingade henne men tyvärr, redan från början har hennes sambo stått ivägen. Och det är väl så mamma, du har inte riktig den tid som krävs heller? Utan support i familjen blir det lätt tråkigt..
Nä huh alltså.. Eländes elände.
Men, folk hör av sig! Kan ha hittat en kanonfamilj i Göteborg, en av dom som svarat på annonsen, men det rullar ju en fler mail!. Nu börjar det jobbigaste, att välja och sen.. att släppa taget.
Vill att du ska få det så bäst Sigrid!


VARFÖR SKA MAN VA SÅ HIMLA BLÖDIG! Ni har det lätt ni, ni hjärtlösa massuppfödare..



bild:



Till annonsen

burkgodis från purina beneful




Det är inte ofta man hittar ätbara saker till sin mini från djuravdelningen på Ica, det mesta är bara b-produkter med både färgämnen och socker utöver alla andra onyttiga "fejkämnen" (eller dessa "urvattnade" blandningar med snusksmak) som gör att majoriteten hundägare köper foder från specialisterna.
I vårt fall handlar det inte om att matte är hypad i vad jag anser är acceptabelt att ge till Selma (förutom när det gäller hennes foder) det största problemet är att hon är en såpass fisförnäm liten finsmakare vad gäller allt hon stoppar i mun att det faktiskt är svårt att hitta både mat och godis som hon inte fnyser åt.
  Till jul blev det lite inköp av godis och i sista-minuten-rejden inne på Ica stötte jag på en söt liten Purina Beneful ask med vad som var "Happy Walks with beef". Kul tänkte jag och köpte, av alla de märken som presenteras i mathandeln så är Purina mest pålitlig i mina ögon då Selma åt Pro Plan som valp. Och köpet var lyckat, Selma älskade dessa tugg!
Beneful Happy Walks ska bestå av 85% kött vidare spannmål och grönsaker plus lite annat (!) enligt förpackningen, inte världens rånyttigaste hundgodis i "human grade" givetvis (det kan man ju drömma om för 26:90 på Ica!) men helt acceptabelt som extra tugg och belöning. En burk innehåller 60g av halvmjuka 2 cm bitar som man fördelaktigt kan dela upp i flera mindre bitar till minihundar. Burken är ca 9x3cm, återförslutningsbar med lock och passar perfekt att ha i väskan med ut. 
  Ska inte ges till valpar under 9 månader står det på paketet och får ögonenbrynen att höjas.. Jag hittar inga negativa reaktioner på Selma av dessa dock, hon som annars lätt blir lös i magen av liknande hundgodis, så jag kan iallafall rekommendera Purina Beneful Happy Walks till alla små finsmakare som vill testa nått nytt! Tack Ica. Eller Purina Tyskland? Swizerland?!?!



till mini:


Purina

valpbesiktningen




Nu ligger 3 små hundar och sover. Idag var vi ute på Ultuna för valpbesiktning, Selma hade nog vänt redan i dörrn om det inte varit så att hon satt i sin Pet Flys, men det var ju inte hennes tur att bli attackerad av läskiga tanter och darrhänta gubbar. Sigrid satt innanför jackan på momo och Siri i en filt i Moncs famn, Monc följde med som puppissupport.
40 min fick vi vänta men sen kom veterinären som fått för sig att det bara skulle vara besiktning, hon verkade ställd över att titta igenom såpass små hundar "nej, en sån där liten skulle jag inte kunna ha". Nähä, ok.. ?
Svårt var det tydligen att förstå att det inte var korthåriga Chihuahuor utan blandras, - "nä, blandras, Chihuahua/Prazsky Krysarik" försökte jag men fick fylla i 3 gånger: -"P-r-a-z-s-y  K-r-y-s-a-r-i-k". Likadant med tjejjernas färger, Sigrids golden/creme blev på något sätt gul och Siris red/fawn mörkgul (!) på papprena. Annars fick de båda perfekta intyg med bara "u.a" :D
  När besiktningen var klar var det dags för vaccination och chipmärkning, 2 sjuksköterskor kom in och ett omfattande arbete med pappersifyllning och förberedelser satte igång, Selma såg skeptisk ut. Sigrid var först ut och fick sin dos Eurican, vaccin mot valpsjuka och parvo. Visste ni att samma dos vaccin ges till alla valpar vare sig den är en 8 veckors Chihuahua valp på 600g eller en 8 veckors Grand Danois på 9kg, är inte det lite kontigt?
 Matte som är sprutkänslig vände bort huvudet och ett skrik hördes, det gjorde ont!  Gud va blödig man är alltså, jag ville bara ta hunden och springa. Sedan följde direkt chipmärkningen, också i nacken.
Chipmärkning går till genom att ett pillerliknade chip trycks in i nacken med hjälp av en tjock sprutliknande kanyl, jag såg själva sprutan men vände sedan bort huvudet. De flertalet skrik som följde var totalt fruktansvärda, lät som om någon höll på att skära av en tass! Jag kunde inte hålla tårarna men vände mig tillbaka för att titta då de värsta skriken upphört och fick se en rödögd och chockad momo, som fungerat som assistent, och en skräckslagen Sigrid som blödde. Momo började också gråta och matte ännu mer i någon slags sympatigråt för både hund och momo. Monc såg rätt blek ut också där hon satt bredvid med Siri i famnen. Siri blev så rädd av storesyrrans skrik att hon t o m kravlade upp i håret på Monc!
-"Jag har aldrig sett en sådan kanyl! 5mm som gjorde ett hål rakt igenom!" säger momo gång på gång i bilen och väl hemma när hon för alla ska berätta hur hemsk denna upplelse var. Jag är glad att jag inte såg den, hade garanterat svimmat eller spytt.

  Sen var det Siris tur och jag var beredd på ännu värre smärtskrik, hon är ju så liten. Lilltejjen gav till allas förvåning inte mycket ljud ifrån sig alls vid varken vaccination eller chipmärkning! Antingen var hon i chocktillstånd eller så fattade sjuksköterskan nu, finally,  hur man skulle göra. Darrhänt gick hon igenom vaccinationer och chipmärkning i vad momo kallade ett "blodsockerfall". Hon såg faktiskt allvarligt sjuk ut tejjen - man börjar undra om hälften av alla där ute på Universitetsdjursjukhuset går sjuka och darrar dagarna i ända, detta var andra gången vi stöter på grovt darrig personal på Ultuna!
 Persen var sedan över och rasket gick på 1854kr. Fint. Vi stannade till på Djurhobby på vägen hem och tjejjerna fick varsin minipipis submarine som belöning, rätt slut var de men ändå otroligt nog pussiga.
Fatta, hur chockerande och traumatisk är inte dessa upplevelser för små valpar på 7-9 veckor? Att trycka in ett 5mm hål med halvtrubbig kanyl, är inte det sjukt? Usch, och jag är mer känslig än jag förut trott alltså..

Här följer de kliniska iaktagelser som utfördes och som ska finnas med på besiktningsblanketten du får med din valp. Resultaten gäller både för Sigrid och Siri. U.a = utan anmärkning, tjejjerna är därmed perfekta! (Observera att Patella luxation bör undersökas åter igen när hunden är vuxen).

1. Allmäntillstånd - AT. u.a.
2. Lynne - U.a.
3. Hud, hårrem, tassar - U.a.
4. Palpabla lymfknutor - U.a.
5. Ögon - U.a.
6. Öron - U.a.
7. Munhåla, tänder och svalg - U.a.
8. Bukorgan, buk palpation och rektalisering - U.a.
9. Cirkulationsorgan - U.a.
10. Respirationsorgan - U.a.
11. Yttre genitalorgan - U.a.
12. Rörelseorgan - U.a.
• Patella luxation - Nej
• kroksvans - Nej




blandrashunden - älskad men hatad

Hittade ett så "trevligt" inlägg från en besökare så jag var tvungen att reagera:

"Hur är man funtad när man planerar blandrasavel och vem sjutton vill köpa?
Ska inte avel bedrivas av de som har haft en ras länge och som är intresserad av att föra de bästa exemplaren vidare?
Har man bra hundar så går man i avel i sin egen ras. Har man skräphundar så blandar man.
Förstår inte hur folk kan gynna dessa människor som säljer blandraser som är värda 100 kr för flera tusen. De kommer undan med alla kostnader också och köparen blir lurad.
jag skulle aldrig ta i en hund utan stamtavla med tång ens.
Hoppas att denna grymma avel snart förbjuds."


Tycker det är så fascinerande att detta släkte fortfarande andas i denna tid. I den svenska hundtidningen Härliga Hund har jag följt en disskussion just ang. blandrasavel vilket har varit väldigt intressant. Där driver Peter Ekström ett väldig sunt argument när läsare klagat på att blandrashundar finns och säljs för dyrt. Ekström inleder ett svar i Härliga Hund nr 1 2009 med att hålla med om att renrasaveln kan ta ut sina priser p g a att den är mer seriös då uppfödarna har större engagemang, ändå lägger han till just det som driver många till blandrasavel och blandrasköp "Många uppfödare lägger ner massor med tid och pengar på sitt avelsarbete.. Å andra sidan känner jag till ganska många uppfödare av rasrena hundar som tar lika mycket betalt för valparna utan att satsa ens en bråkdel av vad en seriös uppfödare gör. Är det rättvist? Eller ska det vara olika valppris beroende på hur seriös en uppfödare är?"  vidare "..Men att en korsningshund ska kosta småslantar medan en valp efter trippelchampions ska kosta multum bara för att uppfödarna lägger ner olika mycket kraft, tid och pengar, anser jag fortfarande vara fel. I mina ögon är en valp trots allt en valp, var den än kommer ifrån. Alla valpar kräver lika mycket tid, kärlek och omvårdnad."
- "Jag tycker att en valp ska kosta ordentligt med pengar, Annars kommer vi att översvämmas av hundproblem, onödiga avlivningar, hundar som helt i onödan blir understimulerade eller aggressiva, svårhanterliga och helt enkelt får ett trist liv." Ekström har därmed klätt av hela blandrashatskaran och de står nakna i sin egen skit.
  Slutkontentan blir att det hela uppenbart är en otroligt larvig diskussion då uppfödare av renras inte kan klassas som seriösa bara för att de är registrerade i en kennelklubb eller efter hur mycket engagemang de har - uppfödare av blandras kan visa ett betydligt större engagemang i sin avel och vara mer förtroendeingivande än många renrasuppfödare. Trots ett liv utan utställningsringar - ett liv som många hundar faktiskt mår psykiskt dåligt av. 
Sen kan inte blandrasvalpar kosta som renrasiga, det bör alla var ense om men det betyder inte att man ska tvingas "rea" ut dom, en hund är en hund med eller utan stamtavla och impulsköp bör väl undvikas så långt det går? En stammad Prazsky Krysarik tik utan fel ligger idag på runt 25.000kr ska man då tycka att en "Prazsky Krysarik" tik utan stamtavla som kostar 15.000kr är skampris? Tiotusen kronors skillnad! Sen att de renrasiga kostar 25.000kr är en annan fråga.
- Men ALLA måste väl hålla med om att en fullt frisk blandrashund är mycket mer värd i pengar än en renrashund med fontanell problem, hög patella grad, mentala problem eller andra sjukdomar som många renraser faktiskt har p g a den strama aveln. Många av dessa hundar kan man inte, eller rekommendrar man inte till att avla på ens! Blandrasaveln är bevisad mer frisk då generna "blandas ut" med nya genpooler. Mycket av blandrasaveln handlar just om detta, att få fram f r i s k a hundar! Och snälla nån, hur uppkom majoriteten av dagens raser egentligen? Var det inte genom just blandrasavel?

Ska vi spinna vidare på den etiska delen och problematiken som uppstår när man för argument mot blandras avel? Ta chihuahuahysterin som blåste upp för några år sedan. Plötsligt ville halva Sverige ha en vavva och köerna till kennlarna blev millånga, jag var själv en av alla dom som ringde runt till otaliga uppfödare i jakt på det absolut omöjliga, en Chihuahua tik. Efterfrågan var för stor och en del importerade, smuggelhundar och hundkidnappning kom snart på tapet  och SAMTIDIGT i denna kaotiska tid var det just renrasaveln som gjorde saken värre - massavel satte igång och valppriserna sköt i höjd! En Chihuahua tik kostade plötsligt runt 25.000kr från att ha kostat 10-15.000kr. Vart vänder sig de olyckligt lottade som inte hade någon bra "kölapp" eller kunde lägga ner så mycket pengar? Jo till blandrasaveln och smuggelhundarna! Hade kennlarna haft ett etiskt riktig ansikte utåt hade blandrasavel aldrig gynnats på samma sätt, man hade fortsatt leta och/eller ställt sig i kö för att kanske vänta nått år, 25.000kr för en hund är det etiskt riktigt?
   Personligen måste jag också lägga in min främsta andledning till att stå bakom blandrasaveln. Det finns mycket där ute i den stora avelsvärlden som få känner till och girighet är ett stort problem i minihundavel ända sedan vi först började skåda Tinkerbell. Mitt val är skapat p g a en korruppt avel där man köper på sig hundar som om de vore kläder att hänga i grderoben, hundar som lever ett helvetiskt liv utanför utställningringen. Dessa hundar för man bl a inavel på, avel på sjukdomar och brister för att sedan sälja valparna till överpris och inte ta ansvar när det går snett. Vidare låter man tikarna genomgå flera kejsarsnitt och ser sedan till att sälja av både avelstikar och avelshannar när de inte längre duger. Allt i jakten på pengar. Detta jag pratar om förekommer i den svenska avelsvärlden, under SKK.
  Mitt förtroende på renrasaveln har minskat markant de senaste åren, den lilla minikenneln med 1-2 kullar per år eller den planerade blandraskullen intresserar mig på ett sätt majoriteten kennlar inte kan, hos dessa småuppfödare vet jag att jag får det jag vill ha - en planerad och efterlängtad valp, uppvuxen i värme med mycket kroppskontakt, älskad och pre-spoiled som för mig är sund hundhållning. Vem säger att bara för att det inte är registrerad avel så sköts den inte korrekt? Man kanske ska nämna att många svenska uppfödare ibland tar avstånd från SKK av andra andledningar än pengar eller ful hundhållning. Bara för att en hund är utan tavla betyder det inte att den är av blandras, "renrasig Chihuahua utan stamtavla" enligt blocket.se är fullt möjligt. Lyft ögonen och se dig omkring!
  Jag är stolt över min avel! Den var detaljplanerad och mina tjejjer var älskade innan de ens såg dagsljus, det är upp till valpköparen om han/hon är värd nån av dom eller ej. Och ja, det finns tydligen många som är intresserade av blandrashundar.
Just det ja, Liselott, min tik har inte stamtavla ska jag skämmas för att jag ville ta en kull på henne? Eller helt enkelt skämmas för att jag köpte henne och för att hon blivit något av det bästa som hänt mig TROTS att hon inte har stamtavla (hur är det möjligt?!?!) ? Somliga verkar inte förstå att man kan ha känslomässiga anledningar till att ta kullar efter sina hundar eller ens att man kan ha känslor för sina hundar.

Läs gärna min artikel om blandrasavel
Designer dogs gör hundaveln bättre där jag tar upp olika anledningar för blandrasavel, intresset och gentiken, renrasavelns baksidor vidare den stora Designer Dog aveln i Usa. Då kanske du känner dig mindre illa till mods och mer upplyst när du ser mina valpar på bild Liselotte.
-"jag skulle aldrig ta i en hund utan stamtavla med tång ens."
- Men hallå?!?! Är du människa eller? Sånna som du ska ha hundförbud! Är väl kapabel till att som i Kina driva massavlivning med slagträ p g a värkande principer och i ditt fall ett arsle svullet av all tid i forumen skrikandes!?
-"skräphundar"? Är det etiskt godtagbart att uttala sig så om hundar som är både efterlängtade och älskade trots att de i dina ögon anses "orena"? Ska vi börja önska alla "blandbarn" ofödda också? Eller kanske tvångsabortera hela rasket? RASISM är vad det är! Nä, när startar den stora häxjakten?


8 veckor




2 hela månader har gått sedan mattes älsklingar kom till världen! Sigrid och Siri är idag 8 veckor gamla och precis som valpar i den ålder ska vara, så stygga samtidigt så ljuvliga! Siri har kaxat till sig regält och plågar syrran dag och natt med start av bitlekar, Sigrid har gått i rewind och börjat bajsa där man inte ska. Sigird är så otroligt nyfiken och framåt, följer Selma i allt hon gör från "dammsugning" av köksgolvet till att tugga tuggpinne. Siri är inte dålig hon heller i att lära sig, och hon vet bäst hur man charmar alla. De e så goa att se på och gosa med, lägger sig på rygg när man sticker in huvudet i kojan och ger pussar i överflöd, imorse sov dom en stund med mig i sängen.
Vädigt kul att se att de är så otroligt olika till utseendet, Siri ser ut som en Prazsky efter mamma och Sigrid en Chihuahua efter pappa.
  Selma är fortfarande jätteduktig och diar dom t o m än när de vill! Helt söndersugen på magen stackarn :( Hon är rätt trött dock, specellt när de kaxar upp sig, snor hennes leksaker och tuggpinnar eller springer efter henne som små svansar i köket. Ibland vet hon inte om hon ska leka eller sätta dom på plats, hon sover nu hos matte varje natt igen.

I lördags var Siris nya matte här på besök! Siri ska flytta till Monc (mattes bästa vän) vilket var min absolut högsta önskan då jag helst velat behålla denna underbart vackra Selma-look-a-like tösen men inte kan. Monc bor i Uppsala också så hon kommer inte långt bort Siri. Hon får det kanon lillan, kommer bli spoiled rotten precis som mamma, följa med överallt och tidigt lära sig stå framför kameran då nya matte är frilansfotograf. Men det är kravet på mina valpköpare, att tjejjerna ska få leva softarliv och slippa ha för höga krav på sig som småhundar ofta får nowadays. Det är så himla trist då man nu i kontrast mot den utdöende vavvahysterin försöker både blint och rödögd överrösta den dömande massan för att inte bli stämplad som en bimbo alias Paris Hilton wannabe - "NEJ MIN HUND HAAAATAR KLÄDER!".
  - "Paragrafryttare och insnöade squareheads hålla sig på stadigt avstånd, dessa valpar ska ha livsgaranti i överflöd med gos, varma kläder och nån väska att ta tillflykt till ute i den stora elaka världen"

Människor är verkligen elaka där ute, t o m sånna som skulle vara fränder. Vem som helst kan se att dessa små ända från början har ett större behöv av väme och tillflykt än vad "normala" hundar har, sen behöver man ju inte dumförklara sin egen hund! Hundar är otroligt skärpta, det borde alla som skaffar hund också vara och kunna se till hundens bästa.
Pust, nu lägger vi locket på en sekund.. Här e de senaste bilderna! Tack Monc :)
Så får vi se vart sötis-Sigrid hamnar..



6 veckor




Tjejjerna blev 6 veckor gamla i måndags! Lite sent ute men jag är lessen, har legat i influensa med feber och hostningar sedan juldagen, nu pågår efterkänningarna *suck* med huvudvärk och sönderhostad hals. Himla jul- och nyårshelg..
Tjejjerna är helt underbara, skuttiga, busiga, naughty till 1000 men så pussiga och fina! Gud vad jag älskar de små! Har fäst mig något otroligt vid Siri som bara blir vackrare och vackrare, hon är ju en mini Selma absoult. Sigrid har blivit något otroligt värmesökande och något ömmande får man för henne, hon ska helst upp i knät när hon är sömning och gillar pussar. Siri kommer givetvis för att trängas. De skiftar roller hela tiden tycker jag i vem som är kaxigast! Men båda busar de med Selma så att hon blir helt slut i bit- och dragkampslekar och de där små stapplande benen är det full fart på nu.
  Sigrid började klättra ur valphagen där när matte var som sjukast, den busen! Valphagen är för övrigt det värsta som finns nu och det är ynk och gnäll efter alla sovstunder, att springa på mattes matta och busa pälsen av sig är tydligen livet. Och att både kissa och bajsa där man inte ska verkar oundvikligt, det gäller att vara på sin vakt när det precis har "sovits och ätits". Selma diar de än men de äter bra också av fodret, första avmaskningen gjordes innan jul.

De är båda jättefina och söta, verkligen! Ljuvliga. Det börjar dra ihop sig och fortfarande är det inte bestämt vem som ska vart eller när. Från början var det meningen att jag skulle behålla en liten men nu, inför ett nu uppenbart omtumlande år, så tvingas jag lägga ner min önskan. Det känns fruktansvärt bara att tänka på det och jag har börjat ångra att jag satte mig in i detta trots att jag är glad över att både jag, Selma och momo fått erfarenheten och delat den glädje som dessa små liv gett redan vid planeringen. Fortfarande håller jag fast vid ett litet hopp men det krävs ett mirakel som är typ omöjligt, sambon flyttar hit från Kina på uppehållstillstånd om några månader och vi ska försöka bygga ett hem tillsammans från nära 0, vi lever båda som studenter än. Nä, orkar inte  prata om det. Ska se till att njuta så mycket som möjligt så länge de kan va mina. Sigrid och Siri, mattes stolthet.

Foton hoppar jag över då dom blir 7 veckor på måndag redan, och jag har inte orkat ta några. Har några julklapps recencioner också att ta itu med..
Kram från oss alla!
Och.. God fortsättning på det nya året!