organic organic organic

Mycket nu som kommer fram på hundmarknanden är organiska produkter. Miljö- och hundvänner kan inte vara lyckligare, hundmat och godis med organiska/naturliga ingredienser är givetvis mer hundmage-vänligt än de där andra "krafset" man egentligen inte vet vad varken innehållet består av till 100% eller vart det kommer ifrån. Och organiskt/naturligt tillverkade material och kemikalie fria produkter är givetvis bättre både för hundens häsla och miljön. Visste du att det finns vegeterian- och veganmat för hundar? Och att man gör både snygga och allergivänliga organiska leksaker och kläder?
Med organiskt kan vi känna oss både tryggare och stoltare, miljöbovar som vi alla egentligen är i skydd av hemmets väggar. Å andra sidan kan vi svenskar vara mer än stolta över vår miljöpolitik och våra miljölagar har jag insett de senaste månaderna (ni som har spenderat tid i Kina vet vad jag pratar om).
Organiska ätbara hundprodukter görs på 100% naturliga ingredienser och med en noga innehållsförteckning är det lätt att hitta godsaker till både känsliga och allergiska hundar. Du kan numera hitta flertalet hundprodukter med "human quality ingredients" eller "Human grade" - alltså , produkter med lika fina/färska ingredienser och höga krav som ställs på våran "människo"mat. Lyx? Nja, miljömedvetenhet.
En Innehållsförteckning på en "snack"produkt från Olive Green Dog:

- Human Grade
- No Sugar
- No Corn
- No grains
- No Wheat
- No Chemicals
- No Trans-Fat, Low Fat
- No Junk Calories, Low Calorie
- Low Salt, Low Carbohydrates

Låter som något många mattar och hussar själva borde stoppa i mun huh? Nog snackat, här följer några hundmärken som satsar på miljö och glada hundmagar. Lets go green!



till mini:
image711
Olive Green Dog
Pet Aromatics
Zoomies
Harry Barker
Planet Dog
Simply Fido

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback