2 veckor




2 veckor har gått! Småtjejjerna växer vidare i spurtfart, Sigrid ligger på 440g, Siri 358g. Jag börjar fundera hur himla stora de blir! Selma var en 650g liten prick med rund mage när jag fick hem henne som 10v valp. Men visst, trots att hon var den minsta som valp blev hon ändå en av de större som fullvuxen av en kull på 5. Tycker småtjejjernas mått är stora men det betyder ju inte som sagt att de nödvändigtvis blir stora.. Det blir en medelvikt mellan Östen och Selma som bör vara runt 2kg.
Bortsett hur de är storleksmässigt är de nu grymt söta med sina små svarta ögon! De är fortfarande väldigt ljusskygga, mer yrsliga och piper mer än innan ögonen öppnades vilket gör att man inte vågar ta i dom lika mycket. Helst vill man ju bara hålla dom hela tiden så goa är dom. Det är hur svårt som helst att fota bra bilder då de helst vill gömma sig i nått varmt mörkt hörn eller blundar då man försöker få till bra ljus. Märker inte så mycket att de hör men öronen håller på att öppnas.
För övrigt har de börjat kravla lite annorlunda, speciellt Sigrid som har börjat pröva benen och "kravelgår" ibland. I förrgår klippte jag klorna som var rätt vassa, de fastnade i filtarna när de kravlade runt :(
Selma tar hand om dom fantastiskt bra nu, hon äter också fortfarande bra vilket ju också märks på puppisarnas spurttillväxt. Här snackar vi inte en viktökning på 30g i veckan som riktlinjen var enligt veterinären på Ultuna.. Kanske man ska vara orolig? Får se hur det utvecklas.. Kanske har små GD wannabees här hemma? Hehe..
2 veckor har gått snabbt ändå kan matte nästan inte vänta tills de börjar gå och utforska världen utanför valpsängen. Siri är väldigt svår att få på bild med den pocketkamera som finns till hands, Sigrid är mer hjälpsam om än de båda 2 helst undviker allt som har med kameralinser att göra. Selma suckar när matte tar fram kameran, hur många gb som ligger på hårdisken efter bara 2 veckor ska vi nog inte ta upp.
Några shots från idag.. Pälsen ser exakt rätt ut på min skärm färgmässigt, vet inte hur det blir på era men hoppas det funkar någelunda. Visst vill man bara pussa och hålla?



Kommentarer
Postat av: monc

Oj, vad dom växer mellan gångerna man ser dem.. Tänk om vi människor växte så fort..Växtverk AB.. ;) Men OJ så gosiga med sina svarta små ögon. :P

Postat av: Karin

Selma ser nästan liten ut tillsammans med puppisarna som ser ut som tjocka runda kuddar bredvid henne :)

2008-12-02 @ 10:08:21
URL: http://grejsar.blogg.se/
Postat av: helena

vilka underbara småbebbar;)

2008-12-02 @ 15:01:50
Postat av: Nilla

Så söta så tjejer du fått <3

2008-12-05 @ 16:23:24
URL: http://pk.zoomin.se
Postat av: Malin Inspiration & design

Vilken liten söting! :) En sådan skulle min dotter vilja ha. :)

2009-01-23 @ 07:45:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback