pet flys gör verkligen mini

image641


För ett tag sen beställde jag hem en "Wings" carrier ur senaste kollektionen från Pet Flys. Ni som har koll på bloggen vet att jag dregglat efter dessa ett bra tag och när dom äntligen kom ut med en cool svart carrier (som passar till det mesta ur mattes garderob) var jag bara tvungen!
Jag beställde en i storlek mini som rekomenderas för hundar under 5lbs, alltså 2,2kg.
HAHA säger jag bara. ..Typ..
Smärtan var ihärdig när den efterlängtade väskan anlände. VÄSKAN VAR FÖR LITEN!
- Hur ofta händer det att ens mini är maxi? Dessa mini är verkligen mini, perfekt till minivalpar och vuxna teacups, väldig ovanligt för småhundsväskor som brukar vara i största laget för riktigt små minis tex vavva valpar nyss hemkomna på 500-800g.

Men den lilla storleken uteslöt inte alls den fantastiska kvaliteten på dessa väskor! Rätt chockerande bra kvalitet faktiskt då detta var första gången jag kunnat pilla igenom Pet Flys designen ordentligt.
Förutom att väskan är i konstmaterial så finns det inget negativt alls. Förutom då det faktum att denna storlek är för liten för Selma. Eller är det Selma som helt enkelt är för stor?
Iallafall kommer en liten Pet Flys recension här:

Wings är ur 2007 vårkollektionen och är extra snygg med sin helsvarta rocklook.
Väskan är en kombination av svart strukturerat immitationsskinn och immitationsmocka, med svart/lila dalmatinermystyg som kontrast (självklart matchande det lila "Wings" trycket på fronten) och med silver hardware - den absolut snyggaste kombinationen hittills!
Som alla Pet Flys carriers är även denna full-loaded med detaljer - orsaken som gjort dessa till de absolut coolaste av sitt slag och som sätter alla vanliga flyggodkända transportburar långt in i soprummen.
Pet Flys carriern är en blandning av transportbur och väska med betoning på transportbur som med diverse lyxigheter får var mini att älska sitt åk - både in action ute i stora världen och hemma ståendes på golvet.
Carriern ger en mysig "kojkänsla" med skönt tyg på den uttagbara bottenplattan, flärpen man kan fälla ner (och fästa) OCH den underbart gossiga (och rätt stora) mysfilten som kommer med varje Pet Flys.
Varje carrier kommer också med en axelrem och en handrem som båda är lätta att flytta på och/eller ta bort.
"Brag Window" fönstret med plats för mins foto och travel patch lappen att sätta in namn och adress är givetvis sköna plus som gör designen ännu mer perfekt.
Förutom att just denna carrier var för liten för Selma så kan matte i allafall inget annat än att dreggla och önska att hon själv var den som stod bakom en så smart design. Denna carrier är utmärkt för resor och utflykter när skydd behövs. Bra i bil, båt, på flyg, cykel, moppe - you name it! Ett absolut prisvärt köp för alla surf'n minis!
Säkrare, snyggare och mer prisvärd transportbur/väska hittar du inte, detta är the original.
Pet Flys finns i 3 storlekar, mini, small och medium.




till mini:
image640
Foto & Layout: Sophia Söderström


Pet Flys

fluff till alla!

image638

Amerikanska megamärket Fluff har en hel del gobitar till minisar och mattar. Claudette Barjoud som hämtar sin inspiration i pure vintage anda, Art Deco och 1950-tals pinup, gör supersköna llustrationer i fräsch retro touch. Barjouds design syns lite här och var bl a har hon en liten kollektion för näsduksmärket Sniff ni vet.
Designen är precis lagom glammig, sockersöt och tjejjig samtidigt som den är både kvinnlig, kaxig och t o m lite street (!) - lyckat helt enkelt! Mycket pastell blir det men ändå i lagom doser med pure attitude som balanserar. Me like!
Finns massor med snyggt Fluff-stuff till både mini och matte i form av tröjor, väskor och accessoarer m.m - allt i snygg Fluff design med coola tyger och tryck. Hundkollektionen är förstås ett stort plus i kanten! Cupcake sängen, en carrier och mjukisar står lugnt på önskelistan.
Är det något jag gillar så är det de coola "luggage patch"arna med olika hundraser som man sätter på väskan, till matte finns det också jättefräscha trosor, toppar och linnen med snygga tryck men dom får ni kika på i Fluff-shoppen! Här kommer ett litet smakprov..
Pssst.. Svenska återförsäljare: Hugg in!



till mini & matte:

image637
Fluff

världens fulaste hund going tinkerbell

Chihuahua/Chinese Crested mixen Elwood från New Jersey, Usa, vann 2007 titeln som världens fulaste hund i Marin-Sonoma County Fairs årliga "Ugliest dog competition". Nä snygg är han ju inte men visst är han ändå rätt cool på nått sätt? Fulcool liksom. Grattis Elwood!
Surfade runt och hittade en riktigt rolig bild på årets vinnare - going tinkerbell! HAHAHAAA så skön humor.
Skulle vilja se Ms Hilton gå omkring med en mini Elwood på armen BAHAAHA! Snacka rubriker..

GO ELWOOD!



bild:

image636

Marin-Sonoma County Fair

royal s sommarmåsten 2007

Sommar, SOMMAR, S O M M A A A A A A A A A A R....

Nu är midsommarfirandet över och svensk högsäsong skådar sitt ljus vad gäller familjeaktiviteter, events, turism, och allmän livsglädje i den annars insnöade svenska vardagen. Högsäsongen innebär också lite mer shopping. För vissa..
Självklart har matte några speciella grejjer hon suktar över extra mycket i jämförelse med allt annat hundrelaterat i sommar. Grejjer som "underlättar" hundägandet för båda parter och är livnödvändiga under sommarveckorna!
Här följer en lååååång lista på sommarens 10 måsten! Perfekta grejjer till mini. Och matte *host*.
En liten guldgruva med smarta tips, "nya" märken och webstores för många kan jag tänka - lycka till med shoppingen!


SKÖN SOMMAR PÅ ER ALLA !




till mini:

1. CARRIER

Se till att mini har en skön och rymlig bärväska som funkar som tillflyktsort och skydd i bilen, båten, husvagnen, på cykeln, shoppingdagen, flygresan - you name it! En bra väska som ska hålla längre än över sommaren kostar lite mer, men det är det värt! ..Och glöm inte resegodis, favvo mjukisen och gosfilt!

image625

a - ?, Pet Pilot 3-1 Wheeled Carrier, $199 - muttropolis.com
b - Creature Couture, Lindsay Bag, $230 - thepamperedpup.com
c - Dogo, Cool camo, 499sek - fashionfordogs.se
d - Pet Flys, Happy Pirate Skull, Small, 2300sek - hund-shop.se
e - Friis & Company, Society Bag, Khaki, XS, 598nok - petshopgirls.no
f - Cellei, Pak-O-Pet, Grå, 828sek - grand-prix.se
g - Juicy Couture, Sport Carrier, Pink, $219.90 (rea) - nordstrom.com
h - Fluff, Poochey Dog Carrier, $99.95 - thehautehound.com


2. VATTENFLASKA
Ren självklarhet för alla varma sommardagar! Det finns hundanpassade flaskor med utfällbar skål, dessa brukar vara på 3-5dl. Hitta en LAGOM flaska till mini som säkerligen kan dricka från korken och knappast behöver en "normalstor" flaska + en vattenskål som matte tvingas kånka på. En snygg 250ml drickyoghurt/smoothie flaska med lite större kork är annars ett lättare (och billigare) alternativ, tömd av matte innan förstås *mmmmmums*!

image633

a - Arla, Yoggi Yalla! Drickyoghurt, 15sek - svenska matbutiker
b - Innocent, Smootie, £1.75 - brittiska matbutiker
c - Oatly, Havredryck, 15sek - svenska matbutiker
d - This Water, £1.29 - brittiska matbutiker
e - ?, Hundvattenflaska för bälte, 45sek - anicare.se
f - ?, Vattenflaska (utfällbar skål), 48sek - zoosajten.se
g - Arla, God Morgon Smoothie, 15sek - svenska matbutiker


3. MATBURK
Hundmaten ska med överallt. Varför inte skaffa en snygg förvaringsburk att ha torrfoder och/eller hundgodis i? Roliga, coola, snygga och söta askar och burkar i olika små storlekar kan hittas lite varstans, med eller utan innehåll (som lätt går att tömma) - perfekta att ha minimat i! Det finns ingen andledning att bära omkring på en 2dl matburk när mini knappt äter 1dl/dag. Eller hur?
image635

a - ?, Snusdosa Döskalle, 79sek Snusdosa Flaggor 79sek - mellmine.se
b - Sanrio, Hello Kitty 4 Piece Lunch Set, $14 - sanrio.com
c - ?, Plåsterask Bacon & Eggs, 65sek - bluebox.se
d - ?, Plane Fickask, 29sek, I Need Lovin Fickask, 29sek - misssmith.se
e - Heaven Scent, Mintpastiller Godess, 49sek - bluebox.se
f - Tupperware, Snack Cup Set $8.45 - ebay.com


4. HALSBAND, SELE & KOPPEL
Flera olika halsband, selar och koppel att variera med är nödvändigt för en roligare sommar! (Och ett roligare hund/matte liv generellt!) Hur trött kan man inte bli på samma gamla rosa swarovski halsband och Flexikoppel? Dumpa blinget och kör lite mer attityd i sommar!

image628


a - Puchi Petwear, Retractable Lead, Camoflage/Flower, £30 - puchipetwear.com
b - ?, Corduroy Collar, $28.95 - moderntails.com
c - Douglas Paquette, Ribbon Collars, $21.95 - thehautehound.com
d - Bobby, Collier Hawaii, S, 129sek - hund-shop.se
e - East side collection, Poochi Mod halsband, 99sek, koppel 159sek - pawprint.se
f - Hip Doggie, Rockstar, 489sek - fashionfordogs.se
g - Puppia, Modern Harness, 275sek - doggie.se
h - ?, Scribble Skull Fabric Collar, $49.95 - thehautehound.com


5. BAJSPÅSAR
Everyday dirt job kräver lite extra ibland. Bajspåsar går åt som mellanmjölk på Coop och på sommaren går det inte att "glömma" korven i någon snödriva, IKKE! Köp lite snygga påsar att variera de vanliga svarta boring med! ..Och det är faktiskt inte alla som vet att det finns sånna med doft och de som är biologiskt nedbrytbara.
image634

a
- Rusta, Hundlortpåse 50-pack, 29sek - Rusta
b - ?, Fresh Scent Poop Bag 50-pack, $2.50 - smalldogmall.com
c - ?, Poop Bag 60-pack, Blue, 30sek - lechien.se
d - CleanGoPet, "Blå Bajspåse Med Doft" 100-pack, 99sek - doggie.se
e - ?, Biodegradable Business Bags" 40-pack $5.99 - muttropolis.com
f - Outward Hound, Pooch Pick-Up 35-pack, 39sek - fashionfordogs.se
g - Bags on Board, Bajspåseautomat, 50sek - harligahund.com
h - United Pets, Bonton Hundben Med Påsar, Svart, 109sek - bluebox.se


6. LEKSAKER
Man måste ha roliga leksaker, speciellt på sommarn! Bollar, tuggrep, pipisar, mjukisar - köp och ut å busa massor! Tacksammare och bättre investeringar i sommar finns inte! Och för mycket leksaker kan ingen ha. Typ.

image622


a - Zanies, "Krokodilen Matilda", 39sek - doggie.se
b - Louis Dog, Organic carrot toy, 185sek - lollipup.se
c - Haute Diggity Dog, Suitcase $14, Airplane $14 - smalldogmall.com
d - ?, Earl, 75sek - harligahund.com
e - Rusta, Hundknut, 9sek - Rusta
f - ?, Lekebein, Mini, 69nok - petshopgirls.no
g - Zaines, Tiny Tennis Balls 4-pack, 59sek - doggie.se
h - Petstages, Tuggboll, 89sek - fashionfordogs.se


7. FÄSTINGSKYDD
Med sommaren kommer fästingeländet! Det finns olika produkter som minimerar fästingangrepp men läs rekomendationer innan du använder sprayer och oljor då biverkningar kan förekomma. Fästinghalsband för katter funkar bra på minisar då de andra brukar vara för stora men var annars noga med att titta igenom minis päls varje dag om ni varit ute och busat - och se till att alltid ha en fästingplockare till hands!

image629

a - Akla, Fästingplockare, Pincettliknande, 60sek - apoteket.se
b - Inn tech, Trix Fästingsnara, Pennliknande, 61sek - apoteket.se
c - Trixie, Fästingplockare Penna, 39sek - hundliv.se
d - O'Tom, Fästingplockare kofot 2st, 76sek - hundliv.se
e - Beaphar, Fästinghalsband Katt Bio Band Plus, 52sek - hundliv.se
f - Dogman, Fästingplockare, 84.35sek (rea) - grand-prix.se
g
- Intervet, Scalibour vet., Halsband 0.75g, 156sek - apoteket.se


8. TANKS & HOODIES

Tanks för de där dagarna när nått extra behövs och hoodies för de där sommarkvällarna då nått skönt behövs. Dessutom varför dumpa imagen under sommaren? Basic linnen och luvtröjor med tryck är hur rätt som helst! Och det finns hur mycket som helst att välja mellan också! Lets keep stuff'n the wardrobe!
image631

a
- Puppy Angel, Ipaw Retro hoodie, 349sek - doggie.se
b
- Juicy Couture, Velour Hoodie, ? - ?
c - ?, Malibu Tee, $38 - thepamperedpup.com
d - Puppia, Beach, Vit, 249sek - doggie.se
e - Betty Boop, Lil Devil, $17.95 - glamourdog.com
f - FouFou Dog, Hoodie, yellow, 239sek - lollipup.se
g - ?, Tufft linne med Burburry tryck, 80sek (rea) - harligahund.com
h - Simply Fido, Sweet Pea Organic Cotton tank, $24 - muttropolis.com
i - Little Lily, Soho shirt, $29.97 (rea) - glamourdog.com


9. REGNJACKA
Svenska minisar behöver garanterat ha en regnjacka till hands för alla dessa regndagar som garanterat kommer en svenk sommar. Varför blöta ner sig i onödan när det finns plagg som både är snygga och funktionella? Torr och glad mini - torr och glad matte!
image626

a
- 5th Avenue, Waterproof Vest, Navy, 399sek - doggie.se
b - Puchi Petwear, Pac-a-Mac, £9.99 - puchipetwear.com
c - Puppia, Breeze, 470sek - lollipup.se
d - Theo, Regnjacka, Röd, 457sek - grand-prix.se
e - ?, Hollywood All-In-One raincoat, Blue, $44.99 - theritzyrover.com
f - Puppy Angel, Military Rain Coat, Khaki, 499sek - doggie.se
g - ?, Good Dog Raincoat, $44.99 (rea) - petsalley.com


10. GOSFILT
Alla minsar älskar gos! En egen filt att nussa sött med efter tröttsama sommardagar måste finnas till hands. Ett tips är att köpa lite större billiga filtar som man lätt klipper till mindre och kan använda lite vart som helst, i sängen, soffan, väskan, bilen osv. Alla minisar borde få ha sina egna mysfiltar! En i varje rum hemma är inte fel..

image630

a - Rusta, Hundfilt, 69sek - Rusta
b - ?, Rosa filt & kudde, 450sek - veryimportantpet.se
c - Ikea, Polarvide, Pläd 39sek - Ikea
d - Request, Hundfäll, Camo, 269sek - anicare.se
e - Little Bones, My Little Blanket, Beige, 145sek - lechien.se
f - Ikea, Bästis Blond, Dyna, 59sek - Ikea
g - Zanies, Puppy Blanket, yellow, 75sek - lechien.se

sommar puppisar

Fick nys om en till Prazsky kull idag! Hur söta är dom inte på en skala?
Valpsugen som 17 (Selma åsså!).



bilder:
image620

Foto: Nathalie Augustsson

pk träff i tessinparken

[stockholm]

image617


I lördags var jag och Selma på Prazsky Krysarik träff på Östermalm i Stockholm. Var inte alls så snobbigt som det låter, hundcafeet Himmelska hundar ligger precis vid Tessinparken och är ett ställe många hundägare vallfärdar till! Cafeet är mysigt och de supertrevliga ägarna håller även i div hundkurser och behandlingar OCH så finns lite shopping också. Parken är perfekt att rasta cityhundar i!
Det var första gången vi var på en PK träff vilket var väldigt intressant då man fick se hur olika hundar inom rasen faktiskt kan se ut och där stammad vs. ostammad inte spelar så mycket roll, så länge hundarna håller rasstandard givetvis.

Prazsky Krysarik räknas nu som en SKK ras med tillgång till anex registret och möjlighet till svensk utställning men är fortfarande under uppbyggnad som ras i hemlandet - i Tjeckien reggar man in fina ostammade exemplar i registret för att bredda aveln.
I Sverige finns det betydligt fler Prazskys utan tavla då det är både lättare och "bekvämare" att få tag på hundar utan eftersom det inte föds så många stammade valpar/år. Med stammade följer också mer arbete (papper och regler) när det gäller Tjeckiens koll på avelsutvärdering osv.
Men stamtavlor spelar inte mycket roll om hunden ändå inte ska ställas eller avlas på, tråkigt nog tänker folk så, men eftersom det finns möjlighet till att få sin ostammade PK inreggad så vågar en del ändå chansa - speciellt om man är ute efter en annan färg än black & tan då det var den enda godkända färgen för bara några år sen men då det nu alltså finns möjligheter att få andra färger inreggade.
På träffen fanns i allafall runt 20 hundar i olika åldrar att se och det var intressat att kolla look och beteende för man märkte snabbt att majoriteten verkligen var PK:s till lynnet vare sig det var stammade eller ostammade hundar.
Och det var riktigt intressant att se att de med stam nödvändigtvis inte "såg bättre ut" än de utan. Vad säger man om detta då?
Som i Chihuauha fallet ligger vikten på 1-3kg där 2kg är ideal, svenska vavvor ligger i majoritet runt 1,8-2,5kg. De PK:s som höll rasstandarden på träffen hade en medelvikt på ca 1,8kg.. I SKK:s svenska översättning av rasbeskrivningen för Prazsky Krysarik står det att 2,6kg är idealvikten, enligt en källa så har man ändrat rasstandarden i Tjeckien som för bara några måndader tydligt låg på 2kg. Låter mycket märkligt när man ser på majorieteten av hundar här och i Tjeckien.. Är det en Chihuahua komplott om titeln för världens minsta hundras måntro? Hehe..


Medverkade gjorde brown & tan minstingen Vicki på 1kg, den absolut minsta PK:n jag sett, så bedårande!
Selma var måttligt road av alla men tog på sig uppgiften som the royal bitch som vanligt, the alfa hona herself, självutnämnd. Jättekul var det att se en tik som nästan såg exakt likadan ut som Selma, enda skillnaderna var svansen och stamtavlan, konstigt nog hade Selma svårt att accepetera just denna tik (..hmmm).
Annars fick jag en bättre bild på PK lynnet, kände igen Selma i de flesta tikar och lugnade ner mig lite när jag märkte hur lika de var när det gäller tex vaktning av familjen och gruffandet på intruders!
Olycklitgtvis hade jag världens sämsta kamera med mig men jag gjorde ett försök i att redigera de minst dåliga..
Fler och bättre bilder lär finnas i forumen!




bilder:
image616
Foto & Layout: Sophia Söderström


Himmelska Hundar
PKGS forum (rasklubben)
PK forum

TJOHO! VI SKA FLYTTA!

Gosh.
Jag har ju inte berättat än! VI SKA FLYTTA! ÄNTLIGEN!
Efter att ha nödkraschat hos mamma i 3 månader får jag och Selma äntligen vår egna lya nu i månadsskiftet!
Ganska komiskt faktiskt men det blir första gången jag har ett eget plejs. Flyttade ut som nybliven 18-åring och har lyckats hinna med inneboende i garderob, korridorsboende, intressant comboboende, ännu ett intressant comboboende som sen nästan ledde till ett samboboende (!!?) HAHA! Och så nödboende i morsans vardagsrum (värst) men nu finally en egen etta!
Visserligen är det en uthyrningsdel, inte riiiktigt en egen lya, men det börjar närma sig!
Lägenheten är mini (spinner vidare på minitemat) men är rätt charmig och med min svaghet för design och inredning kan det bli riktigt mysigt! Det bästa av allt är att hyresvärden är supertrevlig - jag har tillåtelse att måla om och fixa varav han står för kostnaden! OCH förstås.. Jag kan stanna hur länge jag vill, alltså inget 2:a hand som plötsligt sägs upp varav man ska hitta nytt igen i underbara "bostadslösa" Uppsala. Kan det bli bättre just nu?

TJOHO VAD JAG LÄNGTAR!
Får lägga upp lite bilder sen när det börjar likna nått, Selma kommer garanterat få sätta sin prägel!

flytväst till minis

image615


Nu är det ju båtsäsong för alla er som hänger i skärgården på somrarna. Hur mysigt är det inte med midsommar i skärgården?!
Själv brukar jag segla minst 1 vecka/år och förra året gjorde Selma "deckdebut" på mofas stora båt.
En flytväst är ett måste med hund ombord så jag letade som en galning efter en som skulle passa 1,8kg hund och snubblade på Hong Kong märket Woowdog. Märket gör hundflytvästar i flera storlekar och i lite roligare design än "avarage" man annars hittar (om man har tur att hitta en tillräckligt liten alls vill säga).

Den minsta storleken, SS, var helt okej för en 1,8kg hund men är en aning klumpig vid haka och mage som går "omlott" vid knäppning och skapar onödigt tjocka partier - visserligen bra vid hakan som hunden kan vila huvudet på om den trillar i men är det en mindre hund som ska ha västen så är den klumpig. Selma kände sig nog lite konstig och otymplig i början men hon vande sig snabbt att flytisen var regel när vi inte låg i land. Men.. säg den som gillar flytväst!
Västen har flera öglor/handtag för att underlätta upplyftning ombord och.. uppfiskning offbord (!), handtaget på ryggen är superpraktisk och kom till användning mer än jag trodde faktiskt både i land, på deck och i båten.
Med en hund som aldrig badar frivilligt och helst undviker allt vatten (förutom den i matskålen) är flytväst en nödvändighet på sjön vid olycka! Men flytväst bör vara en självklarhet för ALLA hundar, även för de som tycker om att bada. En del hundar kan behöva/uppskattar flytväst vid badlek också.
Västen är absolut värt sitt pris och är både trevlig att se på och lätt att upptäcka i vattnet utan att vara tråkig.

Flytvästar från Woowdog finns numera i 3 olika modeller i flera färger varav den nyaste modellen verkar funka bra på riktigt små hundar under 1,5kg tack vare dragkedja i ryggen.

Jag köpte Selmas rötvita flytis via Woowdogs Ebay butik men när jag tittar nu så har dom inget alls ute, det kanske kommer?
Men jag surfade på en annan flytväst här om dagen hos Le Chien och denna finns i 3 storlekar varav den minsta är för hundar upp till 1,5kg! Låter kanon även om den är rätt tråkig i skrikgul med svarta detaljer.
- Så det är mitt bästa tips just nu som är lättast att komma åt. Vill du ha en Woow flytväst till din mini får du helt enkelt surfa omkring lite, kolla Ebay eller köpa in ett parti direkt från Hong Kong.. Hm..



till mini:
image614
Foto & Layout: Sophia Söderström


Woow dog
Le Chien

hunter smart - lagom halsband

image612

En grej jag köpte till Selma i födelsedagspresent var ett vitt basic halsband från Hunter Smart. Jag har länge letat efter ett enfärgat plaint, snyggt och lagom litet halsband i vitt, att jag sen skulle hitta det i en "simpel" hund & kattaffär här i Uppsala för ynka 65kr var en riktig överraskning. Men det tackar vi för!
Hunter är ett tyskt märke som gör en massa olika hund och katt halsband, selar och koppel (plus lite annat som alla andra nuförtiden).
Hunter Smart är en lite yngre och tuffare kollektion, mestadels i mjuk artificiellt läder i klara färger och en del bling (såklart).
Deras plaina halsband (utan massa tjafs på) är faktiskt väldigt fina och sköna - perfekt när man vill ha nått som passar i stort sett när som helst och var som helst - dom ser inte alls billiga eller b-iga ut!
Och för 65kr/st kan man lugnt köpa några till att variera med. Kolla i din lokala djuraffär, kanske dom har Hunter Smart utbud också gömt under allt annat halsbandsbråte?



till mini:
image613
Hunter Smart


grattis selma 2år!

Idag fyller lillaah plyys 2 år!
Kära nån vad fort tiden går!
Man har nästan glömt hur det var den där dagen man första gången fick se henne på bild, ett skruttigt mobilfoto där hon halvvaken satt i nåns famn. Eller chocken man fick den dan man äntligen fick hämta hem henne. När jag fick syn på den där lilla varelsen, 10v gammal, visste jag inte ens hur jag skulle lyfta upp henne och hålla henne så liten och ynklig som hon var.. en liten squeezish på fjuttiga 650g!
Åh det är nästan så man blir tårögd ju! Det är så lätt att glömma när veckor och månader passerar hur många år man faktiskt längtade sönder sig efter en liten mini men aldrig hade möjlighet att ha en eller få tag på en innan man verkligen satt med en i knät!
Jag blir sur när folk lyfter på ögonbrynen eller stirrar på en som om man vore sjuk i huvudet bara för att jag inte behandlar min hund som en "vanlig" hund, alltså "som man borde". Fast egentligen blir man ju mest ledsen.. Det är ju självklart att Selma är mer än en "vanlig" hund! Bara hur jag fick henne är ju ett litet mirakel i sig. Hon är ju min lilla support, följer med mig överallt. Min lilla bodyguard, skyddar mig mot fula typer genom att skälla ut dom. Och min familj, singel som man är..
Att hon blir bortskämd är självklart och inte alls något fel, det är så det ska vara tycker jag. Sen får folk tycka vad dom vill! Som ung minihundsägare märker man snabbt att man måste lära sig att filterera skitsnack, låta alla taskiga kommentarer studsa ut ur andra örat istället för att bli upprörd. ..För vi vet ju varför vi skaffade en liten hund, eller hur?

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MIN LILLA ÄLSKLING! PUSS FRÅN MATTE!



bilder:
image611
Foto & Layout: Sophia Söderström

flockledaren

Nu är det verkligen sommar! Så underbart!
Igår tog jag och Selma familjen (momo, lillmorbror och lillmoster) på en cykeltur i Uppsala. Selma satt i cykelkorg för första gången, hon brukar annars sitta i väska när jag cyklar. I stadsparken hade dom nått jippo och 4H djur fanns att titta på. Selma var väldigt intresserad av grisarna men speciellt av en vädurskanin som skuttade runt och svettades under ett parasoll (tredubbelt så stor som Selma själv) . Olyckligtvis glömde jag mobilen hemma så något fotande blev inte av, hade vart grymt kul att visa storlekskillnaden!

Turen var rätt trevlig bortsett från en sak, Selmas gnäll!
I början trodde jag det var cykelkorgen det var fel på men sen förstod jag att det var flocksplittringen som var problemet. Vet inte vad det är men det är något riktigt speciellt med Selma och vaktning av flocken, familjen som inkluderar min mamma och min två småsyskon (dom vi bor hos nu tills vi hittar eget igen).
Det har blivit värre nu när vi tvingats bo hemma hos mamma, samma sak vart man än beger sig med hela "familjen", försvinner någon ur flocken är det ren smärta och stort nederlag!
Med alla på varsinn cykel cyklandes på led var smärtan given, Selma klarade inte av det. Cyklade någon fortare så var det gnäll, tog någon en annan väg var det gnäll, var någon ur synhåll var det gnäll! Den enda gången hon egentligen var tyst var när vi cyklade först i ledet och hon inte orkade gnälla eller helt enkelt ställde ifrån oss cyklarna för att gå i samlad skara!
Att hon är mån om flocken är inte svårt att se nu när det inte är bara hon och jag hemma, men detta gnäll!!
Vad gör man egentligen?
- Vi gick ut och grillade senare på kvällen i allafall och Selma kunde springa lös, då var det en annan visa..