veterinärer är också pro kläder!

Kollade precis in på puppia.se och stötte på ett uttalande, som jag tycker är extremt nämnvärt även här i bloggen, av veterinären Erik Lundberg (känd genom bl a  Hemmets Journal som tidningens "egna" djurdoktor). Jag lägger nu också ut uttalandet, svart på vitt, då vanföreställningar vad gäller hundens egna "syn" på kläder flitigt används av klädhatare i svenska hundforum som argument – att hunden ifråga skulle skämmas med kläder på!

Utdrag ur artikeln:

"Veterinär Erik Lundberg tycker att kläder till hundar kan vara bra. - Pratet om att hundar skulle skämmas om de har kläder stämmer inte, säger han. Det är om vi själva tycker det är fånigt som vi säger att hundarna har de känslorna.
- Tvärtom tycker jag att kläder är bra för vissa hundar. Man kan se hundar som verkligen huttrar på vintern, de skulle må bra av att ha något varmt på sig. Ett annat tecken på att hunden fryser är att den står stilla och lyfter upp en tass i taget. Det betyder att den tycker det är så kallt att den inte vill ha alla fyra tassarna i marken samtidigt."

Här har vi en fullt utbildad och legimiterad veterinärs åsikter vad gäller hundkläder, och även en antydan på att skor kan behövas för frysna hundar.

Tack Puppia för det!
..Skulle säkerligen inte hittat det sjäv.. i Hemmets Journal av alla ställen.


bild:

116345-451
Erik Lundberg, veterinär

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback